20 Ιουλίου 2021

Η Ηρωική Επανάσταση του 1821 και η μαύρη κατάκτηση της Κύπρου

Δεν μου προξένησε λόγους αναγκαίους η παρατεταμένη προβολή του τούρκου κατακτητή στην Κύπρον, αλλ’ αντιθέτως πιρκίαν μεγάλην! Είκοσιν ημέρες οι   Ελληνικές Τηλεοράσεις αναφέρουν ότι ο τούρκος πρόεδρος θα μεταβεί στα κατεχόμενα και θα πει αυτά και αυτά! Γιαν ποίον λόγον κάναμεν αυτήν την επί καθημερινής βάσεως προαγγελίαν; Ποίαν σκοπιμότητα εξυπηρετούσε αυτή η προπαγανδιστική αναφορά; Φυσικά καμμίαν. Και όμως εγένετο! Κατά δε την άφιξη στην καταπατημένην Κύπρον, οι εικόνες και οι αναφορές ήσαν εκτενείς.

Οι Ελληνικές Τηλεοράσεις, αντί να παρουσιάζουν τον μαύρον κατακτητήν, έπρεπε να κάνουν εκτενείς αναφορές καθημερινώς για την στρατοκρατίαν στο Νησί και ότι αυτή πρέπει να διακοπεί αμέσως! Τα άρθρα τους έπρεπε να απευθύνονται προς την Ελληνικήν Κυβέρνηση, την Ευρώπην, το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ παντού. Δυστυχώς δεν ακούσθηκε ούτε ένα άρθρον! Αλλά αν δεν ήθελαν για λόγους ψευτοπολιτικής  τακτικής να αναφερθούν σε αυτό το  θέμα, θα μπορούσαν για να γεμίσουν το δελτίον ειδήσεων ή να καλύψουν την υποχρέωσή τους για καθημερινόν αντικείμενον, να αναφέρονται στην Ελληνικήν Επανάσταση του 1821 κατά του μαύρου τυράννου και να εκθέτουν τα γεγονότα που απέδειξαν τον Ηρωισμόν των Ελλήνων και χάρισαν την δημιουργίαν Ελευθέρου Κράτους; Ποιοί και πως πολέμησαν; Γνωρίζομεν κανέναν; Γνωρίζομεν λεπτομέρειες από μάχες και ναυμαχίες; Φυσικά ΟΧΙ. Αυτά δεν διδάσκονται πουθενά. Μόνον τα εγκλήματα προβάλλονται σε υπερεκτεμένην διάρκειαν! Ποίον το όφελος;;;; Μηδέν! Αντιθέτως είναι πηγή αρνητικής μιμήσεως!!!

Το Βαλτέτσι και η Τριπολιτσά πως έπεσαν; Με τι όπλα πολεμούσαν οι Έλληνες τότε;; Με τσεκούρια, με αξίνες, με λοστάρια, με πέτρες απέναντι σε έναν  πλουσίως εξοπλισμένον στρατόν!

Η εξυπνάδα του Κολοκοτρώνη, η τόλμη και  η γενναιότητα των οπλαρχηγών και των στρατιωτών – χωρικών, το μένος 400 χρόνων βασάνων ήταν τα βασικά όπλα όπου έκαμαν θαύματα. Ο Καραΐσκάκης βασανιζόταν από φυματίωση και όμως δεν έπαψε να πολεμά με πάθος και να συντρίβει τον εχθρόν!

Οι ναυμάχοι στην θάλασσαν πολεμούσαν με τις βάρκες τους τα τεράστια οθωμανικά πολεμικά. Γιατί οι Ελληνικές Τηλεοράσεις να  μη αναφέρουν τα ηρωικά γεγονότα προς ενημέρωση του κοινού, αλλά το ζαλίζουν με τις κατακτητικές τάσεις του τούρκου προέδρου;;Αν μας ανέφεραν ιστορικά γεγονότα της Επαναστάσεως, δεν θα είχαν χώρον για τουρκικά «χαμπέρια».

Σήμερα είδαμεν και παρελάσεις τούρκων στα κατεχόμενα! Τι ντροπή! Ακόμα ανεφέρθη ότι ο τούρκος είπε πως τα κατεχόμενα είναι δικά τους και θα ενεργούν όπως νομίζουν, χωρίς να επιτρέπουν σε κανέναν να τους κάνει παρατηρήσεις! Ακούστε τα Έλληνες που εκδίδετε ανακοινώσεις και τονίζετε ότι η τουρκία πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιον! Ακούτε τα Ευρώπη και Αμερική, που του κάνετε δήθεν συστάσεις για σταθερότητα στην Ανατολικήν Μεσόγειον. Εκείνος κάνει τα δικά του και σας περιφρονεί μεγαλειωδώς!!

Μπροστά στην προβολήν της μαύρης ημέρας της Κύπρου, η Ελληνική Επανάσταση ήταν ανύπαρκτη!!!! Και ακόμα προβλήθηκαν πρόσθετες αξιώσεις των κατακτητών! Θέλουν δύο κράτη στην Κύπρον, χωρίς να υποχωρούν!!! Υπάρχει δύναμη να τους εξαναγκάσει σε απομάκρυνση του κατοχικού στρατού;;; ΟΧΙ!!!!!

Και ερωτώ. Τι τα θέλουν τα καταστατικά οι διεθνείς Οργανισμοί και οι υπερδυνάμεις αφού είναι ανύπαρκτοι μπροστά στον ανατολίτην;;;;

20/7 /2021

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: