21 Ιουλίου 2021

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 68η προτεινόμενη παράσταση – «Το διπλανό κρεβάτι » του θεατρικού συγγραφέα Μανόλη Κορρέ

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙΝОΥΡΙО ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ !!!

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΜΑΣ, ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ

ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ !!!

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ

68η προτεινόμενη παράσταση –

«Το διπλανό κρεβάτι »

του θεατρικού συγγραφέα

Μανόλη Κορρέ

Μόσχα, 21η Ιουλίου 2021

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προτείνει να μην χάνουμε την επαγρύπνησή μας, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και το γνωστικό μας πεδίο, παραμένουμε σε φόρμα, να μυούμεθα άοκνα στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε, έχοντας ήδη συμπληρώσει έναν ολόκληρο χρόνο, το εβδομαδιαίο εγχείρημά μας, την παρακολούθηση, στην ελληνική, των εξαιρετικών παραστάσεων του αξιολογότατου προγράμματος της  «EΡT» Тο ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

Το ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ υπήρξε μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές δράσεις της «ΕΡΤ». Επί 16 χρόνια, από το 1976 έως το 1992, παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα περισσότερα από 500 θεατρικά έργα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, που απευθύνονταν στο κοινό που διψούσε για καλό θέατρο, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να το παρακολουθήσει, κυρίως το κοινό της επαρχίας. Πρόκειται για σπουδαίες και σπάνιες παραστάσεις από κορυφαιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, πολλοί εκ των οποίων δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού-εκπαιδευτικού μας αυτού εγχειρήματος, ως εξηκοστή όγδοη (68η) συνεχόμενη παράσταση προτείνουμε στο κοινό μας να παρακολουθήσει   την θεατρική παράσταση «Το διπλανό κρεβάτι» του θεατρικού συγγραφέα Μανόλη Κορρέ. .

 korres

Βιογραφία:

Ο Μανόλης Κορρές διατέλεσε πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, ήταν πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου-Θεατρικού Μουσείου, από το 1976, θέση από την οποία παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Ήταν επίσης μέλος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου.

Γεννήθηκε στη Σίφνο το 1922 και σπούδασε οικονομικά. Στο θέατρο εμφανίστηκε το 1950 με την κωμωδία "Παπαδόπουλος και Σία" από το θίασο του Β. Αργυρόπουλου - Γιώτας Λάσκαρη. Θεατρικά έργα του: "Δάνεισέ μου τη γυναίκα σου", "Ζωή στην επαρχία", "Οίκος Ευγηρίας", "Το διπλανό κρεβάτι", "Το πατάρι", "Τι θα γίνει με το γέρο", "Επικίνδυνο παιχνίδι", "Πλατεία Ομόνοιας", "Λουμπάγκο", "Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου", "Αίσχος", "Κατάληψη", "Το πείραμα". Τηλεταινίες: "Το τίμημα του Παραδείσου", "Η παγίδα", "Χωρίς ταυτότητα", "Αδιέξοδο" κ.ά. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Ρωσικά, Τουρκικά, Γαλλικά, Βουλγαρικά, Φλαμανδικά και έχουν ανέβει σε σκηνές των Κύπρου, Σοβιετικής Ένωσης, Κωνσταντινούπολης, Αυστραλίας, Βουλγαρίας, Καναδά και Ολλανδίας.

Ο Μανόλης Κορρές ασχολήθηκε και με τη λογοτεχνία γράφοντας πάνω από 300 διηγήματα. Τελευταίο μυθιστόρημά του "Φυλής 380β" εκδόσεις "Καστανιώτη" (1996) και τα ευθυμογραφήματα "Η Κεράτσα μου" εκδόσεις "Ροδακιό" (1997).

Τιμήθηκε με το Βραβείο Ροντήρη για την προσφορά του στο Ελληνικό Θέατρο, ενώ από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων τιμήθηκε για το έργο του στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικού Μουσείου.

https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Μανόλης_Κορρές_(I)

 

palata

ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ

«Το διπλανό κρεβάτι» 

Του θεατρικού συγγραφέα

Μανόλη Κορρέ

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Το διπλανό κρεβάτι

Έτος: 1985

Είδος: Κωμωδία

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 2 Δεκεμβρίου 1985 

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Αντώνης Κατσαρής

Τηλεοπτική σκηνοθεσία: Κώστας Κατσαρόπουλος

Ηθοποιοί: Όλγα Αλεξανδροπούλου (γιατρός) , Περικλής Αλμπάνης (Λεωνής) , Νινή Βοσνιάκου (μητέρα Θέμη) , Στάθης Βούτος (κυρ Παύλος) , Αλέξανδρος Κολιόπουλος (Θωμάς) , Βασίλης Κουρής (Θέμης) , Ντίνος Λύρας (Γιωργής) , Δημήτρης Σεϊτανής (γιατρός) , Βάσω Φιλιππίδου (Μαρία γυναίκα Γιωργή) , Μάκης Φλώρος (γιος παύλου).

Σχόλια/Πλοκή:

Το έργο, που γράφτηκε το 1980, προσπαθεί μέσω της σάτιρας να τονίσει ζητήματα της επικαιρότητας, που προβλημάτιζαν και δίχαζαν τους ανήσυχους Έλληνες πολίτες της δεκαετίας εκείνης, αλλά και διαχρονικά θέματα που συνεχίζουν να απασχολούν ακόμα και σήμερα τους ανθρώπους κάθε κοινωνίας. Μέσω της αποδοκιμασίας του συστήματος υγείας και της κακομεταχείρισης των φτωχών ασθενών, θίγεται το πρόβλημα της ταξικής διάκρισης. Ο Λεωνής ο ταξιτζής, ο Γιωργής ο Συριανός, ο κυρ Παύλος, ο Θέμης και ο Θωμάς ο σπόρος, νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο. Διαφορετικές προσωπικότητες, διαφορετικές ηλικίες και με διαφορετικές συνήθειες. Παρά τις κάποιες προστριβές, αρχίζουν να μοιράζονται πράγματα για την προσωπική τους ζωή και, χωρίς να το καταλάβουν, αναπτύσσονται μεταξύ τους αληθινά αισθήματα. Όταν έρχεται από τη Σύρο η γυναίκα του Γιωργή, η Μαρία, τους πληροφορεί όλους ότι ο άντρας της θα πεθάνει από οξεία λευχαιμία...

https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A4%CE%BF_%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%8C_%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B9

Την παράσταση δύνασθε να παρακολουθήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Aρχείο της ΕΡΤ στο Διαδίκτυο:

https://archive.ert.gr/64630/ - μέρος 1

https://archive.ert.gr/64626/ - μέρος 2

pyrpa

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για το έργο και την παράσταση.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_theatro_deiteras_to_diplano_krevati_toi_manoli_korre.html

 

Σάς ευχόμαστε καλλιτεχνική και ψυχική απόλαυση !!!

 

2021-03-03_16-01-15 

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/january_2021__ekstrateia__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

КВИТАНЦИЯ_2021_ПОДДЕРЖИ_ГКЦ.xls 

РЕКВИЗИТЫ ГКЦ

http://www.hecucenter.ru/gr/news/analitiki_enimerosi_gia_tin_katavoli_eisforas_diadiktiakaon_line_.html

 

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για τις δράσεις του Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_diatiroime_tin_epagripnisi_mas_dieirinoime_tois_orizontes_mas__mazi_me_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το Α΄εξάμηνο 2021 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2021..pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το Α΄εξάμηνο 2021 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/news/apologismos_drasis_kep_gia_to_a_eksamino_2021_.html 

 

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi_gia_to_etos_toi_2020.html

 

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

 

2020-07-21_19-04-09 

 

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: