6 Απριλίου 2023

Ανθρωποφιλικές οργανώσεις υπάρχουν;; Μιχαήλ Στρατουδάκης, 4/4/2023

Η 4η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα  Αδεσπότων Ζώων».  Πόσον βαθύ νόημα έχει αυτή η ημερομηνία είναι δύσκολον να διακριβωθεί. Το να προσέχομεν τα ζώα και να μη τα κακοποιούμεν είναι κανόνας και εναπόκειται περισσότερον στην συμπεριφοράν εκάστου  έναντι αυτών των υπάρξεων. Η έννοια της καθιερώσεως ως Παγκοσμίου Ημέρας τι περισσότερον νόημα έχει; Μήπως είναι υπερβολή; Ακόμα μας παραξενεύει ότι η Πολιτειακή και Πολιτική Ηγεσία της Χώρας μας, έστειλαν μηνύματα για την ημέραν αυτήν. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «Ο τρόπος που συμπεριφερόμεθα στα ζώα αναδεικνύει τον πολιτισμόν μας» και συνεχίζει στο μήνυμα της «Κι όμως, θα ήταν οι πιο ανιδιοτελείς μας φίλοι. Θα μας έδιναν χαρά κι αγάπη χωρίς όρους. Θα μας κρατούσαν συντροφιά, θα απομάκρυναν τις έγνοιες της ημέρας, θα μας πρόσφεραν σωματική και ψυχική υγεία. Θα άλλαζαν τη ζωή μας προς το καλύτερο με τρόπους που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί».

Μεγάλες οι προσφορές τους. ακόμα και την σωματικήν μας υγείαν υποβοηθούν, τονίζει. Άραγε ο Πολιτισμός των Αρχαίων Ελλήνων οφείλεται στη φιλοζωίαν; Και ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του είπε «Κανένα ζώον αδέσποτον κανένα κακοποιημένον». Οι άνθρωποι που κοιμούνται στα παγκάκια της υπαίθρου είναι αδέσποτα όντα; Για τα αδέσποτα υπάρχουν ένοχοι. Είναι οι ιδιοκτήτες τους που τα αμέλησαν. Για την κακοποίησή τους υπάρχουν μέτρα.  Η Πολιτεία έχει θεσμοθετήσει αυστηρότατα μέτρα, υπερβολικά ίσως σε κάποιον βαθμόν. Η σύγκριση της υπερβολικότητος των μέτρων γίνεται με τον άνθρωπον. Οι φιλοζωικές οργανώσεις που είναι πολυπληθείς στην Ελλάδα, διαμαρτύρονται εντόνως αν αντιληφούν κακοποίηση ζώου και προσπαθούν την νομοθέτηση αυστηροτέρων ποινών. Υποβάλλουν δε και μηνύσεις για δικαστικήν τιμωρίαν έστω και για το πλέον ασήμαντον παράπτωμα. Για τους «αδεσπότους» ανθρώπους ποια οργάνωση φωνάζει;

Για τις ταλαιπωρίες και βασανισμούς των ανθρώπων, για τις ληστείες, για τους ξυλοδαρμούς, για τους βιασμούς, για τους θανάτους ποία «ανθρωποφιλική» εταιρεία υπάρχει, ώστε να σταθεί δίπλα του και να τον υποστηρίξει;; Καμμία. Υπάρχει ο Νόμος αλλά είναι ετεροκίνητος δεν είναι αυτοκίνητος. Απεναντίας για κακοποίηση ζώου αμέσως κινούνται όλες οι  φιλοζωικές εταιρείες και ζητούν άμεση και παραδειγματικήν τιμωρίαν.

Οι ξυλοδαρμοί και ληστείες ηλικιωμένων γυναικών δεν έχουν τέλος. Δυστυχώς μερικά κτήνη τις βιάζουν έστω και αν έχουν υπερβεί τα 75 έτη!!! Ομοίως και ηλικιωμένοι άρρενες ξυλοκοπούνται, δέρρονται με στειλιάρια στο πρόσωπον ή σε άλλα μέρη του σώματος βαναύσως, ληστεύονται πολλάκις αντί πινακίου φακής πλήν όμως για τις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχει ανθρωποφιλικόν σωματείον να διαμαρτυρηθεί. Προ ημερών κατεδκάσθη ηλικιωμένη, διότι έρριψε 4 αρτιγέννητα γατιά σε κάδον απορριμμάτων. Δεν ηδύνατο ως είναι φυσικόν να τα συντηρήσει.  Κατεδικάσθη και της επεβλήθη ως πρόστιμον το αμύθητον σε ύψος ποσόν των 120.000 Ευρώ !!!! Είναι ευνόητον ότι δεν έχει να τα δώσει. Αντέδρασε κάποια «ανθρωποφιλική» εταιρεία και να διαμαρτηρηθεί για το μέγιστον ύψος του προστίμου ή να κάμει έρανον να εξευρεθεί αυτό το γιγαντιαίον ποσόν; Αποτελεί έλλειμμα στην Κοινωνίαν  και υποτίμηση της ανθρωπίνης αξιοπρεπείας όταν τοιούτου είδους ποινές υπάρχουν για κακοποίηση ζώων, ενώ εκλείπουν για τους ανθρώπους. Οι πάσης μορφής εγκληματίες, ληστές, βιαστές και βασανιστές ανθρώπων πληρώνουν ανάλογα πρόστιμα; ΟΧΙ, διότι δεν υπάρχει ποινική διάταξη. Αν υπήρχε σε τι ύψος θα έφθανε;;; Θα ήταν υψηλοτέρα των κυνών;; Οι σύες αφανίζουν περιουσίες ανθρώπων αλλά και  επιτίθενται σ’ αυτούς αγρίως. Πρέπει να διωχθούν; Όχι. Εις ομοίας περιπτώσεις η πέδη είναι για τους ανθρώπους.

Έξεστιν τοις ζώοις  δραν ελευθέρως. 

4/4/2023

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: