31 Ιανουαρίου 2023

Οι Ευχές, η κοπή της πίτας, οι Άδειες, μια εκδρομή και ένας δήμαρχος.Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Όλοι μαζί για ένα δημιουργικό 2023 στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ευχήθηκε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κατά την κοπή της πίτας.

 

Όλοι μαζί, ποιοι; Οι βολεμένοι σε καλές θέσεις και οι άνεργοι;

Είμαστε στην βάρδα λίγα πρόσωπα με διδακτορικά και πολλές γνώσεις και εξαιρετικές ικανότητες, μας φώναξε κάποιος από την δημοτική αρχή για κάποιο θέμα;

 

Και η κοπή πίτας γιατί δεν έγινε απόγευμα; Οι υπάλληλοι πληρώνονται για να κόβουν και να παρευρίσκονται σε κοπές πίτας;

Πόσες ώρες κράτησε αυτό; Φυσικά θα πληρωθούν.

Και μια μέρα άδεια; Θα τις πληρώσει από την τσέπη του ο κος Λέντζας;

Και ο τυχερός με το φλουρί τρεις μέρες άδεια. Από πού;

Και εκδρομή για όλους τους υπάλληλους; Με έξοδα ποιανού;

 

Τι είναι αυτό με τις κοπές των πιτών; Τι μόδα είναι αυτή; Σταματανε όλοι να εργάζονται για ώρες και τρώνε και την πίτα τους και πληρώνονται. Όχι ότι εργάζεται η πλειονότητα τις άλλες ώρες.

 

Οι της Περιφέρειας, οι βουλευτές και οι διοικητές υπηρεσιών θα πληρωθούν κανονικά; Θα πάρουν έκτος έδρας και αποζημίωση; Και ποιος τα πληρώνει; Αφήνουν τις εργασίες τους και τρέχουν σε κοπές πίτας και πληρώνονται;

 

Τελικά Δημοκρατία είναι το Πολίτευμα εκείνο όπου οι Αιρετοί λειτουργούν σαν Νταβατζήδες με τα δημόσια χρήματα. Τα σκορπίζουν όπου γουστάρουν και το αποτέλεσμα το ζούμε, είναι μια χρεοκοπημένη οικονομία. Αλλά, χεστήκ@με.

 

Σαν ηλίθιοι παρακολουθούμε όλοι οι υπόλοιποι. Σαν βλαμμένοι. Αδιάφοροι.

 

Το πελατειακό κράτος έχει μολύνει εγκέφαλους και συνειδήσεις.

Αυτό δεν είναι Δημοκρατία, αυτό είναι Ασυδοσία για να μην πω τίποτε πιο άσεμνο. Η λέξη κωλοχανείο είναι πιο άσεμνη;

 

 

Και εδώ η σχετική ανάρτηση που λειτούργησε σαν αφορμή για τις σκέψεις μου

 

Όλοι μαζί για ένα δημιουργικό 2023 στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης!- Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας -Εργαζόμενοι και Δημοτική Αρχή αντάλλαξαν ευχές με τον Δήμαρχο ανακοινώνει δώρα!

https://iliaweb.gr/i-kopi-tis-protochroniatikis-pitas-oloi-mazi-gia-ena-dimioyrgiko-2023-ston-dimo-andravidas-kyllinis-ergazomenoi-kai-dimotiki-archi-antallaxan-eyches-me-ton-dimarcho-anakoinonei-dora/

16/01/2023

 

Όλοι μαζί για ένα δημιουργικό 2023 στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης!

Εργαζόμενοι και Δημοτική Αρχή αντάλλαξαν ευχές με τον Δήμαρχο ανακοινώνει δώρα!

 

Τις καλύτερες ευχές του για ένα δημιουργικό 2023 εξέφρασε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης προς τους εργαζομένους του Δήμου στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στα Λεχαινά.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο οποίος ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε στους εργαζόμενους και στην Δημοτική Αρχή ευλογημένο και δημιουργικό το 2023.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης εξέφρασε την απεριόριστη εκτίμησή του και τις ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους για τον ζήλο που επιδεικνύουν καθημερινά και τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Δημοτική Αρχή μαζί με τους εργαζόμενους καταβάλλουμε, σε καθημερινή βάση, κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε με ευθύνη, εργατικότητα και ευαισθησία, να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους Δημότες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης».

 

Αξίζει να τονιστεί πως ο Δήμαρχος ανακοίνωσε μία ημέρα επιπλέον άδεια για κάθε εργαζόμενο ως πρωτοχρονιάτικο δώρο, ενώ ο τυχερός εργαζόμενος που βρήκε το φλουρί της πίτας κέρδισε τρεις επιπλέον ημέρες άδειας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου θα οργανωθεί εκδρομή για όλους τους υπαλλήλους τους Δήμου.

 

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση, ενώ ακόμα παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στον Δήμο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, η Βουλευτής Ηλείας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρία Μπίλια, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ζωή Αναστασοπούλου, εκπρόσωπος του Βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανού, το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής, Πρόεδροι των Κοινοτήτων, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Κυριαζής Π., ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας κ. Λαγκαδινός Ν., ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών Αντιπύραρχος κ. Λεβέντης Θ., εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κυλλήνης κ. Ζαβός Χρ., καθώς και ο ιερός κλήρος του Δήμου.

 

--

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: