23 Ιουνίου 2021

"ΡΩΣΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - 2021"

 

Μόσχα, 22 Iουνίου 2021

Αγαπητοί φίλοι!

Με ιδιαίτερη χαρά το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προσκαλεί στην ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του τρίτου διεθνούς φεστιβάλ "ΡΩΣΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - 2021" τo Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021, ώρα 14.00, σε άλλη μία εστία διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού, στο Κρεμλίνο του Ιζμαίλοβο επί της οδού:  Izmailovskoe sh., 73Z, Μόσχα.

2021-06-21_14-50-26

2021-06-21_14-50-42

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται την περίοδο από 19 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου 2021. Στην τελετή εγκαινίων το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 συμμετείχε η δ/ντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π., διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση, κατωτέρω παρατίθεται βίντεο και φωτογραφίες

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/stin_teleti_egkainion_to_savvato_19_ioinioi_2021_simmeteihe_i_dntria_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_didaktor_istorias_ithopoios_dora_giannitsi.html  

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/2021_06_19_festival_rosiki_koizina__2021_.html

2021_06_21 

2021_06_21_1

2021_06_21_2

 

Για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Ελλάδας !!!

 2021_06_21_19

Μία εκδήλωση σφαιρικής, πολυεπίπεδης γνωριμίας με την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας, χώρας ανεπανάληπτου φυσικούς κάλλους και απύθμενου πολιτισμικού κληροδοτήματος.

Το πρόγραμμα της ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ περιλαμβάνει:

  • Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια – καλλιτεχνικό πρόγραμμα και master-classes από το Χορευτικό Συγκρότημα του Κ.Ε.Π.
  • Γευσιγνωσία Ελληνικής κουζίνας

 

Συμμετέχουν:

  • Χορευτικό Συγκρότημα Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) - καλλιτεχνική διεύθυνση:Οξάνα Ρακτσέγιεβακαι ο εν Μόσχα αποσπασμένος εκπαιδευτικός Ευστάθιος Νικητόπουλος.

 2021_06_21_20

2021_06_21_21

Σας περιμένουμε! Μην το χάσετε!

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021, ώρα 14:00

στο Κρεμλίνο του Ιζμαίλοβο επί της οδού: Izmailovskoe sh., 73Z, Μόσχα

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ !!!

Κατωτέρω παρατίθεται, στη ρωσική, δελτίο τύπου των οργανωτών του Φεστιβάλ, με αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

2020-06-02_17-59-33

Κατωτέρω παρατίθεται, στη ρωσική, δελτίο τύπου των οργανωτών του Φεστιβάλ, με αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 2021_06_21_23

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

 2021_06_21_24

 2021_06_21_22

Από τις 19 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2021, το Κρεμλίνο στο πολιτιστικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα Izmailovo, μαζί με τη μαγειρική Ένωση της Μόσχας, το Συμβούλιο για την ανάπτυξη του Εθνοτουρισμού και με την υποστήριξη της Συνέλευσης των λαών της Ευρασίας, θα φιλοξενήσουν το τρίτο Διεθνές Φεστιβάλ "ρωσική κουζίνα - 2021".

Ενημερωτικοί συνεργάτες του Φεστιβάλ: MusicBox music channel και Road Radio.

Η ιδέα του Φεστιβάλ είναι να ενώσει τους καλύτερους επαγγελματίες της γαστρονομικής βιομηχανίας για να διατηρήσει και να ενισχύσει τις εθνικές παραδόσεις της ρωσικής κουζίνας, να προωθήσει τα προϊόντα των ρωσικών κατασκευαστών, να αναπτύξει πολιτιστικό και εκπαιδευτικό και γαστρονομικό τουρισμό, καθώς και να εισαγάγει τους επισκέπτες του φεστιβάλ στην πολιτιστική ποικιλομορφία της χώρας μας μέσω του πλούτου της εθνικής κουζίνας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, στο χώρο θα συγκεντρωθούν Ρώσοι παραγωγοί, μαγειρικές και λαϊκές ομάδες.

Το 2021, η μαγειρική Ένωση της Μόσχας γιορτάζει την 30ή επέτειό της. Ρώσοι Ρώσοι σεφ, φοιτητές επαγγελματικών κολλεγίων, bloggers τροφίμων, εμπειρογνώμονες και ιστορικοί της ρωσικής κουζίνας θα συναντηθούν για να δείξουν εξαιρετικά δροσερά μαθήματα μαγειρικής, να διεξάγουν μάχες, να ετοιμάσουν διάφορα πιάτα ρωσικής κουζίνας και όχι μόνο.

Κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ I-th και II - th, συμμετείχαν κορυφαίοι σεφ, μέλη της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας, η Εθνική συντεχνία των σεφ της Ρωσίας, φέτος θα ενωθούμε με την ομάδα Chefs Team Russia.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν να παρακολουθήσουν αριστουργήματα που γεννιούνται μπροστά στα μάτια τους, καθώς και να λάβουν μέρος σε διαδραστικά προγράμματα ανταγωνισμού, να εξοικειωθούν με περιφερειακά προϊόντα από εγχώριους κατασκευαστές.

Μαγειρικά flash mobs, πιάτα μεγέθους ρεκόρ, κληρώσεις βραβείων από πολλούς συνεργάτες, master classes σε διάφορα θέματα για ενήλικες και παιδιά-όλα αυτά περιμένουν τους επισκέπτες του φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του μήνα.

 

Το πρόγραμμα του ΙΙΙ Διεθνούς Φεστιβάλ "ρωσική κουζίνα-2021" θα είναι ιδιαίτερα πλούσιο:

Στις 19 Ιουνίου 2021, η κεντρική πλατεία του Κρεμλίνου Izmailovsky θα γίνει μια πλατφόρμα για το μαγείρεμα της πιο νόστιμης σούπας ψαριών. Η μαγειρική Ένωση της Μόσχας και οι σεφ των καλύτερων εστιατορίων στη Ρωσία θα διοργανώσουν ένα διαδραστικό διαγωνισμό "γιορτή της ρωσικής σούπας ψαριών" για διάφορες συνταγές που βασίζονται σε ψάρια υψηλής ποιότητας, οξύρρυγχο, πέστροφα και γατόψαρο.

Οι εταίροι του διαγωνισμού είναι η αλιεία Volgorechenskoye και η Ένωση πατάτας της Ρωσίας.

Το τηλεοπτικό κανάλι MUSICBOX θα οργανώσει μια μεγάλη συναυλία, στην οποία θα παρευρεθούν τόσο τα νέα ταλέντα όσο και οι δημοφιλείς καλλιτέχνες!

 

Στις 20 Ιουνίου 2021, την ημέρα του Πατέρα, θα διοργανώσουμε ένα μαγειρικό διαγωνισμό "Papa Can", στο οποίο, μαζί με μπαμπάδες Ερασιτεχνών μάγειρων, θα συμμετάσχουν μπαμπάδες σεφ και μπαμπάδες προσωπικοτήτων των μέσων ενημέρωσης.

 

Στις 26 και 27 Ιουνίου 2021 θα μπορέσετε να βουτήξετε στον κόσμο του πολιτισμού και της γεύσης της Ελλάδας και στις 3 και 4 Ιουλίου 2021 θα νιώσετε την πλήρη γεύση και τη γοητεία των παραδοσιακών σερβικών πιάτων και χορών.

 

Στις 10 και 11 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιηθούν οι ημέρες της Ορθόδοξης κουζίνας, αφιερωμένες στην Ημέρα Μνήμης του Αγίου Π. Ο Πέτρος και η Φεβρόνια του Murom.

 

Το πρόγραμμα κλεισίματος του Διεθνούς Φεστιβάλ ΙΙΙ "ρωσική κουζίνα-2021" θα περιλαμβάνει διαγωνισμό για το μαγείρεμα okroshka σύμφωνα με διάφορες συνταγές στην παρουσίαση του συγγραφέα μεταξύ των σεφ και ένα flash mob για το μαγείρεμα 300 λίτρα okroshka.

Ο συνεργάτης του διαγωνισμού είναι η Ένωση πατάτας.

 

Σε όλο το φεστιβάλ, μπορείτε να περιμένετε μαγειρικές δραστηριότητες για τα ακόλουθα θέματα:

- Υψηλή κουζίνα (σύγχρονες τάσεις από τους σεφ των ρωσικών εστιατορίων);

- Λογοτεχνική κουζίνα (πιάτα που παρασκευάζονται σύμφωνα με συνταγές από τα έργα των κλασικών της ρωσικής λογοτεχνίας);

- Μαγειρική στο σπίτι (οι πραγματικές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν τους αγαπημένους τους επισκέπτες με τα καλύτερα πιάτα τους);

- Ιστορική κουζίνα (οι ερευνητές και οι συλλέκτες συνταγών προετοιμάζουν σπάνια και ξεπερασμένα πιάτα ρωσικής κουζίνας),

- Κουζίνα των Περιφερειών και των λαών της Ρωσίας (πιάτα αυθεντικής κουζίνας των περιοχών της Ρωσίας αποκαλύπτουν την ποικιλία της ρωσικής κουζίνας στους επισκέπτες του φεστιβάλ).

Δικαστήριο τροφίμων: οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν μια ποικιλία από πιάτα παραδοσιακής ρωσικής και σύγχρονης κουζίνας, καθώς και τις κουζίνες των λαών του κόσμου. Περιμένετε: αρνί σε σούβλα, τηγανίτες σύμφωνα με παλιές ρωσικές συνταγές, λιχουδιές ψαριών, ψητά θαλασσινά, πίτες και πολλά άλλα!

Έκθεση: στην έκθεσή μας, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν περιφερειακά προϊόντα από εγχώριους κατασκευαστές και να πάρουν τα αγαπημένα τους αναμνηστικά.

Πρόγραμμα μουσικής και κινουμένων σχεδίων: παραστάσεις λαϊκών καλλιτεχνών και διάσημων ποπ καλλιτεχνών.

Τακτικοί συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ:

Tamara Sharova-Πρόεδρος της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας, εμπειρογνώμονας της WorldSkillsRussia, καθηγητής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και διαχείρισης της Μόσχας. K. G. Razumovsky, μέλος του Προεδρείου της Επιτροπής Πόλεων της συνδικαλιστικής οργάνωσης εμπορίου και δημόσιας εστίασης της Μόσχας, εμπειρογνώμονας στον τομέα της πιστοποίησης των υπηρεσιών δημόσιας εστίασης στο σύστημα πιστοποίησης GOST R, Επίτιμο μέλος του WACS (World Association of Chef Communities), επίτιμο μέλος της Ένωσης σεφ της Μεγάλης Βρετανίας, Ισραήλ, Ιταλία, Σερβία και Μαυροβούνιο.

Ο Sergey Sinitsyn είναι μέλος του IAC, ένας διεθνής γαστρονομικός κριτής, μια σειρά από τις κύριες γαστρονομικές εκδηλώσεις στη χώρα μας και ένας εμπειρογνώμονας σεφ του Channel One, ο ιδιοκτήτης μιας ταξιδιωτικής πλατφόρμας με τις καλύτερες εκπτώσεις για ταξίδια σε όλο τον κόσμο;

Oleg Olkhov-σεφ, τηλεοπτικός παρουσιαστής του τηλεοπτικού καναλιού "Spas", μέλος της Ένωσης σεφ της Μόσχας, ιδιοκτήτης του μαγειρικού στούντιο "Kremlin Kitchen", συγγραφέας 9 βιβλίων για τη ρωσική κουζίνα;

Alexander Mikhalev-Master Chef διεθνούς επιπέδου στη γαστρονομία, μέλος της γαστρονομικής Ένωσης της Μόσχας, πρεσβευτής της μαγειρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας στη Ρωσία;

Viktor Moshkov-σεφ, μέλος της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας;

Roman G. Gwindzhilia-διευθυντής του εργοστασίου επεξεργασίας τροφίμων του Πανεπιστημίου πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Κριτικής Επιτροπής της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας, κάτοχος του σήματος αξιοπρέπειας και του σήματος αναγνώρισης του Συλλόγου, νικητής πολλών μαγειρικών σαλονιών;

Ντμίτρι Ταμπάκοφ - σεφ μάρκας του καφέ τέχνης "Rukav", "Madame Breeches", club "Vysotsky" και "Tabakov-Catering", ειδικός σε μαγειρικές τηλεοπτικές εκπομπές, δάσκαλος στο Κρατικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών της Μόσχας. Yu. A. Senkevich, χρυσό μετάλλιο του Phillipine Culinary Cup 2019, χρυσό μετάλλιο του Emirates Salon 2019, χρυσό Κύπελλο του διαγωνισμού "Moscow Masters" -2019 από το επάγγελμα "Cook", χρυσό μετάλλιο του ρωσικού πρωταθλήματος "Chef a la Ruse" 2015, ασημένιο μετάλλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Λουξεμβούργου 2017;

Γκόραν Στεφάνοβιτς (Σερβία) σεφ της Σερβικής Πρεσβείας στη Ρωσία

Ivan Savenyuk-χάλκινο μετάλλιο - V Πρωτάθλημα Μόσχας σύμφωνα με τα πρότυπα WSR.ασημένιο μετάλλιο-VII Πρωτάθλημα Μόσχας σύμφωνα με τα πρότυπα wsr. ασημένιο μετάλλιο-Ρώσος σεφ a la Russe Πρωτάθλημα 2019. χρυσό μετάλλιο-VII ρωσικό πρωτάθλημα σύμφωνα με τα πρότυπα wsr. ασημένιο μετάλλιο-Διεθνές Διεθνές μαγειρικό πρωτάθλημα "Delicious Uzbekistan" 2019.

Pavel Ovsyannikov-χρυσός μετάλλιος του Bocuse D'or Russia 2019, σεφ μάρκας του εστιατορίου " Molodo Zeleno "και της αλυσίδας καφέ" Nezo Coffee", μέλος της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας, νικητής του διαγωνισμού" Moscow Masters " 2019.;

Yuri Vinogradov-σεφ του εστιατορίου Skovorodka (Tver), μέλος της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας.

Ο Alexander Rybalchenko είναι φοιτητής του Κολλεγίου Tsaritsyno, μέλος της ρωσικής ομάδας Bocuse d'or Europe 2020, συμμετέχων και βραβευμένος με τα περιφερειακά πρωταθλήματα που διεξάγονται σύμφωνα με τα πρότυπα WorkdSkills Russia. Νικητής και νικητής των ανοικτών πρωταθλημάτων της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας;

Mario Planic-μέλος της Ένωσης σεφ Σερβίας;

Anton Prokofiev (Ρωσία) μάρκα σεφ του έργου "Eat like Home", πρεσβευτής μάρκας της "Ένωσης πατάτας", ιστορικός της ρωσικής κουζίνας;

Αλέξανδρος Tsyganov (Ρωσία) μέλος της Εθνικής συντεχνίας των σεφ και της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας, συμμετέχων σε πολυάριθμα τηλεοπτικά έργα;

Konstantin Trekhalin (Ρωσία) σεφ ζαχαροπλαστικής του ξενοδοχείου National A Luxury Collection, ιδιοκτήτης της μπουτίκ ζαχαροπλαστικής Sweet Art, μέλος της Εθνικής συντεχνίας των σεφ, μέλος του μαγειρικού Συμβουλίου του Οργανισμού Culinary Express Gold medalist της έκθεσης Crystal Olympus 2004 και χρυσό μετάλλιο για το καλύτερο επιδόρπιο στην έκθεση Crystal Olympus 2005»;

Maximiliano Gritti (Ιταλία) προσωπικός σεφ του Γενικού Προξένου της Ιταλίας στη Μόσχα;

Tuki Rabemantsua (Μαδαγασκάρη) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της IPCA. Μάρκα-σεφ της αλυσίδας εστιατορίων " Pancho Pizza»;

Και άλλοι…

Ημερομηνίες του Φεστιβάλ: 19 Ιουνίου-11 Ιουλίου 2021.

Εγκαίνια στις 19 Ιουνίου στις 13 00

Τελετή λήξης στις 11 Ιουλίου στις 13 00

 

Διοργανωτές: KRK "Κρεμλίνο στο Izmailovo", η μαγειρική Ένωση της Μόσχας, το Συμβούλιο για την ανάπτυξη του Εθνοτουρισμού υπό τη Συνέλευση των λαών της Ευρασίας.

 

Χώρος: πολιτιστικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα "Κρεμλίνο στο Izmailovo". κεντρική σκηνή στην κεντρική πλατεία. γκαλερί" τέχνη-Κρεμλίνο", μουσεία του Κρεμλίνου.

 

Διεύθυνση: Μόσχα, VAO, Izmailovskoe shosse, 73ZH

Ζητάμε από όλους να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τις συστάσεις του Rospotrebnazor.

Διαπίστευση μέσων:

Τατιάνα Φεντόροβα

+7 (926) 337 – 33 – 00

pressa@i-kremlin.ru

Η ΕΊΣΟΔΟΣ ΕΊΝΑΙ ΔΩΡΕΆΝ!

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ ανά ημέρα θα δημοσιευτεί επιπλέον στην ιστοσελίδα.

 2021_06_21_25

2021_06_21_26

2020-06-05_12-43-01

2021-06-22_15-45-05

 

 

2021-06-22_15-48-54

2021-06-22_15-49-12

 

2021-06-22_15-49-27

2021-06-22_15-49-44

2021-06-22_15-50-06

2021-06-22_15-50-19

2021-06-22_15-50-35

2021-06-22_15-51-04

 

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

 

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: