26 Μαρτίου 2023

«Μοσχομύρισε» Ελλάδα η Παναγία Παραλίας Μιχαήλ Στρατουδάκης

Την παρελθούσαν Κυριακήν ο Ιερός Ναός Παναγίας Θεοτόκου  (Παναγίτσας) Πατρών, επιβράβευσε τους τολμηρούς κολυμβητές, οι οποίοι κατά την ημέραν του αγιασμού των υδάτων (Θεοφάνεια) έπεσαν στην θάλασσαν  για να πιάσουν τον Σταυρόν. Ο προϊστάμενος του Ναού π. Χρυσόστομος Αθανασόπουλος, άξιος Κληρικός αλλά και διακεκριμένος  σε καινοτομίες  και επωφελείς πρωτοβουλίες υπέρ του ποιμνίου του, θέλησε να ευχαριστήσει εμπράκτως  και κατά τρόπον πρωτότυπον και αένον τους κολυμβητές.

Ως δώρον μετά την Λειτουργίαν  και με τα άμφια  που τον καθιστούν φαεσίβρωτον εις τα όμματα όλων, προέβη στην απονομήν του τροπαίου εις έκαστον. Ήτο δε το τρόπαιον η ένδοξη και τιμημένη Γαλανόλευκος αναπεπταμένη επί του ιστού της ύψους περίπου δύο μέτρων, με τον Σταυρόν στην κορυφήν. Οι βραβευμένοι περίπου 20 και ο Ναός έλαμψε Ελλάδα!!! από το Ιερόν μας Σύμβολον, το οποίον άθλιοι τινες προσβάλουν βαναύσως ή το πυρπολούν   εν μέση οδώ ατιμωρητί! Μεταξύ των βεβηλωτών έχομεν και περιπτώσεις «φιλοξενουμένων» λαθραίων, οι οποίοι διάκεινται εχθρικώς προς τους ευεργέτες αυτών. Επιπροσθέτως είναι μανιώδεις διώκτες του Σταυρού και τον βεβηλώνουν  όπου  τον εύρουν ή διαμαρτύρονται  και ζητούν να απομακρυνθεί αν υπάρχει σε χώρον όπου εργάζονται ή σπουδάζουν. Αξίωση απαράδεκτη η οποία δυστυχώς εις ενίας περιπτώσεις γίνεται αποδεκτή, με την επέμβαση της αβούλου πολιτείας!!!! Δηλαδή οι ταγοί μας προτιμούν να εξαφανισθεί ο Σταυρός,  παρά να προκαλεί αντίδραση και διαταραχή στους λαθραίους!! Ενέργεια απολύτως αδικαιολόγητη άμφω! Ο Σταυρός ήταν η υψίστη δύναμη στους ΗΡΩΕΣ του 1821. Με την δύναμή του πορευόταν. Και στο λάβαρον ήταν  γραμμένες οι δυναμικές λέξεις «Ελευθερία ή θάνατος». Η ευλάβεια των Ελλήνων προς τον Σταυρόν ήταν και παραμένει υψίστη. Ο Θυμόσοφος Λαός λέει για κάθε φιλοξενούμενον. «Σ’ έναν τόπον ήμουνα ότι κάναν ήκανα», δηλαδή ακολουθούσα με ευλάβειαν ότι έπρατταν ή φρονούσαν οι  κάτοικοι που με φιλοξενούσαν. Επί των ημερών μας συμβαίνει  το αντίθετον. Επικρατούν οι θέσεις των εποίκων! Στην αυλήν της Εκκλησίας, η οποία ήταν υπέρ πλήρης, περιεφέροντο έποικοι επαιτούντες. Τα χρήματά μας τα θέλουν τα ήθη και έθιμα μας τους ενοχλούν!

Μεταξύ  των βραβευμένων ήταν και ο μικρούλης Μιχαήλ ηλικίας τεσσάρων (4) ετών!, όστις όρμησεν ατρόμητος  για να πιάσει τον Σταυρόν κάτι φυσικά αδύνατον λόγω των μεγαλυτέρων σε ηλικίαν κολυμβητών. Κατά την βράβευσή του  ο π. Χρυσόστομος τον σήκωσε στα χέρια του ψηλά για να τον ιδεί το εκκλησίασμα αφού ήταν μικρόσωμον μωρουδάκι! Τα χειροκροτήματα εκτενή. Ο π. Χρυσόστομος με την ευγενικήν του αυτήν πράξη, έδωσε σε δημοσιότητα  ένα  σημαντικόν γεγονός, την απαράμιλλον τόλμην ενός νηπιοπαίδου, η οποία δυστυχώς δεν κίνησε το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως! Αν συνέβαινε έγκλημα ή βιασμός ανηλίκου θα το μυρίκαζαν  τουλάχιστον μίαν εβδομάδα! μέχρι «δευτέρας παρουσίας»!

Αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια στον π. Χρυσόστομον για την πρωτοβουλίαν του αυτήν, σε όλους τους κολυμβητές,  αλλά και στον μικρόν Μιχαήλ και την οικογένειάν του που το εκπαιδεύει σε δράσεις  προόδου.

Ας  μιμηθεί  η νεολαία το τολμηρόν παράδειγμα του Μιχαήλ  το οποίον σκοπίμως δι’ αυτούς δίδομεν στην δημοσιότητα,  ας ασχοληθεί με όμοια και ας περιφρονήσει παίγνια σε φορητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις!

5/2/2023

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: