26 Σεπτεμβρίου 2022

Δήμαρχος για τους Λίγους; Μάλλον.

Είδα με έκπληξη μια ανάρτηση σε ιστότοπο για Υδατοδρόμιο Κυλλήνης και τον Δήμαρχο κύριο Λέντζα να αυτοθαυμάζεται και να θριαμβολογεί και βεβαίως ακόμα μια φορά απογοητεύτηκα.

 

Πόσους και ποιους θα εξυπηρετεί ένα Υδατοδρόμιο στην Κυλλήνη; Επιχειρηματίες, τουρίστες με υψηλά βαλάντια και ανθρώπους που πρέπει να πάνε σε ένα προορισμό όταν δεν υπάρχει κάποιο άλλο μέσο ή ένα οικονομικό μέσο. Σωστά; Δηλώνει δε ο ίδιος ότι είναι μια προσπάθεια που διαρκεί τρία έτη!!!

 

Να ξεκαθαρίσω ότι σαν έργο δεν είμαι αντίθετος. Αντίθετος είμαι με τις προτεραιότητες του κου Λέντζα οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη τους τον Άνθρωπο.

 

Και ερχόμαστε σε δυο σημεία στην Βάρδα:

 

1.

 

Στο σημείο που η Αγίου Νικολάου συναντά το αρδευτικό κανάλι (τον αγωγό όπως λέμε εδώ) και υπάρχει εκεί μια γεφυρουλα στην οποία πριν και μετά δεν υπάρχει πεζοδρόμιο και 10-20 μέτρα μετά υπάρχει η β είσοδος για το κοιμητήριο. Εκεί λοιπόν περνούσε σχεδόν κάθε μέρα η μητέρα μου για να πάει να ανάψει το καντηλάκι του πατέρα μου. Εκεί περνούν κάθε μέρα δεκάδες συμπολίτες μας κυρίως γυναίκες και μάλιστα μέσης ή μεγάλης ηλικίας με τα πόδια όπου πάνε να ανάψουν τα καντηλάκια των αγαπημένων τους. ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ και καθώς δεν έχει και ορατότητα έτρεμε η ψυχή μου και έλεγα της μητέρας μου να προσέχει καθώς υπάρχουν οδηγοί που περνούν από εκείνο το σημείο με 70 και 80 χιλ ανά ώρα και απορώ πως δεν έχουμε ακόμα κάποιο ατύχημα.

 

Εκείνο το σημείο λοιπόν δεν φρόντισε κανείς να αποκτήσει ένα πεζοδρόμιο και δεν φρόντισε κανείς να βάλει μια πινακίδα με όριο ταχύτητος και δεν φρόντισε κανείς για την ασφάλεια των διερχόμενων πεζών. Ούτε ο κος Λέντζας, ούτε ο κος Ναμπιλ, ούτε οι προηγούμενοι. Βεβαίως, ούτε το αστυνομικό τμήμα. Προηγούμενοι που σαν όλοι οι πολιτικοί χαίρονται και επαίρονται για το έργο που άφησαν.

 

2.

Πάμε τώρα στον δρόμο που συνδέει την Βάρδα με την Παλαια Μανωλάδα. Πόσοι άνθρωποι διέρχονται από εκεί με τα πόδια καθημερινως; Εκατοντάδες ίσως. Έχει πεζοδρόμια; Έχει έστω ένα από την μια πλευρά; ΟΧΙ. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Ούτε ο κος Λέντζας ούτε ο κος Ναμπιλ ούτε κανείς από τους προηγούμενους. Και είμαι σίγουρος ότι δεν το έχει σκεφθεί και προτείνει και κανείς από τους υποψηφίους μνηστήρες για τον Δήμο αλλά και τα βουλευτικά έδρανα.

 

Συμπέρασμα

 

Θριαμβολογεί ο κος Λέντζας για το υδατοδρόμιο και την τρίχρονη προσπάθεια του που θα εξυπηρετεί λίγους, κάποιους, ίσως και τον ίδιο και αδιαφορεί για την ζωή και την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Όπως και ο προηγούμενος.

 

Την ίδια ώρα ξηλώνει και αλλάζει πεζοδρόμια σε μια χρεοκοπημένη οικονομία για το φαίνεσθαι. Και δεν φτιάχνει πεζοδρόμια που θα συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

 

ΑΡΑ

 

Κύριε Λέντζα, είτε ενδιαφέρεστε μόνο για τους Λίγους είτε δεν Έχετε την Ικανότητα της Ιεράρχησης με Βάση την Ανθρώπινη ζωή.

 

Αυτό για μένα δείχνει έλλειψη ικανότητας ως προς την Διοίκηση του Δήμου ή έλλειψη ενδιαφέροντος για την ανθρώπινη ασφάλεια & ζωή και έλλειψη ενστίκτου και αισθητηρίου και ταυτόχρονα έλλειψη ικανότητας αντίληψης των προβλημάτων των Δημοτών και σαφή έλλειψη ικανότητας κρίσης ιεράρχησης και συνεπώς κατά την ταπεινή και προσωπική μου γνώμη είστε ακατάλληλος για Δήμαρχος. Βεβαίως, ελπίζω ότι όλο αυτό δεν είναι απλώς αδιαφορία. Γιατί κάτι τέτοιο είναι ακόμα πιο επικίνδυνο.

 

Και όσον αφορά τον επίλογο σας:

 

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για έναν  Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης που συνεχώς αναπτύσσεται, πρωτοπορεί και καινοτομεί!».

 

Θα έλεγα ότι συνιστά προσβολή στους δημότες της Βάρδας, για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

 

Αλλά ένας λαός αμόρφωτος ψυχικά και πνευματικά δεν περιμένω να το καταλάβει.

 

Φυσικά όλο αυτό μου δημιουργεί προβληματισμούς για την Δημοκρατία μας και θυμάμαι τα λόγια του Αριστοτέλη στο έργο του ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ: η Δημοκρατία είναι για λίγους,  για αυτούς που θέλουν να βάλουν το δάχτυλο στο μέλι (το αποδίδω σε εντελώς ελεύθερη μετάφραση).

 

ΥΓ

 

Αν έχετε κάνει ενέργειες για πεζοδρόμια στα δυο σημεία ενημερώστε με για να ανακαλέσω.

 

Και επίσης με αυτή την κατάσταση με τα πεζοδρόμια μέσα στην Βάρδα, τα ξηλωμένα πεζοδρόμια, αν μας προκύψει δυνατή καταιγίδα τι θα συμβεί κύριε Λέντζα; Υποθέτω πως θα πάρετε θέση και θα παρακολουθείτε για να βγάλετε φωτος, όπως κάνετε μέχρι σήμερα.

 

 

 

Ακολουθεί η πηγή που χρησιμοποίησα.

Αν υπάρχει κάτι αναληθές ή ψευδές σε αυτή την πηγή παρακαλώ να ενημερωθώ ώστε να ανακαλέσω.

 

 

 

Υδατοδρόμιο Κυλλήνης και επίσημα! – Χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης με Κοινή Υπουργική Απόφαση

https://www.otavoice.gr/aytodioikitika-nea/2022/09/ydatodromio-kyllinis-kai-episima-chorigithike-adeia-idrysis-me-koini-ypourgiki-apofasi/

24 Σεπτεμβρίου, 2022

 

Γ. Λέντζας: «Πρωτοπόροι στη Δυτική Ελλάδα»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, δήλωσε: «Μία προσπάθεια τριών ετών, που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας ως δημοτική αρχή, φτάνει στο αίσιο και πολυπόθητος τέλος της. Από την αρχή το πιστέψαμε, αγωνιστήκαμε και τελικά δικαιωθήκαμε! Σήμερα είμαστε πρωτοπόροι στη Δυτική Ελλάδα, καθώς η Κυλλήνη είναι το πρώτο λιμάνι της Περιφέρειας που αποκτά άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου. .......................

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για έναν  Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης που συνεχώς αναπτύσσεται, πρωτοπορεί και καινοτομεί!».

 

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: