Το βίντεο αρχίζει με ένα προπαγανδιστικό παραλήρημα κατά των ΗΠΑ και της διεθνούς συμμαχίας κατά του ISIS παρεμβάλλοντας εικόνες του Μπαράκ Ομπάμα, του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν και προειδοποιεί με νέες επιθέσειςστις Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζοντας σ’ ένα γράφημα βόμβες να πέφτουν απ’ τον ουρανό σε μεγαλουπόλεις, όπως η Νέα Υόρκη και η Φλόριντα.

Στο βίντεο καταγράφονται ακόμη  επιχειρήσεις των τζιχαντιστών στην Παλμύρα και τη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο.
To ISIS επιμένει στον ισχυρισμό ότι ο μακελάρης του Λας Βέγκας, Στίβεν Πάντοκ, ήταν «στρατιώτης του χαλιφάτου», μολονότι δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.
Ενώ στο τέλος του βίντεο αποτυπώνονται με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο οι δολοφονίες μελών των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Άσαντ.
Αιμοδιψείς δήμιοι σφάζουν με μαχαίρια δέκα στρατιώτες, ενώ στη συνέχεια ένας άλλος τζιχαντιστής αποκεφαλίζει με σπαθί έναν ακόμη στρατιώτη.
Οι τρομοκράτες διακρίνονται να σηκώνουν από το έδαφος τα κομμένα κεφάλια των θυμάτων τους και να τα πετούν στο έδαφος σαν να ήταν πέτρες.

Σε μια άλλη αποκρουστική σκηνή ένας Σύρος σιίτης αιχμάλωτος εμφανίζεται αλυσοδεμένος σε μια δασώδη περιοχή, προτού τα ανθρωπόμορφα κτήνη του βάλουν φωτιά και σύρουν το απανθρακωμένο πτώμα του στον αγρό.
Στο τέλος διακρίνονται άλλοι τρεις Σύροι αιχμάλωτοι να σκάβουν τους τάφους τους υπό το βλέμμα μασκοφόρων τρομοκρατών της οργάνωσης, οι οποίοι στη συνέχεια τους εκτελούν πυροβολώντας τους εξ’ επαφής.
Σε αντίθεση με τα βίντεο του ISIS των τελευταίων μηνών, το συγκεκριμένο συνιστά, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, μια «επιστροφή» στα ντοκουμέντα του τρόμου, που δημοσίευε τακτικά το «χαλιφάτο» στα πρώτα χρόνια της τρομοκρατικής του δράσης.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι το βίντεο κυκλοφόρησε σε μια περίοδο που οι τζιχαντιστές έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες στο Ιράκ και τη Συρία, όπου σήμερα ελέγχουν μόλις το 3% των εδαφών της, ενώ προ διετίας είχαν καταλάβει πάνω από τη μισή χώρα.
pentapostagma