14 Ιουνίου 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΕΠ ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ και το 2021 !!!

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝHΣΗ ΜΑΣ !!!

ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ -

ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ και ΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ  !!!

 

Μόσχα, 14 Ιουνίου  2021

Συνεχίζοντας και εφέτος την άμεση και τακτική επικοινωνία με το κοινό μας, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, σάς προτείνουμε να παρακολουθείτε τα ενημερωτικά μας δελτία τύπου, τους συνδέσμους στο Διαδίκτυο, με υλικό, που σάς προωθούμε σε τακτική βάση, προκειμένου μυούμεθα όλοι μαζί στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.

http://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpghttp://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpghttp://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpghttp://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpghttp://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpg

   Μόσχα, 12 Ιουνίου 2021

 

Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021.__Πρωινή ζώνη στο MEGA CHANNEL -   MEGA – ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ. Με τη συμμετοχή της δ/ντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Δώρας Γιαννίτση.

 

https://c98db5952cb54b358365984178fb898a.msvdn.net/vod/acfIPyfIsmWy/original.mp4

 

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/12_ioinioi_2021_proini_zoni_sto_mega_channel___mega__savvatokiriako.html

 

http://www.hecucenter.ru/gr/press/savvato_12_ioinioi_2021_proini_zoni_sto_mega_channel___mega__savvatokiriako.html 

2021_06_14_1

2021_06_14

2021_06_14_3

2021_06_14_2

2020-06-05_12-43-01

 ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ στην ΙΣΤΟΡΙΑ !!!

 

πόλη της ΑΝΑΠΑ, αρχαία  ΓΟΡΓΙΠΠΙΑ (Νότια Ρωσία), Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021.

Διεθνές Συνέδριο Πόλεων Αρχαίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς, με τη συμμετοχή εκπροσώπων δήμων και περιφερειών Ρωσίας και Ελλάδας !!!

2021_06_14_15

Κοινή δήλωση των Συμμετεχόντων στη Συνάντηση των Αντιπροσώπων Ρωσικών και Ελληνικών Δήμων και Περιφερειών Αρχαίας Κληρονομιάς

Εμείς, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση εκπροσώπων της Ρωσικής Ένωσης Πόλεων Αρχαίας Κληρονομιάς και Ελληνικών Δήμων, που συγκεντρωθήκαμε στις 11 Ιουνίου 2021 στην πόλη της Ανάπα, την αρχαία Γοργιππία, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ως διακηρύχθηκε από τις κυβερνήσεις των χωρών μας, επιθυμώντας να συμβάλουμε στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων και εμπλουτισμού των πολιτισμικών δεσμών αιώνων μεταξύ του ρωσικού και ελληνικού λαού

δηλώνουμε τα ακόλουθα.

  • Επιβεβαιώνουμε ότι τις χώρες μας, εκτός από τους παραδοσιακά ισχυρούς ιστορικούς, πνευματικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, τις ενώνει και η μεγάλη κληρονομιά του κοινούαρχαίου πολιτισμού της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας - του Βασιλείου του Βοσπόρου.   
  • Είμεθα υπέρ τηςδημιουργίας της Διεθνούς Ένωσης Πόλεων Αρχαίας Κληρονομιάς για τη γενικότερη από κοινού προώθησης της κοινής του αρχαίου πολιτισμού του Ελληνισμού και την προώθηση της προστασίας αυτής της κληρονομιάς στους διεθνείς οργανισμούς.   

3) Είμαστε υπέρ της ευρείας συνεργασίας μεταξύ πόλεων αρχαίας κληρονομιάς στον τομέα του τουρισμού , των μουσείων, της αρχαιολογίας, για τη δημιουργία δίδυμων-αδελφοποιημένων σχέσεων μεταξύ των πόλεων της αρχαίας κληρονομιάς .   

4) Επισημαίνουμε τη σημασία της οργάνωσης κοινών τουριστικών διαδρομών κατά μήκος του "Χρυσού δακτυλίου του Βασιλείου του Βοσπόρου" και των αρχαίων πόλεων της Ελλάδας.

5) Καλούμε τις πόλεις της αρχαίας κληρονομιάς των άλλων χωρών να συμμετάσχουν και ενσωματωθούν στη δημιουργία της Διεθνούς Ένωσης Πόλεων Αρχαίας Κληρονομιάς, προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση των αρχαίων μνημείων και η αειφόρος ανάπτυξη των πόλεών μας.   

 

Αναλυτικότερη πληροφόρηση για την Αρχαία Γοργιππία παρατίθεται κατωτέρω:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%AC%CF%80%CE%B1)

2021_06_14_5

Ιστορία

Η θέση της Γοργιππίας στον χάρτη των Ελληνικών αποικιών της Μαύρης θάλασσας.

Η περιοχή γύρω από Ανάπα κατοικήθηκε από την αρχαιότητα. Αρχικά ήταν ένα σημαντικό λιμάνι των Σκυθών και στη συνέχεια η πρωτεύουσα των Σινδών μάλιστα αποτελούνταν από δύο οικισμούς που από τους Έλληνας αποκαλούνταν Σινδικός Λιμήν και Σινδική. Αργότερα όταν η περιοχή κατακτήθηκε από το Ελληνικό Βασίλειο του Βοσπόρου έγινε αποικισμός τον 6ο π.Χ αιώνα, ο βασιλιάς Γόργιππος την ονόμασε Γοργιππία. Αναφέρεται ότι ήταν οχυρωμένη ήδη από τον 5ο αιώνα π.Χ., τμήμα αυτού του τείχους έχει βρεθεί σήμερα, και μαζί με γειτονικούς οικισμούς αποτελούσε πόλη-κράτος. Η πόλη γνώρισε μεγάλη άνθιση τον 2ο και 3ο αιώνα π.Χ., η Γοργιππία έλεγχε το θαλάσσιο εμπόριο στο ανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Από την εποχή αυτή έχει ανευρεθεί από Ρώσους αρχαιολόγους άγαλμα του Νεοκλή (τοπικού άρχοντα γιος του Ηροδότου) όπου σήμερα εκτίθεται στο Ρωσικό Μουσείο.

2020-05-19_15-32-00

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ στην ΙΣΤΟΡΙΑ !!!

πόλη της ΑΝΑΠΑ, αρχαία  ΓΟΡΓΙΠΠΙΑ (Νότια Ρωσία), Παρασκευή-Σάββατο, 11-12 Ιουνίου 2021.

Διεθνές Συνέδριο Πόλεων Αρχαίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς, με τη συμμετοχή εκπροσώπων δήμων και περιφερειών Ρωσίας και Ελλάδας !!! Η δ/ντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Νίκο Μπασακίδη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας-Κύπρου, πρέσβυ Γεώργιο Μουράντοβ, τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Κινήματος Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας Ιωάννη Κοτσαηλίδη, με τους ομογενείς μας ιστορικούς Σεργκέι Πιντσούκ-Γαλάνη και Αγαθάγγελο Κιουρτζίδη και πολλούς άλλους συνέδρους. Ουσιαστική, γόνιμη συζήτηση, ενδιαφέρουσες καταθέσεις προτάσεων, μεστό πρόγραμμα, ιδιαίτερα συγκινητική επικοινωνία με την ομογένειά μας στη Νότια Ρωσία. 

2021_06_14_4

Μοναδική εμπειρία η επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Ανάπας, της Αρχαίας Γοργιππίας, καθώς και η φιλοξενία και επικοινωνία με τον Σύλλογο Ελλήνων της Γοργιππίας, που εδρεύει στον οικισμό Βίτιαζεβο. Επικοινωνία με τους μαθητές και καθηγητές, προσκύνημα στην ελληνική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, θερμή, εγκάρδια φιλοξενία. Ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στον πρόεδρο Βαλέριο Ασλανίδη και όλη την ομάδα του !!!

2021_06_14_6 

 2021_06_14_7

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ένας ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και, συνεπώς, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

 MyCollages_12  

2020-06-05_12-43-01

2021_06_14_8

2021_06_14_9

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

"ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ADJIMUSHKAI"

 

 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

15 Ιουνίου 2021, 19:00

 

22ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 

«ΑΓΩΝΕΣ ΒΟΣΠΟΡΟΥ»

 (Αρχαίο Παντικάπαιον, Ταυρίδα)

 

ΒΟΡΕΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ του ΟΜΣΚ «ΜΙΧΑΗΛ ΟΥΛΙΑΝΟΒ»

  

Δελτίο Τύπου

Στις 15 Ιουνίου 2021, ώρα 19.00, στην Πλατεία του Μουσείου των Λατομείων «Adjimuskhkai» και στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Θεατρικού φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Αγώνες Βοσπόρου», θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης «Το τραγούδι του Adjimuskhkai» από το Βόρειο Κρατικό Δραματικό Θέατρου του Ομσκ «Μιχαήλ Ουλιάνοβ», σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου σκηνοθέτη της Ρωσίας Κονσταντίν Ρέχτιν.

Το όλο καλλιτεχνικό εγχείρημα υποστηρίζεται από το ρωσικό ομοσπονδιακό οργανισμό «Rosconcert» του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

Σχετικά με το έργο:

Συγγραφείς: Konstantin Rekhtin, Elena Shchetinina

"ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ADJIMUSHKAYA"   

Τραγωδία                                                                                                               

Βασισμένη στο διήγημα τουA.Ya. Kapler "Δύο από τα είκοσι εκατομμύρια"  

 12+                                                                            

 

Η προεργασία για το ανέβασμα της παράστασης, βασισμένης στο διήγημα του Alexei Kapler «Δύο από τα είκοσι εκατομμύρια» διήρκεσε πολύ καιρό. Οι συγγραφείς της διασκευασμένης για τη σκηνή εκδοχής Konstantin Rekhtin και Elena Shchetinina μελέτησαν ιστορικά έγγραφα, τεκμήρια, στοιχεία που σχετίζονται με την τρομερή τραγωδία που συνέβη στα λατομεία Adzhimushkai (Κερτς, αρχαίο Παντικάπαιον) το 1942, όταν περίπου 30 χιλιάδες άνθρωποι, άμαχος πληθυσμός, κατέφυγαν στα λατομεία-κατακόμβες: ο στρατός που υπερασπίστηκε τον Κερτς και τον άμαχο πληθυσμό, οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες, τα παιδιά, που δεν ήθελαν να συλληφθούν από τους Γερμανούς. Σχεδόν όλοι πέθαναν ...

«To Τραγούδι του Adjimushkai» - αποτελεί ανάμνηση και φόρο τιμής για μία από τις φρικιαστικότερες, ζοφερότερες περιόδους του 20ου αιώνα.

Η μορφή της παράστασης είναι κοντά στην ελληνική τραγωδία, όπου σε  σημαντικό ήρωα ανάγεται ο Χορός, ο οποίος συνδέει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα λατομεία-κατακόμβες Adzhimushkai με τη φανταστική ιστορία του διηγήματος «Δύο από τα είκοσι εκατομμύρια». Ό, τι συμβαίνει αναδύεται στο μυαλό της βασικής ηρωίδας, της πρωταγωνίστριας, της νεαρής ιατρού Μάσας, που αψηφά το θάνατο, τον αντιμετωπίζει με πρόκληση ...

 

Συγγραφείς - Konstantin Rekhtin, Elena Shchetinina (Omsk)

Σκηνοθέτης - Konstantin Rekhtin, διακεκριμένος καλλιτέχνης της Ρωσίας

Σκηνικά, κοστούμια - Vladimir Safronov, μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών Ρωσίας

Μουσική – Dmitryi Bedunov

Βίντεο - Vyacheslav Kurtkin

Χορογραφία - Irina Gore

Ορθοφωνία - Irina Krinitsyna

Βοηθοί – Olga krutakova, Ekaterina Rekhtina

 

 Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: 

Θεά της γης του Βοσπόρου - Δώρα Γιαννίτση (Ελλάδα) / Τατιάνα Βλάσοβα

Masha, Μέλος της Χορού – Αρίνα Σίντοροβα

Sergey, Μέλος της Χορού - Βασίλι Kουλίγκιν , βραβευμένος από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Διοικητής, Ded Periformis , Μέλος της Χορού – Αλεξάντρ Γκορμπουνόβ, βραβευμένος τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Pyatikhvorovna , Kotenochkina, μέλος της Χορού – Όλγα Γκορμπουνόβα

Χειρουργός, Πρόεδρος της Επιτροπής, Επισκέπτης, Μέλος της Χορού – Γιεβγκένιι Χλιουμ

Άννα Ιβάνοβνα, Βέρα, Σύζυγος Επισκεπτών, Μέλος Χορού - Αναστασία Χιτρόβα

Έμπορος, Σβετλάνα Ποπόβα, Κάτια, Μέλος της Χορού - Νατάλια Κανούννικοβα

Kostya, Shkolnik-μαθητής, Μέλος της Χορού – Γιαν Γκόλουμπεβ

Rezo, μέλος της Χορού – Αλεξάντρ Τσερεπκόβ

Shkolnik-μαθητής, Kolya, Μέλος της Χορού – Γιεφίμ Ρέχτιν, μαθητής του θεατρικού στούντιο "Magic Mask"

 

ΧΟΡΟΣ: Αρίνα Σίντοροβα, Βασίλι Kουλίγκιν, Αλεξάντρ Γκορμπουνόβ, Όλγα Γκορμπουνόβα, Γιεβγκένιι Χλιουμ, Αναστασία Χιτρόβα, Νατάλια Κανούννικοβα, Γιαν Γκόλουμπεβ, Αλεξάντρ Τσερεπκόβ, Γιεφίμ Ρέχτιν.

 

Διάρκεια παράστασης: 1.10 (χωρίς διάλειμμα).

« Από πέρυσι ξεκινήσαμε δραστήρια την προετοιμασία του πανρωσικού προγράμματος περιοδειών και συναυλιών, - σημείωσε η  Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας  Όλγα Λιουμπίμοβα. Ο Οργανισμός «ROSCONCERT» έλαβε πάνω από 500 αιτήσεις από κυβερνητικούς οργανισμούς για υποστήριξη περιοδιών και συναυλιών. Ένας τέτοιος αριθμός αιτημάτων δείχνει ότι η ανάγκη για περιηγήσεις από διάφορες δημιουργικές ομάδες της χώρας αυξάνεται από έτος σε έτος. 

Κάνουμε ένα άλλο σημαντικό βήμα - αρχίζουμε να παρέχουμε σοβαρή υποστήριξη σε ιδιωτικά θέατρα, προκειμένου περιοδεύσουν. Επιπλέον, συνεχίζεται δραστήρια δουλειά για δρομολόγηση περιοδειών των εθνικών χορογραφικών και χορωδιακών ομάδων, μουσικών συνόλων, ομάδων δημοτικής μουσικής, συνόλων λαϊκών οργάνων, μουσικών θεάτρων.

Στην πραγματικότητα, ξεκινώντας με την εφαρμογή του Πανρωσικού Πλάνου Περιοδειών και Συναυλιών το 2021, δυνάμεθα με βεβαιότητα να ισχυριστούμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας αναβιώνει ένα από τα κύρια επιτεύγματα του παρελθόντος - ένα ενιαίο σύστημα περιοδειών ανά τη χώρα, το οποίο διαμορφώνεται σύμφωνα με σαφείς διαφανείς κανόνες και καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας . " 

 

Πανρωσιακό Πρόγραμμα Περιοδειών και Συναυλιών - "Big Tour – Μεγάλες Περιοδείες".

Το πρόγραμμα "Big Tour – Μεγάλες Περιοδείες" καλείται να δημιουργεί και να ενώνει έναν ενιαίο πολιτιστικό χώρο της Ρωσίας, για να επεκτείνει το πεδίο δημιουργικής αλληλεπίδρασης των θεατρικών ομάδων, να προσελκύσει νέο κοινό σε όλη τη χώρα.

Χάρη στο Πρόγραμμα ""Big Tour – Μεγάλες Περιοδείες", οι θεατές έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα καλύτερα επιτεύγματα των ρωσικών θεάτρων, οι περιοδείες μεγάλης κλίμακας των οποίων πραγματοποιούνται με την πλήρη σύνθεση σκηνικών, τα κοστουμιών, την πλήρη σύνθεση των συντελεστών/ηθοποιών και με συμμετοχή διακεκριμένων εκπροσώπων της θεατρικής τέχνης. Οι παραστάσεις προορίζονται για το ευρύτερο κοινό - ενήλικες, οικογένειες και παιδιά.   

Το Πρόγραμμα είναι ανοιχτό για συνεργασία με όλα την επαγγελματική θεατρική κοινότητα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Το πρόγραμμα "Big Tour – Μεγάλες Περιοδείες" υλοποιείται σύμφωνα με το Ενιαίο Πανρωσικό Πρόγραμμα Περιοδειών και Συναυλιών του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

FGBUK "Ομοσπονδιακή Διεύθυνση Μουσικών και Φεστιβαλικών Προγραμμάτων ROSCONCERT"

H  FGBUK "Ομοσπονδιακή Διεύθυνση Μουσικών και Φεστιβαλικών Προγραμμάτων "ROSCONCERT", ως διάδοχος του Κρατικού Γραφείου Συναυλιών και Τουρισμού της ΕΣΣΔ - "Soyuzkontsert", χρονολογεί την ιστορία της από το 1967 . 

 

Η FGBUK "ROSCONCERT" διοργανώνει φεστιβάλ τέχνης μεγάλης κλίμακας, αφιερωματικά έτη, πολιτιστικές ανταλλαγές, Ημέρες Πολιτισμού, καθώς και πανρωσικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και διάφορα καλλιτεχνικά εγχειρήματα, όπως : Διεθνής Διαγωνισμός. Π. Ι. Τσαϊκόφσκι Διεθνής Διαγωνισμός Μπαλέτου και Χορογραφίας, το Φεστιβάλ Αθλητισμού και Πολιτισμού των Λαών του Βορείου Καυκάσου, το φεστιβάλ "Βαλτικά ντεμπούτα", Πανρωσικός Μουσικός Διαγωνισμός, Πανρωικός Διαγωνισμός Καλλιτεχνών Μπαλέτου και Χορογράφων, Art Festival "Baltic Seasons " , Ημέρα της Σλαβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, Φεστιβάλ" Έδαφος του Κόσμου - Περιοχή της Μουσικής "και πολλά άλλα. 

Από το 2020 η «ROSCONCERT» αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο-θεσμό περιοδειών και συναυλιών, που υλοποιεί εγχειρήματα στο πλαίσιο του Πανρωσικού Προγράμματος Περιοδειών και Συναυλιών, συμπεριλαμβανομένων εγχειρημάτων τέτοιας κλίμακας, όπως τα προγράμματα «Μεγάλες Περιοδείες» και «Εμείς – η Ρωσία».

Το Ίδρυμα υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

 ROGRAMME και "Big tour":

μεγάλη περιοδεία. rf

Το πρόγραμμα Big Tour στα κοινωνικά δίκτυα:

Instagram - https://www.instagram.com/

FB - https://www.facebook.com/BolshieGastroli

VK - https://vk.com/bolshiegastroli

Εντάξει - https://ok.ru/bolshiegastroli

 

FGBUK "ROSCONCERT":

http://rosconcert.ru/

 

Υπηρεσία πληροφοριών :

Τηλ .: +8 495-225-43-45 (εσωτ. 134 ή 202 )  

E-mail pr_bg@rosconcert.ru

 

2021_06_14_9

 2020-06-05_12-43-01

Αγαπητοί φίλοι,

Παρατίθεται άρθρο για το Ναό των Αγίων Πάντων στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας, ο οποίος, ουσιαστικά,  έχει αποβεί σε πνευματική εστία και πνευματικό κέντρο της ελληνικής ομογένειας της  Μόσχας. https://mospat.ru/gr/news/87082/

Ο ναός των Αγίων Πάντων στο Κουλίσκι – μια ελληνική νησίδα στο κέντρο της Μόσχας

 2021_06_14_10

2021_06_14_11

2021_06_14_12

2021_06_14_13

Ο ιερός ναός των Αγίων Πάντων στο Κουλίσκι είναι σημείο αναφοράς της ελληνικής Διασποράς της Μόσχας. Μπορούμε να πούμε ότι ο ναός κατέστη γέφυρα μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, του ρωσικού και του ελληνικού πολιτισμού, τους οποίους ενώνει η ορθόδοξη παράδοση.

Οι ελληνικές παραδόσεις θεμελιώθηκαν στον ναό το 1999 όταν στεγάσθηκε σε αυτόν το μεταφερθέν από την Οδησσό στη Μόσχα Γραφείο-Αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλεξανδρείας.

Επί είκοσι χρόνια της Αλεξανδρινής Εκκλησιαστικής Αποστολής ηγήθηκε ο μητροπολίτης Κυρήνης Αθανάσιος Κυκκώτης, ο οποίος συνέβαλε τα μάλα στην εκλαΐκευση του ελληνικού πολιτισμού. Το 2019 ανεστάλη η λειτουργία του Μετοχίου της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας, αλλά οι ελληνικές παραδόσεις όχι μόνον διαφυλάχθηκαν, αλλά και αναπτύσσονται περαιτέρω.

Σήμερα χρέη προϊσταμένου του ναού των Αγίων Πάντων εκτελεί ο πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ.

Η βυζαντινή λειτουργική υμνωδία

Ο ναός των Αγίων Πάντων στο Κουλίσκι είναι ο μοναδικός στη Μόσχα, όπου δεν ερμηνεύονται μόνον επιμέρους ύμνοι της βυζαντινής παραδόσεως, αλλά εφαρμόζεται ο πλήρης 24ωρος κύκλος της θείας λατρείας της Κυριακής και των εορταστικών ημερών (με εσπερινό, όρθρο και Θεία Λειτουργία να τελούνται σύμφωνα με το ελληνικό τυπικό). Ο δι᾽ αντιφώνων τελούμενος εσπερινός και όρθρος από τον Νοέμβριο του 2020 γίνεται από δύο χορωδίες.

Την παράδοση της βυζαντινής ψαλμωδίας θεμελίωσε ο μητροπολίτης Κυρήνης Αθανάσιος. Τα λατρευτικά ελληνικά μέλη στον χώρο του παλαιού ναού δημιουργούν ιδιαίτερη ατμόσφαιρα προσευχής, που τόσο αγαπήθηκε από τους Μοσχοβίτες, εραστές της βυζαντινής ψαλτικής τέχνης.

Τον Φεβρουάριο του 2020 ιδρύθηκε στον ναό Σχολή Εκκλησιαστικής Χορωδιακής Ψαλμωδίας. Τότε άρχισαν και μαθήματα βυζαντινής εκκλησιαστικής φωνητικής σε ανδρική χορωδία, με τα οποία συνεχίστηκε η παράδοση των συναντήσεων των προηγούμενων ετών.

Ιδιαιτερότητα της βυζαντινής ψαλμωδίας αποτελεί η προφορική της παράδοση από τον διδάσκαλο στον μαθητή. Γι᾽ αυτόν τον λόγο η βυζαντινή μουσική διαφύλαξε ανά τους αιώνες την ιδιομορφία της, συμπεριλαμβανομένης και της αποκλειστικά φωνητικής ερμηνείας, κατά βάση μονοφωνικής. Οι ψαλμωδίες είναι ταξινομημένες σύμφωνα με την Οκτώηχο.

Η βυζαντινή λατρευτική υμνωδία έλκει τις καταβολές της στην αρχή της χριστιανικής εποχής. Ως μορφή τέχνης υπάρχει εδώ και περίπου δύο χιλιάδες χρόνια και αποτελεί όχι μόνον πολιτιστική παράδοση, αλλά και ένα τέλειο μουσικό σύστημα. Αναπόσπαστο μέρος των ύμνων αυτών είναι τα λατρευτικά κείμενα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Η UNESCO συμπεριέλαβε τις βυζαντινές ψαλμωδίες στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η μελέτη της βυζαντινής εκκλησιαστικής χορωδιακής παραδόσεως στον ναό των Αγίων Πάντων στο Κουλίσκι αποτελεί μια πρωτοβουλία τρόπον τινα μοναδική. Η μοναδικότητά της έγκειται στο ότι οι αρχάριοι, αλλά και οι έμπειροι ερμηνευτές των βυζαντινών ύμνων μπορούν όχι μόνον να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και να τις τελειοποιήσουν στην πράξη, ερμηνεύοντας τέτοιους ύμνους στις ακολουθίες της Κυριακής και των εορτών στον ναό των Αγίων Πάντων.

Ομαδάρχης είναι ο διευθυντής της δεξιάς χορωδίας του ναού, καθηγητής στην έδρα Διευθύνσεως Χορωδίας του Κρατικού Ωδείου Μόσχας «Π. Τσαϊκόφσκι» Πάβελ Σεργκέγεβιτς Αντόνοφ, απόφοιτος της Σχολής Διευθύνσεως Χορωδίας του Ωδείου Μόσχας και της Σχολής Εκκλησιαστικής Ψαλμωδίας του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Σπουδών «Ο Άγιος Τύχων».

Ιδιαίτερα μαθήματα στην ομάδα παραδίδει ο κληρικός του ναού των Αγίων Πάντων διάκονος Διονύσιος Οσούγεφ, διευθυντής χορωδίας και ψάλτης με πολυετή εμπειρία.

Το μεγαλύτερο μέρος των εκτενών ύμνων της Θείας Λειτουργίας στον ναό των Αγίων Πάντων στο Κουλίσκι ερμηνεύεται στην ελληνική γλώσσα, επίσης χρησιμοποιούνται τα πλέον δόκιμα ανάλογα στην εκκλησιαστική σλαβονική.

Στον ναό των Αγίων Πάντων σύμφωνα με το ελληνικό τυπικό δύνανται να τελούνται τα Μυστήρια της Βαπτίσεως και του Γάμου. Κατά τη βυζαντινή παράδοση τελείται και το Μυστήριο του Ευχελαίου.

Το κατηχητικό κυριακάτικο σχολείο ελληνικού προσανατολισμού «Οι αδελφοί Ζωσιμά»

Πριν από είκοσι τρία χρόνια στον ναό των Αγίων Πάντων στο Κουλίσκι ξεκίνησε τη λειτουργία του το κατηχητικό κυριακάτικο σχολείο με εκτενή μελέτη της ελληνικής ιστορίας, του πολιτισμού, των παραδόσεων και της γλώσσας.

Από την πρώτη ημέρα της υπάρξεώς του το διευθύνει η Ναταλία Γκεόργκιεβνα Νικολάου, Δρ. Φιλοσοφίας, βραβευμένη με το έπαθλο της Ακαδημίας Αθηνών, ειδικός με πλούσια εμπειρία διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και μεταφραστικής δράσεως.

Οι μαθητές του κατηχητικού σχολείου παρακολουθούν μαθήματα ορθοδόξου πίστεως, παραδόσεων και εθίμων, μαθαίνουν να διαβάζουν στα ελληνικά επιλεγμένα αποσπάσματα της Αγίας Γραφής, μελετούν τις βυζαντινές υμνωδίες: απολυτίκια και κοντάκια των εορτών στην ελληνική γλώσσα, συμμετέχουν μαζί με τους δασκάλους τους σε χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές παραστάσεις.

Οι δάσκαλοι του σχολείου μετέφρασαν από τα ελληνικά στα ρωσικά το πόνημα του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου «Τα παιδιά χρειάζονται τον ήλιο». Η μετάφραση τιμήθηκε με το δίπλωμα του διαγωνισμού «Διαφωτισμός μέσω του βιβλίου» ως η καλύτερη έκδοση για παιδιά και νέους.

Στο σχολείο παραδίδονται χορωδιακά μαθήματα ελληνικού τραγουδιού. Επιπλέον, ο καθηγητής από την Ελλάδα Αντώνιος Δαλάκης κάνει μαθήματα στο συγκρότημα ελληνικών εθνικών χορών.

Κάθε χρόνο οι μαθητές του σχολείου λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στις θρησκευτικές και εθνικές εορτές της Ελλάδας, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, την Ημέρα του «Όχι», την Ημέρα της Επανάστασης του 1821, οι οποίες διεξάγονται μεταξύ άλλων σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα.

Μαθήματα ελληνικής γλώσσας: «Η γλώσσα της Ορθοδοξίας»

Επί εικοσαετία και πλέον στον ναό των Αγίων Πάντων στο Κουλίσκι παραδίδονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας. Τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί ο αριθμός των γλωσσικών ομάδων και τώρα την ελληνική γλώσσα μαθαίνουν τόσο οι μικρότεροι (5-9 ετών), όσο και παιδιά της μέσης και μεγαλύτερης σχολικής ηλικίας, αλλά και ενήλικες (από φοιτητές έως συνταξιούχοι). Όλους τους ενώνει το αίσθημα αγάπης για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, η επιθυμία να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς την ιστορία του λαού, ο οποίος είχε τεράστια συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Οργανωτές των μαθημάτων είναι ο Σύλλογος των Ελλήνων της Μόσχας, ενώ οι καθηγητές είναι φιλόλογοι υψηλού επιπέδου με εξειδίκευση στην βυζαντινή και νεοελληνική φιλολογία και προέρχονται από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ της Μόσχας.

Όσοι παρακολουθούν τα μαθήματα και οι καθηγητές τους συμμετέχουν ετησίως σε σεμινάρια και προγράμματα σπουδών και διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, που διοργανώνονται από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το πρόγραμμα εκμαθήσεως της ελληνικής γλώσσας έχει διάρκεια πέντε ετών, αλλά πολλοί εραστές της ελληνικής φιλολογίας και του πολιτισμού εξακολουθούν να επισκέπτονται τα μαθήματα και μετά την ολοκλήρωση της πενταετίας.

Η διδασκαλία διεξάγεται βάσει συγχρόνων και παραδοσιακών μεθόδων με χρήση οπτικοακουστικού υλικού και πολυμεσικών διδακτικών βοηθημάτων. Τα μαθήματα συνοδεύονται από κύκλο διαλέξεων για την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας, του Βυζαντίου και της σύγχρονης Ελλάδας.

Συνεργασία με ελληνικούς συλλόγους

Το Μετόχι των Αγίων Πάντων αναπτύσσει στενή συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Μόσχας, του οποίου ηγείται ο ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, αντιπρύτανης θεραπευτικού έργου του Ρωσικού Εθνικού Ιατρικού Πανεπιστημίου Ερευνών «Ν. Πιρογκόφ» Χρήστος Περίκλοβιτς Ταχτσίδης. Σε μόνιμη βάση η πρακτική συνεργασία των δύο μερών υλοποιείται με τη συμμετοχή της εκτελεστικής διευθύντριας του Συλλόγου, λέκτορα της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μόσχας Ίννα Αλμπέρτοβνα Σεφ.

Υλοποιώντας το συμφωνητικό συνεργασίας και εταιρικής σχέσεως μεταξύ του Μετοχίου και του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας, που υπεγράφη στις 2 Αυγούστου 2020, στις 8 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Μορφωτικό Κέντρο του ναού των Αγίων Πάντων εγκαινιάσθηκε ο ελληνορθόδοξος παιδικός σταθμός για τα Σαββατοκύριακα «Αλφαβήτα», ενώ από τις 3 Οκτωβρίου του περασμένου έτους ξεκίνησαν τα μαθήματα της παιδικής ελληνικής χορωδίας.

Η νηπιαγωγός του παιδικού σταθμού Έλλη Παπανικολάου είναι απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η βοηθός νηπιαγωγού Μάτθα Γαλακούτη, απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών. Η διδάσκαλος της ελληνικής χορωδίας Γιάνα Μπαράτοβα είναι απόφοιτος του μουσικού Ωδείου «Γκνιέσινι» με ειδικότητα «φωνωδός-καλλιτέχνης, καθηγητής και διευθυντής μουσικού συγκροτήματος». Τα μαθήματα στον παιδικό σταθμό παραδίδονται στην ελληνική γλώσσα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη γνωριμία σε μορφή παιχνιδιού με την ιστορία της Ελλάδας, τις ορθόδοξες παραδόσεις, την εκμάθηση του ελληνικού αλφαβήτου, την αφομοίωση στοιχείων της καθομιλουμένης γλώσσας, την ανάγνωση ελληνικών παραμυθιών, την προβολή κινουμένων σχεδίων στην ελληνική γλώσσα, την ενασχόληση με τον ελληνικό χορό, την εκμάθηση ελληνικών παιδικών τραγουδιών, εκπαιδευτικά παιχνίδια στα ελληνικά, ζωγραφική.

Τα παιδιά συμμετέχουν στις εκκλησιαστικές εορτές. Έτσι, στις 26 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση των Χριστουγέννων για τα νήπια του ορθόδοξου ελληνικού παιδικού σταθμού «Αλφαβήτα», τους νέους μαθητές του φροντιστηρίου ελληνικής γλώσσας και τα μέλη της παιδικής χορωδίας με τη συμμετοχή του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Μόσχα Νικολάου Κρίκου.

Τα μαθήματα στον παιδικό σταθμό, τη χορωδία και τις ομάδες διδασκαλίας ελληνικής γλώσσας διεξάγονται στο Πνευματικό Μορφωτικό Κέντρο του ναού των Αγίων Πάντων κάθε Σάββατο, εξ ου και προσέλαβαν την επωνυμία «τα ελληνικά Σάββατα», που έχουν καταστεί ενδιαφέρουσες και γεμάτες ημέρες για όλη την οικογένεια, για τους Έλληνες και φιλέλληνες κάθε ηλικίας.

Τον περασμένο Οκτώβριο υλοποιώντας το πρωτόκολλο συνεργασίας του ναού των Αγίων Πάντων στο Κουλίσκι και του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου των Ελληνίδων Κυριών «Αγάπη», που υπεγράφη στις 28 Αυγούστου 2020, στο Πνευματικό Μορφωτικό Κέντρο εγκαινιάσθηκε το φροντιστήριο διδασκαλίας φωνητικής και παραδοσιακής λαϊκής μουσικής (ελληνικής και βαλκανικής) για ενήλικες.

Διευθυντής του φροντιστηρίου είναι ο Γιάννης Κωφόπουλος, Έλληνας μουσικός, φωνωδός και συνθέτης, γνώστης των μουσικών παραδόσεων της Ελλάδας. Η οικογένεια του Γιάννη επί πολλές γενιές συνδέεται με το Άγιο Όρος.

Επιστέγασμα των μαθημάτων ήταν η παραγωγή ενός μουσικού βίντεο με χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Εργαστήρια ελληνικής κουζίνας: «Φιλοξενία»

Μία από τις σπουδαίες συνιστώσες του πολιτισμού των δύο λαών είναι οι παραδόσεις της φιλοξενίας. Η διοργάνωση των εργαστηρίων ελληνικής κουζίνας αποτέλεσε σπουδαίο σταθμό στη ζωή του ναού των Αγίων Πάντων.

Εμπνευστής και παρουσιάστρια των εργαστηρίων είναι η υπάλληλος του ναού και συνιδρυτής του Συλλόγου των Ελληνίδων Κυριών της Μόσχας «Αγάπη» Ελλάδα Λεσιόβα.

Οι συναντήσεις μαγειρικής διεξάγονται διά ζώσης κάθε Σάββατο, συμπληρώνοντας οργανικά τα «ελληνικά Σάββατα», ενώ την περίοδο των απαγορεύσεων λόγω της λοιμώξεως του κορονοϊού, μεταδίδονταν μέσω των κοινωνικών δικτύων. Οι μετέχοντες στα εργαστήρια έμαθαν να μαγειρεύουν εθνικά ελληνικά πιάτα όπως γιουβαρλάκια, γεμιστά, τζατζίκι, μουσακά, χωριάτικη σαλάτα, σουβλάκι κοτόπουλο, ντολμαδάκια, κουραμπιέδες και πολλά άλλα.

Χάρη στο πρόγραμμα μαγειρικής όλοι οι επιθυμούντες όχι μόνον κατέστησαν κοινωνοί της τέχνης της παρασκευής δημοφιλών ελληνικών πιάτων, αλλά και έμαθαν πολλά καινούρια και ενδιαφέροντα για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Ελλάδας, ενώ απέκτησαν και πολλές νέες φιλίες.

Ευχές για το μέλλον

Είθε να δώσει ο Θεός ώστε οι παραδόσεις της φιλίας και της συνεργασίας των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδας, που τους ενώνει η κοινή πίστη, ο συγγενικός πολιτισμός, οι ηρωικές σελίδες κοινής ιστορίας, αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης, να ενισχύονται και στο μέλλον και ο καθένας μας να συμβάλλει κατά δύναμη σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα.

Στόχος μας είναι η ειρήνη και η ευημερία!

 

12 Ιουνίου, Εθνική Εορτή, ΗΜΕΡΑ της ΡΩΣΙΑΣ !!!

 ΡΩΣΙΑ πολυεθνική, ΡΩΣΙΑ εορταστική, θριαμβευτική, ΡΩΣΙΑ ευγενική, ΡΩΣΙΑ όμορφη!

Η ρωσίδα καλλονή Οξάνα Ρακτσέγιεβα, καλλιτεχνική δ/ντρια-επικεφαλής του Χορευτικού Συγκροτήματος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π., στην Κόκκινη Πλατεία !!!

 2021_06_14_14_e78e529c

 2021-03-09_15-47-30

 

Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας  www.hecucenter.ru  

  • Στο εδάφιο «Ειδήσεις από την Ελλάδα» http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/ σε τακτικότατη βάση δημοσιεύουμε άρθρα του Έλληνα πολιτικού, στοχαστή και κοινωνικού παράγοντα, πρωτεργάτη του αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

2021-05-17_14

  • Στο εδάφιο «Βιβλιοθήκη» σε τακτικότατη βάση δημοσιεύουμε άρθρα του διακεκριμένου Έλληνα ιστορικού Θεοφάνη Μαλκίδη για το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων τη Ανατολής, τα οποία δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο εδάφιο «Βιβλιοθήκη» του Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/library/arthra_toi_theofani_malkidi.html

2021_05_31_12

 

 

 

 

2020-06-05_12-43-01

  • Εδάφιο «Βιβλιοθήκη» με πλούσια βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων και σε ηλεκτρονική μορφή http://www.hecucenter.ru/gr/library/

Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε την εμπλουτισμένη εκδοχή της Βιβλιοθήκης μας, με νέα βιβλία και άρθρα-συνεντεύξεις από τους:

-         Στήλη του σημαντικού Έλληνα επιστήμονα, καθηγητή βιολογίας Γιάννη Δ. Λύρα, με εμπλουτισμένο υλικό για την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821.

http://www.hecucenter.ru/gr/library/stili_toi_simantikoi_ellina_epistimona_kathigiti_viologias_gianni_d_lira.html 

 

- Γνωστή Ελληνίδα συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Εύα Πετροπούλου-Λιανού

3

-Έλληνα αρθρογράφο-δοκιμιογράφο Γιώργο Δημητράκη

 3_1

-Έλληνα δημοσιογράφο Αχιλλέα Παπαδιονυσίου

3_2

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη «Ελληνική κουζίνα», http://www.hecucenter.ru/gr/greekfood/, την οποία επιμελείται η Ελληνίστρια, διδάκτωρ ιστορίας Άννα Λουμπότσκαγια. Κατωτέρω παρατίθεται υλικό από τυις πρόσφατες αναρτήσεις μας:

 2_4

2_3

  • Eδάφιο «Έλληνες και Φιλέλληνες» http://www.hecucenter.ru/gr/diaspora/
  • Eδάφιο «Η Ελλάδα σήμερα» http://www.hecucenter.ru/gr/greece/
  • Eδάφιο «Σελίδες από την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας» http://www.hecucenter.ru/gr/greekfamily/
  • Eδάφιο «Επαγγελματική αποκατάσταση» http://www.hecucenter.ru/gr/job/
  • εδάφιο «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», στο οποίο ο προσφάτως αφιχθείς στη ρωσική πρωτεύουσα ομογενής μας ή Φιλέλληνας δύναται να αντλήσει χρήσιμη, κατά τη γνώμη μας, πληροφόρηση για τα ελληνικά σημεία της Μόσχας, τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και καταστήματά της, ενημέρωση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνίες κ.λπ. http://www.hecucenter.ru/gr/helpfulinfo/hrisimes_plirofories.html
  • Στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου, σκηνοθέτη Γιώργου Μεσσάρη «Τελεία και Παύλα», που αναφέρεται σε οξύτατα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου και δεν δύναται να αφήσει ασυγκίνητο τον καθένα μας http://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/

2021-03-09_15-36-19

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Σιδηρόπουλου «Τα πρόσωπα του Ελληνισμού», http://www.hecucenter.ru/gr/ellin/
  • Εδάφιο «Τα Μ.Μ.Ε. για το Κ.Ε.Π.»  http://www.hecucenter.ru/gr/press/
  • Στο εδάφιο "Ειδήσεις από την Ελλάδα" αναρτώνται νέα και ενημέρωση πολιτιστικού, εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, για τη Χώρα μας, που έχουν την ευγενική καλοσύνη να μας αποστέλνουν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, καλοί μας φίλοι από την Ελλάδα, αλλά και παρακολουθούμε και εντοπίζουμε και εμείς  http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/

 

2021-03-01_13-39-57

2021-03-09_15-51-17

2020-06-05_12-43-01

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

 

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/january_2021__ekstrateia__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

КВИТАНЦИЯ_2021_ПОДДЕРЖИ_ГКЦ.xls 

http://www.hecucenter.ru/gr/news/analitiki_enimerosi_gia_tin_katavoli_eisforas_diadiktiakaon_line_.html

 

 

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_diatiroime_tin_epagripnisi_mas_dieirinoime_tois_orizontes_mas__mazi_me_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΨΥΧΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi_gia_to_etos_toi_2020.html

2021-03-01_13-59-49

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

 

2

 ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР (ГКЦ) –

НАШЕ ОБЩЕЕ ДОСТОЯНИЕ !!!

уже 16-й ГОД ВМЕСТЕ с ВАМИ –

уже 16-й ГОД ВМЕСТЕ с ВАМИ –

ОТЧЕТ РАБОТЫ ГКЦ за 2020 год !!!

650 учащихся

23 языковых группы

11 площадок

121 проведенное мероприятие

9 театральных постановок, среди них 1 премьера в Москве

2 награды

2 конкурса

1 новый издательский проект

75 участий в прочих профильных мероприятиях и оказание информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия

37  публикации в СМИ и многое другое!!! МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!

2021-03-09_15-55-58

2 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ –

ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ !!!

16η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

16η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π. για το 2020 !!!

 

650 σπουδαστές

23 τμήματα ελληνικής γλώσσας

11 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

121 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπως ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ & ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

9 θεατρικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων 1 πρεμιέρα στη Μόσχα

2 βραβεύσεις

2 διαγωνισμοί

1 εκδοτικό εγχείρημα

75 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

37 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!   

           

                   ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

2021-03-09_15-55-58

2021-03-01_14-06-07

2021-03-09_15-57-40

2021_05_31_10

2021-05-17_15

2021-05-17_16

2021-05-17_17

2021-05-17_18

2021_05_11_18

2021_05_11_19

2021_05_11_20

2021_05_11_21

2021_05_11_23

2021_05_11_24

MyCollages_1_0e8b95c6

MyCollages

2021-04-05_14-06-59

2021-04-05_14-07-21

2021-04-05_14-07-40

2021-04-05_14-08-04

2021-04-05_14-08-31

2021-04-05_14-08-51

2021-04-05_14-09-11

2021-04-05_14-09-31

2021-04-05_14-09-59

2021-04-05_14-10-24

2021-04-05_14-10-51

2021-04-05_14-11-18

2021-04-05_14-11-43

2021-04-05_14-12-11

2021-04-05_14-19-39

2021-05-24_3

2021-05-24_4

2021-05-24_5

2021-05-24_6

2021-05-24_7

2021-05-24_8

2021-05-24_9

2021-05-24_10

2021-05-24_11

2021-05-24_12

2021-05-24_13

2021-05-24_14

 

16_1

2020-06-05_12-43-01

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

 

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: