26 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ «ΕΙΡΗΝΗ – ΠΡΟΩΘΗΣΗ, ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ»

2022_09_26_12

         Η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών, Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς Κύπρου με την Κυριακή Δράκου, πραγματοποίησαν με πολύ μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα υπεύθυνου αναστοχασμού, την Πολιτιστική Ολυμπιάδα της ΕΙΡΗΝΗΣ, στις 17 - 18 Σεπτεμβρίου 2022   στον ιερό τόπο των Δελφών.  

       Με τη γλώσσα της Ποίησης, του Χορού, του Θεάτρου, της Μουσικής , των Τεχνών, του Πολιτισμού έστειλαν σε όλο τον κόσμο τα μηνύματα της  Ειρήνης , της Συναδέλφωσης, της Φιλίας, της Συνεργασίας, των Ολυμπιακών αξιών,  υπογράφοντας ψήφισμα για την Παγκόσμια ημέρα της  Ειρήνης 21 Σεπτεμβρίου.

        Την γέφυρα αυτή του Πολιτισμού στήριξαν με την αιγίδα τους : Περιφέρεια Αττικής –Γεώργιος Πατούλης-Αμαλία Ρόντου, Δήμος Αθηναίων –Κώστας Μπακογιάννης, Δήμος Δελφών – Παναγιώτης Ταγκαλής-Χρύσα Σεγκούνη, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού –Νίκος Κούκης,  Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας – Κωνσταντίνος Φίλης,, Όμιλος Πειραιώς και Νήσων και STAR SPORT CLUB,  το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών  κ.α. 

Παρουσίασε το πρόγραμμα η ΒΙΚΥ ΤΣΙΑΝΙΚΑ ( Εκφωνήτρια της ΕΡΤ

Συμμετείχαν με σειρά εμφάνισης: 

Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου – Μπατάλια, πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρίας  Ελλήνων Λογοτεχνών και καλλιτεχνών /  ποιήτρια κ. Κυριακή Δράκου ειρηνίστρια, / Ο καλλίφωνος τραγουδιστής από Κύπρο,  Δημήτρης Μεσημέρης /  η σοπράνο Δέσποινα Τσλάκη /Ο Μάκης Τσιγάντες με το τραγούδι ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ "- NEVRONAS.GR /  Χαιρετισμοί / Άναμμα της Πνευματικής Ολυμπιακής Φλόγας, Οικουμενικός  Πρεσβευτής του Πνεύματος και των Τεχνών,  Πάρις Κατσίβελος  / Ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Δελφικής Ένωσης, Πάνος Καλτσής / Γεώργιος Γιακουμινάκης / Μιλτιάδης Ντόβας /  Αγάθη Ρεβύθη, Σταυρούλα Βενιέρη / Εύα Πετροπούλου Λιανού / Ευφροσύνη Κακογιαννακη , Σταματία Καππέ/  Παγώνα Λιάπη / Αθανάσιος Νασιόπουλος /  Ιωάννης Ζορμπαλάς /Δημήτρης Φύκιρης /

Ιωάννα Μπουλουγούρη / Μαρία Κολοβού –Ρουμελιώτη  / Γιούλα Γκίκα Ευθυμιάδου / Φωτεινή Ευαγγελινού / Έλενα Χειλαδάκη –Κωνσταντοπούλου / Κουμπούρας Παναγιώτης / Χριστίνα Χατζηδάκη / Όλγα Παπακυριακού / Νεκτάριος Νότας / Ιωάννης Γαλάνης Ε.ΠΑ.Ν /Μάρθα Βασκαντήρα 

 

Συμμετείχαν με χορό: 

-Σχολή Χορού Δράκου με χοροδιδασκάλους τον Πανίκο και Κυριάκο Λοΐζου

-Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης-Αγίου Δημητρίου- Π. Φάληρου «Η Μαύρη θάλασσα» πρόεδρος η  Ράνια Χρυσοχοΐδου και χοροδιδάσκαλος ο Παναγιώτης Μυστακόπουλος

- Σύλλογος Κρητών Αγ. Δημητρίου με χοροδιδάσκαλο τον Γιώργο Φραγκάκη και πρόεδρο τον Στέλιο Μαμαλάκη

–Χορευτική Ομάδα Αγίας Ευθυμίας  υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών-Χοροδιδάσκαλος : Ζέφη Μιχαηλίδου 

-Σύλλογος Γυναικών Δελφών "ΕΥΑ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ» χοροδιδάσκαλος Χαρά Μιχαηλίδου

 

- Θεατρικά Δρώμενα 

- Θεατρική επιμέλεια και σκηνοθεσία : Βασίλης Π. Τραϊφόρος.

- Βοηθός σκηνοθέτη  : Πηνελόπη Χαλκιά.

- Με συντελεστές στα μονόπρακτα :Μάρθα  Βασκαντήρα :  Θεατρικός μονόλογος «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ» που πήρε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό μας, απέδωσε η ηθοποιός    Βάσια Μίχα.

- Μαρία Πέτρου :  «Ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ» που πήρε το πρώτο βραβείο, απέδωσε η ηθοποιός  Ισμήνη Τράκα

- Χαιρετισμοί με video: 

- Δρ Θεοδώρα Γιαννίτση, Διευθυντήρια ΚΕΠ Μόσχας 

-  Μεξικό  Jeannete Eureka Tiburcio  (Mil Mnedes por Mexico International)

- Goel Bijender : Ιδρυτή των σύγχρονων Πυθικών Αγώνων 

- Abdallah Gasmi: President of the International Cultural Salon of Tunisia

- Τρούσας Σπυρίδων -  Ιταλία ,

-  Imen Mlleti-Τυνησία 

 2022_09_26_14

Βραβεύσεις 

JEFFREY LEVET: Γ. Γραμματέας του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ βραβευμένος με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Gusi, το ανα φερόμενο  ως το Νόμπελ Ειρήνης της Ανατολής

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗΣ: Είναι Πρεσβευτής του NSI (Never Such Innocence) στο Λονδίνο, Διευθυντής Λογοτεχνίας του International Action Art, ενός διεθνούς οργανισμού με παρουσία σε 47 χώρες ανά τον κόσμο και exofficio μέλος του Συλλόγου των Αθηναίων, ως υπόδειγμα Ελληνικής Παιδείας. 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ : Παγκόσμιος πρωταθλητής  στο καγιάκ στα Special Olympics World Games κατακτώντας για τη χώρα μας 5 χρυσά μετάλλια σε τρεις συνεχείς Ολυμπιάδες.  ( 2011 Αθήνα, 2015 Λος Άντζελες, 2019 Άμπου Ντάμπι) και αποφοίτησε από το ωδείο με άριστα ως κλασσικός κρουστός συμφωνικής ορχήστρας. Αποτελεί παράδειγμα δύναμης ψυχής για όλους μας όχι μόνο τα παιδιά με αυτισμό.

Απαγγελία του ποιήματος «Καλλιστέφανη ειρήνη» το οποίο απέσπασε  το πρώτο βραβείο από τον ίδιο τον ποιητή, ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ φιλόλογος και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή που αποτελούσαν από Κύπρο οι : Κάλλη Χατζηιωσήφ και Αγγελική Τσαπακίδου και 

από Ελλάδα αλφαβητικά : Βενιέρη Σταυρούλα, Γιακουμινάκης Γεωργιος, Κακογιαννακη Ευφροσύνη,  Καππέ Σταματία, Ντόβας Μιλτιάδης, Πετροπούλου Λιανού Εύα,   Πολυμέρου Αριαδνη, Ρεβύθη Αγάθη.   

Ακόμα ενα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε σε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας, στις Εκδόσεις ΚΑΜΠΥΛΗ για την έντεχνη παρουσίαση των Προσκλήσεων και Προγραμματων, στον Γιάννη Γαλάνη για την λήψη και εκτύπωση των Φωτογραφιών και video αφιλοκερδώς και στον Νίκο Ξένο 

Το παράθυρο για την ειρήνη παραμένει ανοιχτό για όποιον την επιδιώκει, ποτέ δεν είναι αργά για ένα νέο ξεκίνημα με μόνο ενδιαφέρον τον άνθρωπο, ας θεωρήσουμε έστω και από σήμερα το πνευματικό διαβατήριο με σφραγίδα την Αγάπη, την Ενότητα, την Αλληλεγγύη και να ταξιδέψουμε στην όαση , στο ΦΩΣ .

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

 

Πρόεδρος της ΔΕΕΛ

Αικατερίνη Μπατάλια-Βλαχοπαναγιώτου

 2022_09_26_13

Από αριστερά: Εύα Πετροπούλου-Λιανού, Δημοσθένης Δεσποτίδης, Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου-Μπατάλια. / Слева направо: Ева петропулу-Ляну, Димосфенис Деспотидис, Экатериниа Влахопанайоту-Баталья.

 2022_09_26_15

 2022_09_26_16

 2022_09_26_17

2022_09_26_18 

2022_09_26_19

2022_04_25_16

11_1

Δελφοί, 17 Σεπτεμβρίου 2022. Χαιρετισμός της δ/ντριας του Κ.Ε.Π. Δώρας Γιαννίτση στην τελετή απονομής βραβείων του 2ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

2022_09_26_10

Δελφοί, 17 Σεπτεμβρίου 2022. Χαιρετισμός της δ/ντριας του Κ.Ε.Π. Δώρας Γιαννίτση στην τελετή απονομής βραβείων του 2ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης, Θεατρικού Μονόπρακτου, Μονολόγου και Ζωγραφικής, που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών-ΔΕΕΛ.

 

Παρατίθεται το κείμενο χαιρετισμού της Δώρας Γιαννίτση 

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/delfoi_17_septemvrioi_2022_hairetismos_tis_dntrias_toi_kep_doras_giannitsi_stin_teleti_aponomis_vraveion_toi_2oi_diethnois_logotehnikoi_diagonismoi.html 

 2022_09_26_9

2022_09_26_11

Κατωτέρω παρατίθεται το κείμενο χαιρετισμού της Δώρας Γιαννίτση 

http://www.hecucenter.ru/up/2022__ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Κ.Ε.Π. - Δώρας Γιαννίτση για ΛΟΓΟΤΕΧΧΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.pdf 

2021_11_22_46

Aξιότιμοι κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί φίλοι,

Eίναι ιδιαίτερη χαρά και εξαιρετική τιμή για το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ) με έδρα τη Μόσχα να απευθύνει χαιρετισμό και γενικότερα να μετάσχει στην εκδήλωση αυτού του, κυριολεκτικά, δημιουργικού άθλου, του ανθρωπιστικού αυτού εγχειρήματος, του 2ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης, Θεατρικού Μονόπρακτου, Μονολόγου και Ζωγραφικής, που διοργανώνεται από τον εταίρο μας, τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών, με επικεφαλής-πρωτοστάτη την ακάματη πρόεδρό του Αικατερίνη Μπατάλια με  ένα θέμα διαχρονικό, επίκαιρο, ιδίως στην εποχή μας, και συνεπώς επιβεβλημένο ΘΕΜΑ: «ΕΙΡΗΝΗ – ΠΡΟΩΘΗΣΗ, ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ»

Με τη Δ.Ε.Ε.Λ. μάς συνδέει εποικοδομητική και ουσιαστική συνεργασία, χάρη στην ευγενική σύμπραξη-διαμεσολάβηση-σύσταση της κοινής εκλεκτής φίλης, διακεκριμένης Ελληνίδος συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας Εύας Πετροπούλου-Λιανού, όταν στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας 2020 πραγματοποιήσαμε, από κοινού, το Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Λογοτεχνική έκφραση», ο οποίος από ελληνικής πλευράς προσύλκησε ενθουσιώδη αριθμό συμμετοχών, που ανήλθαν στις 110. Δεν κρύβουμε τον ενθουσιασμό μας από τον υψηλότατο δείκτη καλοπροαίρετης στάσης, θετικής αύρας, εποικοδομητικής ανταπόκρισης, που τύχαμε εκ μέρους της ΔΕΕΛ στο εγχείρημα του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, ο οποίος, κατά γενική ομολογία, στέφθηκε από εξαιρετική επιτυχία.   

Η επιλεγείσα θεματική του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού, η άρτια, έγκαιρη δρομολόγηση του όλου εγχειρήματος, ο υψηλότατος δείκτης ανταπόκρισης και συμμετοχής, πιστοποιούν και αναδεικνύουν την υπευθυνότητα, την προσήλωση, τον ενθουσιασμό, την αγάπη, με την οποία μαστορεύθηκε το όλο έργο, τον απόλυτα ανθρωπιστικό, και συνεπώς ελληνικό, χαρακτήρα και στόχο του Διαγωνισμού.

Δραττόμενοι αυτής της ευκαιρίας επικοινωνίας με το κοινό, επιθυμούμε να συγχαρούμε όλους τους συντελεστές αυτού του εγχειρήματος, που μάς καθιστά εθνικά υπερήφανους για τους σύγχρονους συμπατριώτες μας [και όχι μόνο για τους αρχαίους προγόνους μας], τους φορείς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, την Ελληνική Πολιτεία και, αναμφίβολα, τους πρωτεργάτες, τη Διοίκηση της ΔΕΕΛ με τιμονιέρη την άοκνη σκαπανέα, αγέρωχη καπετάνισσα Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου-Μπατάλια.

 

Ειλικρινά, ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΕΘΑ !!!

Σάς  ευχόμαστε σωματική και ψυχική υγεία για περαιτέρω δημιουργικά επιτεύγματα που προάγουν και αναγάγουν το καλό και αγαθό, ωραίο, το αληθινό, το ενάρετο.

Από τη Ρωσία με αγάπη, με μηνύματα ειρήνης και ανθρωπισμού,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ένας ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός, δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. με έδρα τη Μόσχα (www.hecucenter.ru ) και όλη η ομάδα του Κ.Ε.Π.

  • βραβευμένη με το Μετάλλιο «Αλέξανδρος Πούσκιν» για τη Φιλία των Λαών βάσει του υπ΄αριθ. 214 από 13.5.2019 Διατάγματος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν,
  • βραβευμένη στις 30.10.2019 από τον πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο με το βραβείο «Μακάροβ» για την επιστημονική της δράση.
  • Ελληνικό βραβείο «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» για τη συμβολή στον πολιτισμό, Μάρτιος 2015..
  • Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Όμηρος 2017», Β΄ βραβείο στην κατηγορία επιστημονική εργασία, Σεπτέμβριος 2017
  • Ιανουάριος 2021. Απονομή στη δ/ντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση από το Διεθνή Λογοτεχνικό Φόρουμ για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – World Literary Forum for Peace and Human Rights του τιμητικού τίτλου της «Πρέσβειρας της Ειρήνης».
  • Οκτώβριος 2021. Βράβευση «Τιμής Ένεκεν» από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα για τη συμβολή της στην προώθηση της Μεσσηνίας και της ενίσχυσης της ελληνο-ρωσικής φιλίας.

 

Αναλυτικότερα για τον Διαγωνισμό:

http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/diethnis_logotehnikos_diagonismos_2022.html

2022_04_25_16

To χαιρετισμό της προέδρου της  Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών-ΔΕΕΛ Αικατερίνης Βλαχοπαναγιώτου-Μπατάλια δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/ Екатерины Батальи__Αικατερίνη Μπατάλια - χαιρετισμός για την εκδήλωση.pdf

 

Κατωτέρω παρατίθεται δελτίο τύπου των οργανωτών της Διαγωνιστικής Ολυμπιάδας.

 

lit

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

 

«ΕΙΡΗΝΗ – ΠΡΟΩΘΗΣΗ, ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ»

 2022_09_26_12 

         Η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών, Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς Κύπρου με την Κυριακή Δράκου, πραγματοποίησαν με πολύ μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα υπεύθυνου αναστοχασμού, την Πολιτιστική Ολυμπιάδα της ΕΙΡΗΝΗΣ, στις 17 - 18 Σεπτεμβρίου 2022   στον ιερό τόπο των Δελφών.  

       Με τη γλώσσα της Ποίησης, του Χορού, του Θεάτρου, της Μουσικής , των Τεχνών, του Πολιτισμού έστειλαν σε όλο τον κόσμο τα μηνύματα της  Ειρήνης , της Συναδέλφωσης, της Φιλίας, της Συνεργασίας, των Ολυμπιακών αξιών,  υπογράφοντας ψήφισμα για την Παγκόσμια ημέρα της  Ειρήνης 21 Σεπτεμβρίου.

        Την γέφυρα αυτή του Πολιτισμού στήριξαν με την αιγίδα τους : Περιφέρεια Αττικής –Γεώργιος Πατούλης-Αμαλία Ρόντου, Δήμος Αθηναίων –Κώστας Μπακογιάννης, Δήμος Δελφών – Παναγιώτης Ταγκαλής-Χρύσα Σεγκούνη, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού –Νίκος Κούκης,  Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας – Κωνσταντίνος Φίλης,, Όμιλος Πειραιώς και Νήσων και STAR SPORT CLUB,  το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών  κ.α. 

Παρουσίασε το πρόγραμμα η ΒΙΚΥ ΤΣΙΑΝΙΚΑ ( Εκφωνήτρια της ΕΡΤ

Συμμετείχαν με σειρά εμφάνισης: 

Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου – Μπατάλια, πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρίας  Ελλήνων Λογοτεχνών και καλλιτεχνών /  ποιήτρια κ. Κυριακή Δράκου ειρηνίστρια, / Ο καλλίφωνος τραγουδιστής από Κύπρο,  Δημήτρης Μεσημέρης /  η σοπράνο Δέσποινα Τσλάκη /Ο Μάκης Τσιγάντες με το τραγούδι ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ "- NEVRONAS.GR /  Χαιρετισμοί / Άναμμα της Πνευματικής Ολυμπιακής Φλόγας, Οικουμενικός  Πρεσβευτής του Πνεύματος και των Τεχνών,  Πάρις Κατσίβελος  / Ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Δελφικής Ένωσης, Πάνος Καλτσής / Γεώργιος Γιακουμινάκης / Μιλτιάδης Ντόβας /  Αγάθη Ρεβύθη, Σταυρούλα Βενιέρη / Εύα Πετροπούλου Λιανού / Ευφροσύνη Κακογιαννακη , Σταματία Καππέ/  Παγώνα Λιάπη / Αθανάσιος Νασιόπουλος /  Ιωάννης Ζορμπαλάς /Δημήτρης Φύκιρης /

Ιωάννα Μπουλουγούρη / Μαρία Κολοβού –Ρουμελιώτη  / Γιούλα Γκίκα Ευθυμιάδου / Φωτεινή Ευαγγελινού / Έλενα Χειλαδάκη –Κωνσταντοπούλου / Κουμπούρας Παναγιώτης / Χριστίνα Χατζηδάκη / Όλγα Παπακυριακού / Νεκτάριος Νότας / Ιωάννης Γαλάνης Ε.ΠΑ.Ν /Μάρθα Βασκαντήρα 

 

Συμμετείχαν με χορό: 

-Σχολή Χορού Δράκου με χοροδιδασκάλους τον Πανίκο και Κυριάκο Λοΐζου

-Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης-Αγίου Δημητρίου- Π. Φάληρου «Η Μαύρη θάλασσα» πρόεδρος η  Ράνια Χρυσοχοΐδου και χοροδιδάσκαλος ο Παναγιώτης Μυστακόπουλος

- Σύλλογος Κρητών Αγ. Δημητρίου με χοροδιδάσκαλο τον Γιώργο Φραγκάκη και πρόεδρο τον Στέλιο Μαμαλάκη

–Χορευτική Ομάδα Αγίας Ευθυμίας  υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών-Χοροδιδάσκαλος : Ζέφη Μιχαηλίδου 

-Σύλλογος Γυναικών Δελφών "ΕΥΑ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ» χοροδιδάσκαλος Χαρά Μιχαηλίδου

 

- Θεατρικά Δρώμενα 

- Θεατρική επιμέλεια και σκηνοθεσία : Βασίλης Π. Τραϊφόρος.

- Βοηθός σκηνοθέτη  : Πηνελόπη Χαλκιά.

- Με συντελεστές στα μονόπρακτα :Μάρθα  Βασκαντήρα :  Θεατρικός μονόλογος «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ» που πήρε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό μας, απέδωσε η ηθοποιός    Βάσια Μίχα.

- Μαρία Πέτρου :  «Ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ» που πήρε το πρώτο βραβείο, απέδωσε η ηθοποιός  Ισμήνη Τράκα

- Χαιρετισμοί με video: 

- Δρ Θεοδώρα Γιαννίτση, Διευθυντήρια ΚΕΠ Μόσχας 

-  Μεξικό  Jeannete Eureka Tiburcio  (Mil Mnedes por Mexico International)

- Goel Bijender : Ιδρυτή των σύγχρονων Πυθικών Αγώνων 

- Abdallah Gasmi: President of the International Cultural Salon of Tunisia

- Τρούσας Σπυρίδων -  Ιταλία ,

-  Imen Mlleti-Τυνησία 

 

2022_09_26_14

Βραβεύσεις 

JEFFREY LEVET: Γ. Γραμματέας του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ βραβευμένος με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Gusi, το ανα φερόμενο  ως το Νόμπελ Ειρήνης της Ανατολής

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗΣ: Είναι Πρεσβευτής του NSI (Never Such Innocence) στο Λονδίνο, Διευθυντής Λογοτεχνίας του International Action Art, ενός διεθνούς οργανισμού με παρουσία σε 47 χώρες ανά τον κόσμο και exofficio μέλος του Συλλόγου των Αθηναίων, ως υπόδειγμα Ελληνικής Παιδείας. 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ : Παγκόσμιος πρωταθλητής  στο καγιάκ στα Special Olympics World Games κατακτώντας για τη χώρα μας 5 χρυσά μετάλλια σε τρεις συνεχείς Ολυμπιάδες.  ( 2011 Αθήνα, 2015 Λος Άντζελες, 2019 Άμπου Ντάμπι) και αποφοίτησε από το ωδείο με άριστα ως κλασσικός κρουστός συμφωνικής ορχήστρας. Αποτελεί παράδειγμα δύναμης ψυχής για όλους μας όχι μόνο τα παιδιά με αυτισμό.

Απαγγελία του ποιήματος «Καλλιστέφανη ειρήνη» το οποίο απέσπασε  το πρώτο βραβείο από τον ίδιο τον ποιητή, ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ φιλόλογος και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή που αποτελούσαν από Κύπρο οι : Κάλλη Χατζηιωσήφ και Αγγελική Τσαπακίδου και 

από Ελλάδα αλφαβητικά : Βενιέρη Σταυρούλα, Γιακουμινάκης Γεωργιος, Κακογιαννακη Ευφροσύνη,  Καππέ Σταματία, Ντόβας Μιλτιάδης, Πετροπούλου Λιανού Εύα,   Πολυμέρου Αριαδνη, Ρεβύθη Αγάθη.   

Ακόμα ενα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε σε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας, στις Εκδόσεις ΚΑΜΠΥΛΗ για την έντεχνη παρουσίαση των Προσκλήσεων και Προγραμματων, στον Γιάννη Γαλάνη για την λήψη και εκτύπωση των Φωτογραφιών και video αφιλοκερδώς και στον Νίκο Ξένο 

Το παράθυρο για την ειρήνη παραμένει ανοιχτό για όποιον την επιδιώκει, ποτέ δεν είναι αργά για ένα νέο ξεκίνημα με μόνο ενδιαφέρον τον άνθρωπο, ας θεωρήσουμε έστω και από σήμερα το πνευματικό διαβατήριο με σφραγίδα την Αγάπη, την Ενότητα, την Αλληλεγγύη και να ταξιδέψουμε στην όαση , στο ΦΩΣ .

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

 

Πρόεδρος της ΔEEΛ

Εκατερίνα Μπατάλια-Βλαχοπαναγιώτου.

 2022_09_26_13

Από αριστερά: Εύα Πετροπούλου-Λιανού, Δημοσθένης Δεσποτίδης, Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου-Μπατάλια. / Слева направо: Ева петропулу-Ляну, Димосфенис Деспотидис, Экатериниа Влахопанайоту-Баталья.

 2022_09_26_15

 2022_09_26_16

 2022_09_26_17

2022_09_26_18 

2022_09_26_19

2022_04_25_16

2020-06-05_12-43-01

Прилагается видео-обращение о деятельности ГКЦ директора Греческого Культурного Центра – ГКЦ, Теодоры Янници

2022_01_17_7

http://www.hecucenter.ru/ru/videoarc/videoobraschenie_direktora_gkc_teodory_yannici_o_deyatelnosti_grecheskogo_kulturnogo_centra_v_2021_godu.html

Узнайте больше о деятельности Греческого Культурного Центра - ГКЦ ( www.hecucenter.ru )

2022_01_10_45

https://youtu.be/xiGmO3pzaJQ

11_1

Дорогие друзья! Мы открываем на платформе ЯНДЕКС.ДЗЕН наш новый канал - HELLENIC CULTURAL CENTER!

 

https://zen.yandex.ru/id/6220a58d1dbee16e19cfb637

 

Здесь мы будем делиться нашими новостями, анонсами, нашими буднями. Мы создаем пространство, в котором ценности культуры, истории и греко-российских взаимосвязей являются приоритетными и неоспоримыми. Нам очень важно как можно скорее собрать аудиторию больше 2000 подписчиков, чтобы мы могли запустить возможность прямых эфиров! Подписывайтесь и обязательно приглашайте друзей!

Команда Греческого Культурного центра

2022_04_04

2022_04_04

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: