27 Σεπτεμβρίου 2022

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ του Έλληνα σκηνοθέτη ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΣΣΑΡΗ !!!

 

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ !!! ΕΔΩ και ΤΩΡА !!!

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

2022-07-18_13-51-01

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ αλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

 

με εξ αποστάσεως ηλεκτρονική σύνδεση, μέσω της διαδικτυακής συνεδριακής πλατφόρμας zoom

Τετάρτη, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 /-/-/- /-/-/ ώρα 20:00

 2022_09_15_15

του Έλληνα σκηνοθέτη ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΣΣΑΡΗ !!!

 

Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο

https://us02web.zoom.us/j/83655803620?pwd=OFFKVlY5OTFhSHRrVkxrc0E2blBXQT09

Идентификатор конференции: 836 5580 3620

Код доступа: 730508

 

Μόσχα, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προσκαλεί στο επιτυχημένο διαδικτυακό εγχείρημά μας, στο ΘΕΡΙΝΟ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ  !!!, στο πλαίσιο του οποίου  οι Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε στολίδια της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής του τέλους του προηγούμενου αιώνα, αλλά και του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των ίδιων των δημιουργών τους της έβδομης τέχνης.

Οι ταινίες προβάλλονται στην ελληνική γλώσσα με υποτίτλους στη ρωσική, γεγονός που ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές-γλωσσικές σκοπιμότητες των δράσεών μας, συνδράμει στη γλωσσική εξάσκηση και επάρκεια, στην εμπέδωση της γνώσης !!!

Με το πέρας της διαδικτυακής προβολής, το κοινό έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον σκηνοθέτη, να τού θέσει, on-line, διαδικτυακά, ερωτήσεις για το όλο καλλιτεχνικό εγχείρημα, το σκεπτικό και τα κίνητρά του. Η επικοινωνία δύναται να πραγματοποιείται στην ελληνική ή στη ρωσική, και εμείς  συνδράμουμε στη διερμηνεία!!!  

2022-07-18_13-51-01

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ !!! ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!! -  Μία εξ αποστάσεως διαδικτυακή επικοινωνία με ενδιαφέροντες ανθρώπους, με δημιουργούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες ζωής, επιτυχίες, σχέδια για το μέλλον, οράματα !!! Οι νέες συνθήκες περιορισμού, απαγορεύσεων συναθροίσεων και εξ αποστάσεως δράσεων μάς αποκαλύπτουν νέους ορίζοντες, μάς οδηγούν σε νέες δυνατότητες και προοπτικές ! To καινούριο μας εγχείρημα στοχεύει, με το πέρας της προβολής, σε μια άμεση, φυσική, ελεύθερη, απόλυτα αβίαστη και ειλικρινή ανθρώπινη επικοινωνία εξ αποστάσεως, διαδικτυακά. Την προβολή και τη μετέπειτα συζήτηση δύνανται να παρακολουθήσουν, συνδεόμενοι διαδικτυακά, Έλληνες και Φιλέλληνες από όλο τον κόσμο, άνθρωποι, που τούς συγκινεί ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Ελληνική Γλώσσα, η Ελληνική Ιστορία, ο Ελληνικός Κινηματογράφος, ο Ελληνικός Κόσμος!!!

Αξιοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα zoom σάς προσκαλούμε στην έκτη για εφέτος on-line διαδικτυακή προβολή του ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ α-λα ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Σάς περιμένουμε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 20:00, με την προβολή του ντοκιμαντέρ ΣΚΙΕΣ του ΧΘΕΣ του Έλληνα σκηνοθέτη, δημοσιογράφου Γιώργου Μεσσάρη.

Με την ολοκλήρωση της προβολής θα έχουμε τη δυνατότητα διαδικτυακής επικοινωνίας με τον δημιουργό της ταινίας, τον διακεκριμένο Έλληνα δημοσιογράφο και σκηνοθέτη Γιώργο Μεσσάρη !!!

Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν, να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο

https://us02web.zoom.us/j/83655803620?pwd=OFFKVlY5OTFhSHRrVkxrc0E2blBXQT09

ή εισαγάγετε το αναγνωριστικό διάσκεψης στο παράθυρο προγράμματος:

Meeting ID: 836 5580 3620

Passcode: 730508

 

Γιώργος Μεσσάρης, σκηνοθέτης, δημοσιογράφος.

Ο Γιώργος Μεσσάρης, ιδρυτής της εταιρίας παραγωγών Omega Audio Visual Productions, έχει εργαστεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδες για 45 και πλέον χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων μετανάστευσε στην Αυστραλία (1970) και αμέσως άρχισε να εργάζεται στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά). Τα τρία πρώτα χρόνια σαν δημοσιογράφος και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης στις εφημερίδες «Νέα Πατρίδα», «Ελληνικός Κήρυκας», «Ο Κόσμος» και το περιοδικό «Ελληνίς» στο Σίδνεϊ. Παράλληλα ήταν για δεκαετίες συνεργάτης των εφημερίδων «Νέος Κόσμος» και «Νέα Ελλάδα» της Μελβούρνης.

Έχουν δημοσιευθεί πάνω από 8.000 ενυπόγραφα άρθρα και συνεργασίες του. Έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει εκατοντάδες ραδιοφωνικά προγράμματα (κυρίως ντοκιμαντέρ) στους σταθμούς 2SER-FM, Symban, 2ΕΑ (Κρατικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Αυστραλίας) του Σίδνεϊ. Από το 2000 και για έντεκα χρόνια ήταν μόνιμος εκφωνητής και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον Κρατικό Ραδιοτηλεοπτικό Δίκτυο SBS. Με ντοκιμαντέρ του Γιώργου Μεσσάρη ξεκίνησε το 1979 τα προγράμματά του ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός SBS.

Εξάλλου είχε την επιμέλεια κειμένων τηλεοπτικών εκπομπών και εκατοντάδων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων με συμμετοχή σε πολλές απ’ αυτές καθώς και την επιμέλεια παραγωγής και παρουσίασης τηλεοπτικών ιστορικών (κυρίως) ντοκιμαντέρ.

Έχει εμφανισθεί –σαν φιλοξενούμενος– σε αμέτρητες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην Αυστραλία, ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο.

Συνεχίζει να αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Νέος Κόσμος» της Μελβούρνης και «Ο Κόσμος» του Σίδνεϊ. Παράλληλα άρθρα του φιλοξενούνται σε δημοσιογραφικούς  διαδικτυακούς τόπους σε Ελλάδα, Αυστραλία, Αμερική και Ρωσία.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών και Ραδιοτηλεοπτικών Παρουσιαστών Αυστραλίας.

Ο Γιώργος Μεσσάρης επικοινωνεί τακτικά με το ρωσικό κοινό, μέσα από τη στήλη του «Τελεία και παύλα» στον Δικτυότοπο του Κ.Ε.Π. http://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/ , εμπλουτίζοντάς μας τακτικά με καυστικά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα άρθρα για τα επίκαιρα ζητήματα, που απασχολούν τη Χώρα μας. Ο Γιώργος Μεσσάρης συμμετείχε με το ντοκιμαντέρ του «Λουλούδια του Πελάγους» στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μόσχα,  η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND, 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion».

 

 

2020-07-10_18-21-02

«ΣΚΙΕΣ του ΧΘΕΣ»

Διάρκεια: 50΄.

ΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΣΑΡΗΣ

ΣΥΝΟΨΗ

Κεφαλλονιά και Ιθάκη. Δύο νησιά κτυπημένα από δεινά όσο λίγοι τόποι.

Καταστρεπτικοί σεισμοί, κουρσάροι, κατακτητές, πόλεμοι με ανελέητους βομβαρδισμούς… Δεινά που σμίλεψαν το χαρακτήρα των κατοίκων τους – που άφησαν, όμως, και ανεξίτηλα σημάδια στα δύο νησιά. Πληγές που αιμορραγούσαν για χρόνια και που ορισμένες δεν έχουν ακόμα επουλωθεί.

Αυτό που ο λαός λέει μοίρα, δεν έδειξε στάλα οίκτου στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη. Τα δύο νησιά γεύτηκαν και την πίκρα της μετανάστευσης. Χιλιάδες πήραν των ομματιών τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, μακριά από τον τόπο τους.

Άφησαν τα σπίτια τους στη μανία του αδυσώπητου χρόνου. Μέσα στα ερείπιά τους στοίχειωσαν μύρια ανεκπλήρωτα όνειρα.

Δεν ήταν, όμως, μόνο σπίτια, σκόρπια εδώ και εκεί, που γονάτισαν στο χρόνο. Ήταν και ολόκληρα χωριά που πληγώθηκαν και εγκαταλείφθηκαν για να ξαναζωντανέψουν, ορισμένα από αυτά, λίγο πιο κάτω, αφήνοντας τα χαλάσματα να θυμίζουν μια εποχή που έφυγε και που μόνο μνήμες αναμοχλεύουν…

Το ταξίδι τούτο θα μας πάει στους εγκαταλελειμμένους οικισμούς και χωριά των δύο νησιών. Θα ταξιδέψουμε σε μέρη που κάποτε έσφυζαν από ζωή και που σήμερα είναι Σκιές του χθες…

Το ντοκιμαντέρ "Σκιές του χθες", διάρκειας 50΄, αποτελεί μία αριστοτεχνικότατη, ιδιαίτερα συγκινητική και ενδιαφέρουσα περιήγηση στα εγκαταλελειμμένα χωριά της  Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, που ερημώνουν τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της μετανάστευσης. Ιστορικές φωτογραφίες και πλάνα από τα μέσα του περασμένου αιώνα εναλλάσσονται αριστοτεχνικά με γραφικά τοπία του σήμερα, εκπάγλου φυσικού κάλλους και με ενδιαφέρουσα, ουσιαστική αφήγηση εμπειρογνωμόνων. Το ντοκιμαντέρ, παίρνει το θεατή σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στους εγκαταλελειμμένους οικισμούς και χωριά των δύο νησιών, σε μέρη που κάποτε έσφυζαν από ζωή και που σήμερα είναι «Σκιές του χθες»… Οι καταστρεπτικοί σεισμοί, οι πόλεμοι με τους ανελέητους βομβαρδισμούς και η μαζική μετανάστευση προκάλεσαν την εγκατάλειψη χωριών και οικισμών και τις μετακινήσεις πληθυσμών τους σε άλλες περιοχές.

2020-07-10_18-21-02

 

Ο Γιώργος Μεσσάρης συμμετείχε με το ντοκιμαντέρ του «Λουλούδια του Πελάγους» στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μόσχα,  η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – GOSFILMOFOND, 2 – 9 Οκτωβρίου 2017 στον ιστορικό κινηματογράφο «Illuzion».

2022_09_01_15

Αγαπητοί φίλοι ,

Τίποτα δεν δύναται να αντικαταστήσει την διαπροσωπική σχέση, την επικοινωνία των ανθρώπων!

 Σάς περιμένουμε στην έκτη για εφέτος προβολή του ΘΕΡΙΝΟΥ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΣΙΝΕΜΑ α-λά ΕΛΛΗΝΙΚΑ, με δύο ταινίες, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 20.00 και είμαστε σίγουροι ότι θα αποκομίσουμε άπλετη θετική ενέργεια, θα το απολαύσουμε πραγματικά !!!

Συνδεθείτε μαζί μας στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο https://us02web.zoom.us/j/83655803620?pwd=OFFKVlY5OTFhSHRrVkxrc0E2blBXQT09

ή εισαγάγετε το αναγνωριστικό διάσκεψης στο παράθυρο προγράμματος:

Meeting ID: 836 5580 3620

Passcode: 730508

Την προβολή δύνασθε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο youtube κανάλι του Κ.Ε.Π., στον εξής σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ

2022_08_09_4

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για το εγχείρημά μας.

https://yadi.sk/d/dL1pt0uFNO5Z7w

 

Σάς περιμένουμε !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

2022_09_15_16

2022_08_09_2

2022_08_09_3

2022_09_01_15

2021-03-09_15-57-40

2022_09_01_17  

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Instagram: @hecucenter

Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ

Яндекс.Дзен: https://zen.yandex.ru/id/6220a58d1dbee16e19cfb637

Телеграм-канал ГКЦ: https://t.me/GreekCulturalCenter

ВКонтакте: https://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: