26 Μαΐου 2022

Κομποστοποίηση η Σιωπηλή Δύναμη, Αναγεννητικές Καλλιέργειες, Τρόπος να Ζεις

 

 


Κομποστοποίηση η Σιωπηλή Δύναμη,
Αναγεννητικές Καλλιέργειες, Τρόπος να Ζεις

 

Ένα ξεχωριστό ταξίδι διασποράς εργαλείων, πρακτικών και γνώσεων πάνω στη  δημιουργία δομών για μια βιώσιμη κοινωνία ξεκινά η ReThink με αφετηρία την Καλαμάτα όπου στο πλαίσιο της 9ης Ανθοκομικής Έκθεσης της πόλης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα και η μέχρι σήμερα πορεία του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας. Παράλληλα, έγινε μια συνοπτική παρουσίαση αναγεννητικών εργαλείων και τεχνικών διαχείρισης γης και τροφής (permaculture design tools). Η κομποστοποίηση και η συνοικιακή κομποστοποίηση αποτελούν κομμάτι ενός ολιστικού τρόπου διαχείρισης ενέργειας γης και τροφής με στόχο τη δημιουργία δομών για μια βιώσιμη και ανθρώπινη κοινωνία.

 


 

 

Πρώτος σταθμός αυτού του ταξιδιού είναι η Θεσσαλονίκη όπου είμαστε καλεσμένοι του Εργαστηρίου Αστικής Βιωσιμότητας και Κυκλικότητας - Κύκλος για να εγκαταστήσουμε τον πρώτο κομποστοποιητή -ευελπιστούμε του νέου πιλοτικού Δικτύου- στην Άνω Πόλη. Η ομάδα του κύκλου θα αναλάβει την διαχείριση του συνοικιακού κομποστοποιητή και πλέον οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να κομποστοποιούν τα οργανικά τους υπολείμματα σε επίπεδο γειτονιάς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29/5 10:30-14:00 στην Πλατεία Κουλέ Καφέ. Δείτε περισσότερα παρακάτω:

 

 

 

Ενώ δεύτερος σταθμός μας είναι η Αθήνα την Τετάρτη 1/6. Θα μας βρείτε στα Βριλήσσια όπου μαζί με το Δήμο Βριλησσίων και τη Φυσιολατρική Κίνηση Βριλησσός διοργανώνουμε εκδήλωση ενημέρωσης για την αξία την κομποστοποίησης, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τις μεθόδους αναγεννητικής καλλιέργειας για τη ζωή μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Βριλησσού, Υμηττού 83 στα Βριλήσσια στις 20:00! Δείτε περισσότερα εδώ:

 

 

Σας περιμένουμε με χαρά!
Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο  27210 22505 ή στο farmafifa@gmail.com

 


 

 

Οι εκδηλώσεις της Καλαμάτας και των Βριλησσίων υλοποιούνται στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Περιβαλλοντικές Δράσεις 2019», του μέτρου «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες», του άξονα «Καινοτόμες Δράσεις» για την υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας, RE:THINK» και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο μαζί με την πληθώρα δράσεων επιμέλειας, συντήρησης επικοινωνίας και κατασκευής.
Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο
Δικαιούχος: RE:THINK ΚΟΙΝΣΕΠ
Προϋπολογισμός: 49.961,52

 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: