26 Μαΐου 2022

Λέπρα στην Ελλάδα!!!!

«Όλα τάχε η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε». Μύρια κακά μαστίζουν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ών ουκ έστιν αριθμός. Οικονομικά, μετά τα αισχρά μνημόνια ήλθαν και άλλες δυσμενείς συνθήκες στον οικονομικόν τομέα, όπως ακρίβεια υπέρ το δέον και σε βαθμόν άκρως υψηλόν τουτέστιν αισχροκερδή. Με αφορμή την αύξηση του φυσικού αερίου και την έλλειψη πετρελαίου τα πάντα πήγαν στα ύψη και όχι άπαξ αλλά καθημερινώς. Έλεχγος ουδείς. Και αν γίνει κάποιος και επιβληθούν πρόστιμα, αυθωρεί θα διαγραφούν γιατί θα αφορούν μεγάλα καταστήματα ξένων συμφερόντων. Ακούσθηκε ότι επεβλήθη πρόστιμον 600.000 Ευρώ σε μεγάλον κατάστημα. Τι έγινε; Πληρώθηκε ή διεγράφη οριστικώς;; Και ποίον ήτο αυτό το κατάστημα; Πρέπει να πηγαίνω και να με καταληστεύει;

Λιμός μαστίζει μέγα μέρος του Ελληνικού πληθυσμού και οι μαθητές των σχολείων λαμβάνουν σισίτιον όπως λαμβάναμεν και εμείς μετά την αισχράν κατοχήν. Ένα ποτήρι γάλα σκόνη το πρωί και το θεωρούσαμεν δώρον εξ ουρανού.

Ανεργία μαστίζει την Ελλάδα και ο πληθυσμός προσπαθεί να επιβιώσει με κάποια επιδόματα ανεργίας. Τουτ’ έστιν συνεχής δανεισμός.

Λοιμός αγρίας μορφής. Από την δεκατίαν του 1950 ο Ελληνικός Λαός υπεβλήθη σε όλες τις αναγκαίες θεραπείες ή εμβολιασμούς και του λοιπού όλα έβαιναν καλώς. Κανένα πρόβλημα μολυσματικής ασθενείας δεν υπήρχε. Όλος ο πληθυσμός ήταν «πεντακάθαρος». Είχε εξαφανισθεί και η ψωρίαση που ταλαιπωρηθήκαμεν πολύ με τις ψείρες στο κεφάλι πριν το 1950 και τα χτενίσματα με αλουμινένια χτένα, πλύσιμον με σαπούνι από άφθονη ποτάσα κλπ.

Παλαιότερα μάστιζε η φυματιώση και πιο πριν μερικούς η λέπρα, η νόσος του Χάνσεν. Αυτή ήταν μαρτυρική για τους πάσχοντες. Απομονωμένοι μακράν της κοινωνίας προσπαθούσαν να ανταποκριθούν μόνοι τους στα φρικτά βασανιστήρια. Στην Πελοπόννησον τους απεμόνωναν στην νησίδα Σφακτηρίαν και εκεί ανέμεναν τον θάνατον.

Η νησίδα Νικουριά στην Αμοργόν ήταν «νοσοκομείον» των λεπρών. Δύο κρούσματα παρουσιάσθησαν και εξορίσθηκαν εκεί. Μία βάρκα πήγαινε ορισμένες ημέρες και πέταγε φαγητά από απόσταση!! Τρομερή νόσος όπως ακούγαμεν από τους μεγαλυτέρους. Συντόμως η Ελλάς καθάρισε από αυτό το μαρτύριον. Και ξαφνικά στην σύγχρονην Ελλάδα μετά από αιώνες παρουσίασθη η λοιμώδης λέπρα και έχει τρομοκρατήσει την χώραν. Από πού ήλθε; Η ασθενής με λέπρα είναι Ελληνίδα;

Και οι φυματιώσεις και χολέρες είναι από Έλληνες ασθενείς; Δεν είχαν κάμει τα αναγκαία εμβόλια;;; Πώς το αμέλησαν;;;

Τι θα γίνει τώρα;;  Πως θα προστατευτούν οι λοιποί από την λέπραν και την φυματίωση;;;

Υπεύθυνη απάντηση θέλομεν με συνεχή ενημέρωση.

26/5/2022

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: