29 Νοεμβρίου 2022

"Θα ήθελα να μιλήσω για τον Φιντέλ Κάστρο ως προσωπικότητα του μέλλοντος.

 Μπορεί κανείς να μιλήσει πολύ για τα κατορθώματά του στο παρελθόν, αλλά σήμερα αυτός ο άνθρωπος, αυτός ο ηγέτης, είναι ένα σημαντικό πρόσωπο για το μέλλον. Αν στην εποχή του Φιντέλ η επαναστατική Κούβα αγωνιζόταν για τον διπολικό κόσμο, σήμερα ο ηγεμόνας είναι ο ίδιος και η ιδεολογία του είναι η ίδια, αλλά δεν έχει έναν αντίποδα, που ήταν η Σοβιετική Ένωση και οι σύμμαχοί της.
Ωστόσο, η Κούβα είναι πιστή στον αγώνα κατά της ηγεμονίας και μας δίνει ένα παράδειγμα εναντίωσης στη μονοπολική ιδέα και αγώνα για έναν πολυπολικό κόσμο. Θα πρέπει να θεωρήσουμε τον Φιντέλ Κάστρο ως μαχητή κατά της ηγεμονίας.
Η ανθρωπότητα έχει τον ίδιο εχθρό, τον οποίο οι Κουβανοί σύντροφοί μας γνωρίζουν πολύ καλά και τον οποίο έχουν μάθει να νικούν. Η Κούβα στάθηκε σταθερή ακόμη και όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε.


Τώρα, η Ρωσία, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν παγιδευμένη από τις φιλελεύθερες ιδέες της Δύσης, έχει πάρει το δρόμο του αγώνα ενάντια στη δυτική ηγεμονία και έχει ανακαλύψει ότι η Κούβα είναι στο πλευρό της, ότι η Κούβα αποτελεί σύμβολο του αγώνα ενάντια στην αμερικανική ηγεμονία. Η Ρωσία και η Κούβα μάχονται εναντίον ενός κοινού εχθρού. Και αυτός ο αγώνας είναι ακόμη πιο τεταμένος τώρα απ' ό,τι ήταν την εποχή της κρίσης των πυραύλων της Κούβας.
Ο Φιντέλ ήταν πιο πιστός στις ιδέες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης απ' ό,τι εμείς στη Ρωσία. Λένε ότι υπάρχει μια μικρή Κούβα και μια μεγάλη Ρωσία. Όσον αφορά όμως τις ιδέες, η Κούβα είναι πολύ πιο πιστή στα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης από την τεράστια Ρωσία. Και τώρα θεωρούμε τους αδελφούς λαούς της Λατινικής Αμερικής, όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα, ως σύμβολα του μέλλοντος, και παρόλο που λειτουργούν ως σημαντικά ορόσημα που κατά κάποιο τρόπο αφήνουν ένα ίχνος στο παρελθόν μας, ήταν πιστοί στα ιδανικά τους, τα οποία μια μέρα απαρνηθήκαμε. Έχουν καλύτερη κατανόηση του εχθρού που αντιμετωπίζουμε τώρα.
Άνθρωποι όπως ο Φιντέλ Κάστρο έδειξαν ότι το δυτικό μοντέλο των δεξιών και των αριστερών, που επιτρέπει στους φιλελεύθερους να κυριαρχούν, μπορεί να καταστραφεί. Είναι δυνατόν να συνδυάσουμε το περιεχόμενο αυτών των πολιτικών μοντέλων με διαφορετικό τρόπο. Παίρνουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, τον ανθρωπισμό και τον διεθνισμό από την αριστερά. Αλλά δεν τα συνδυάζουμε με το ΛΟΑΤΚΙ και τον πολιτισμικό μαρξισμό, αλλά με τον πατριωτισμό και την προστασία των παραδοσιακών αξιών, απορρίπτοντας την προστασία των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων που είναι συνυφασμένη με τα δικαιώματα στο δυτικό πολιτικό μοντέλο.
Η κοινωνική δικαιοσύνη, η πνευματική ταυτότητα και οι παραδοσιακές αξίες είναι αυτό που μπορεί να περιγραφεί ως συντηρητικός ή πατριωτικός σοσιαλισμός. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να πάρουμε ως παράδειγμα στον αγώνα ενάντια στον κοινό εχθρό. Το σοσιαλιστικό κίνημα στη Λατινική Αμερική έχει αποφύγει την αριστερή προκατάληψη του τροτσκισμού, παλεύοντας ενάντια στην ίδια του την ιστορία και την ταυτότητα. Η Ρωσία προσεγγίζει τώρα το ίδιο μοντέλο. Πρέπει να μάθουμε από την Κούβα, να πάρουμε την κληρονομιά του πατριωτικού σοσιαλισμού του Φιντέλ Κάστρο ως παράδειγμα για τη δική μας ιστορία. Αυτό είναι το μάθημα του Φιντέλ για το μέλλον".



https://t.me/Dugin_Aleksandr/6245

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: