22 Ιουλίου 2021

Κυρώσεις προς Τουρκία

Η Τουρκία παραβιάζει συνεχώς το διεθνές δίκαιο σε Ελλάδα και Κύπρο. Καθημερινά στο Αιγαίο στέλνει πολεμικά πλοία και αεροπλάνα κι αν δεν αναχαιτίζονταν, θα έφθαναν όλο και πιο δυτικά και τελικά θα έκαναν καταλήψεις ελληνικών νησιών και όχι μόνο. Στην Κύπρο κάνει γεωτρήσεις στα κυπριακά χωρικά ύδατα και κατέχει παρανόμως σχεδόν την μισή Κύπρο κατόπιν εισβολής. Επίσης στέλνει καθημερινά στην Ελλάδα λαθρομετανάστες, πρόσφυγες και κερδίζει κατά κεφαλή απ’ αυτούς, ενώ με ελληνικά πολεμικά θα έπρεπε να εμποδίζονταν και να ωθούνταν πίσω στην Τουρκία. Τώρα προσπαθεί να κάνει μια γενοκτονία των Κούρδων με καθαρά επιθετικό πόλεμο προκαλώντας και την απελευθέρωση επικίνδυνων ισλαμιστών που είχαν συλλάβει οι Κούρδοι. Είναι γνωστή η γενοκτονία των Αρμενίων. Απέναντι σε όλα αυτά όλη η Ευρώπη δεν λαμβάνει σοβαρά μέτρα. Το εμπάργκο όπλων που αποφασίστηκε πρόσφατα δεν αρκεί, γιατί η Τουρκία έχει αρκετά όπλα, κάποια κατασκευάζει η ίδια και επιπλέον είναι γνωστό ότι το εμπάργκο εύκολα παραβιάζεται μέσω τρίτων χωρών, δηλαδή η πολεμική βιομηχανία πουλά δήθεν προς άλλη χώρα κι αυτή προς Τουρκία.

Σοβαρές κυρώσεις μπορούν να είναι οι εξής

-  Καμμία εισαγωγή τουρκικών προϊόντων στην Ευρώπη.

-  Άμεση διακοπή οποιασδήποτε χρηματοδότησης προς Τουρκία.

- Να μην επιτρέπεται η είσοδος κανενός ατόμου με τουρκική υπηκοότητα στη Ευρώπη

- Απέλαση Τούρκων από την Ευρώπη. Αντί να απειλεί η κυβέρνηση της Τουρκίας ότι θα πλημυρίσει την Ευρώπη με λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, να την απειλεί η Ευρώπη με απέλαση προς αυτήν Τούρκων. Η Γερμανία έχει αρκετούς και μπορεί να αρχίσει αμέσως απελαύνοντας μερικές χιλιάδες ξεκινώντας με όσους έχουν παρανομήσει και όσους παίρνουν επιδόματα από το γερμανικό κράτος διακόπτοντας αυτά βέβαια. Μετά να απελαύνονται τόσοι, όσοι είναι οι εισερχόμενοι παράνομα από Τουρκία προς Ελλάδα. Να εξαιρούνται βέβαια όσοι διώκονται πολιτικά στην Τουρκία.

- Να αποκλειστεί η Τουρκία από κάθε είδους συναντήσεις, αθλητικές, πολιτιστικές κλπ. χρηματοδοτούμενα από Ε.Ε. προγράμματα.

- Να μην πηγαίνουν τουρίστες από Ευρώπη στην Τουρκία. Είναι απαράδεκτο να ενισχύεται τώρα από Ευρωπαίους και ειδικά Έλληνες ο τουρισμός της Τουρκίας.

Εφόσον η Τουρκία παραβιάζει διεθνές δίκαιο και απειλεί την  Ευρώπη, τα παραπάνω μπορούν να γίνουν. Διαφορετικά η Ευρώπη δέχεται όσα κάνει η τουρκική κυβέρνηση και με δηλώσεις μόνο δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα, αντίθετα ενισχύει τον εθνικισμό στην Τουρκία.

 16-10-2019.  Ένας εξωγήινος

Δεν υπάρχουν σχόλια: