15 Φεβρουαρίου 2023

Πλειστηριασμοί και οι δύο θέσεων Στάση του κου Τσίπρα .Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Ακούμε συνεχώς τον κο Τσίπρα να καλεί τον Κο Μητσοτάκη να αναστείλει άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ως τις εκλογές και να μας λέει ότι ο πρώτος νόμος της προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών. «Η ελληνική κοινωνία απειλείται από ένα γενικευμένο κύμα εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Προστασία πρώτης κατοικίας για όλους του πολίτες. Λέει.

 

Την Κυριακή (εχτες) μετά την Θεία Λειτουργία επέστρεψα σπίτι και ετοίμαζα κάτι για πρωινό και για παρέα είχα ανοιχτή την τηλεόραση. Κάνοντας ζάπινγκ ‘έπεσα’ πάνω στον σκαι και τον Αυτιά που είχε φιλοξενούμενο τον Γεωργιάδη. Μεταξύ μας, δεν θέλω ούτε να βλέπω, και τον έναν και τον άλλον. Όμως υπήρχε μια διαφάνεια που μου τράβηξε την προσοχή.

 

Η διαφάνεια έλεγε:

(μια διαφάνεια δεν μιλάει, οπότε: έγραφε)

 

Ν 4346/2015: κατάργηση προστασίας α κατοικίας από 02/19

 

Ν 4354/2015: οι εταιρείες διαχείρισης νομιμοποιούνται να ασκήσουν κάθε ένδικο βοήθημα και δικαστική ενέργεια για την είσπραξη των απαιτήσεων……  Δεν μπορούν οι δανειολήπτες να αγοράζουν το δάνειο….

 

Τροπολογία  2017: ιδιώνυμο το αδίκημα της παρεμπόδισης πλειστηριασμού.

 

Ποιος ήταν κυβέρνηση το 2015 και το 2017;;; ο συριζα και πρωθυπουργός ο κος Τσίπρας.

 

Αυτός που τώρα σκίζει τα ομμάτια του και υπόσχεται προστασία πρώτης κατοικίας.

 

Σκέφτηκε, προφανώς, ότι δεν θα ήταν κυβέρνηση το 2019 αλλά και να ήταν θα τα μπάλωνε όπως και με το Δημοψήφισμα.

 

Μας κοροϊδεύουν ασύστολα όλοι τους.

 

(βεβαίως πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Συνεπώς αν έχει κάποιος τσεκάρει την ύπαρξη των νόμων και δεν είναι έτσι παρακαλώ να με ενημερώσει)

 

 

Σαν πηγή χρησιμοποιήθηκε η εκπομπη του Γ Αυτια την Κυριακη (12/02/2023) και το παρακάτω άρθρο:

 

Αλέξης Τσίπρας – Πλειστηριασμοί: Πρώτος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η προστασία πρώτης κατοικίας

https://netakias.com/2023/02/11/%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%b7%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%ce%af-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf/

 

https://www.cnn.gr/politiki/story/349665/tsipras-kalei-mitsotaki-na-anasteilei-kathe-pleistiriasmo-mexri-tis-ekloges

 

11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

 

https://www.youtube.com/watch?v=nJUtfmAyEpo&t=4s

 

 

για όλους τους πολίτες

 

…..Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ηχηρή παρέμβαση, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναστείλει άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ως τις εκλογές και διαμήνυσε ότι ο πρώτος νόμος της προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών. «Η ελληνική κοινωνία απειλείται από ένα γενικευμένο κύμα εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τόνισε ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας σε on camera δήλωσή του.

 

 

….. και δεσμεύομαι ότι η πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όλους τους πολίτες».

 

 



 

 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Όχι τα ομάτια τζάνεμ΄Τα ιμάτια. Σκίζουν τα ιμάτια (δηλ. τα ενδύματα)
Σήμερα λέμε Σιγά μην σκίσει κανα καλσόν.
Astillais