2 Ιανουαρίου 2024

«Μεταρρυθμίσεις με ατού την οικονομία» Μιχαήλ Στρατουδάκης

 Αυτές τις υποσχέσεις κάνει εσχάτως ο Πρωθυπουργός (χρόνια πολλά) και δίδει πολλές ελπίδες στους πτωχούς Έλληνες οι οποίοι ευφραίνονται χωρίς να γνωρίζουν τι είδους μεταρρυθμίσεις θα γίνουν. Καθ’ ημάς μερικές βασικές και άκρως αναγκαίες είναι.

Ακρίβεια: Υποβιβασμός της ακρίβειας των βιοτικών αγαθών σε ποσοστόν 30%-50%! Οι πλείστες δεν έχουν ανέλθει στα ύψη λόγω οικονομικών δυσκολιών αλλά ενέχουν το στοιχείον του υπερκέρδους. Αυτό πρέπει να παταχθεί. Επίσης λοιπά αγαθά και υπηρεσίες πρέπει να μειωθούν αισθητώς.

Αυξηση συντάξεων. Ευρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και δεν ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στην διαβίωση των Συνταξιούχων.

Ενέργεια: Το ρεύμα ευρίσκεται στα χέρια ιδιωτών και αυξάνεται ανεξελέγκτως αφού οι πάνσοφοι Βουλευτές ψήφισαν την «ρήτραν αναπροσαρμογής», ήτο οι πάροχοι να αυξάνουν ανεξελέγκτως την τιμήν του ρεύματος χωρίς εμπόδια! Ήδη μας εισήγαγαν τα τιμολόγια με τα χρώματα της Ίριδος και καλούν τον αγρότην  ή τον γέροντα να λύσει σχετικόν λογάριθμον για να δεί ποίος πάροχος δίδει φθηνότερα το ρεύμα!  Δεν έπρεπε να εφαρμοσθεί αυτό το μέτρον!

Το ρεύμα να μειωθεί στην τιμήν και η αύξηση να γίνεται από την ΔΕΗ  με έγκριση τους Κράτους.

Επιταγές ακρίβειας: Να καταργηθούν γιατί μειώνουν την υπόσταση του καταναλωτή  τον οποίον μετατρέπουν σε επαίτην! Αυτό θα επιτευχθεί με τον περιορισμόν της ακρίβειας, την δημιουργίαν εργασίας δι’ όλους και την αύξηση των Συντάξεων.

Φόροι: Οι φόροι στους καταναλωτές, ο ληστρικός ΕΝΦΙΑ και ο ΦΠΑ, πρέπει να μειωθούν αισθητώς. Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ είναι ευκταία. Θα κάμει μεταρρύθμιση σ΄ αυτόν ο Πρωθυπουργός;

Υπόσταση της Κοινωνίας: Η Ελληνική κοινωνία ευρίσκεται σε μάλλον δυσάρεστον σημείον.  Εμπεριέχει στα μέλη της αστέγους οι οποίοι κοιμούνται επί ανακλίντρων στας οδούς και τας πλατείας ή σε ερειπωμένα οικήματα. Θλιβερή  εικόνα δια πολιτείαν ανθούσαν οικονομικώς! Το αυτό και για τις χιλιάδες σιτιζομένους από Δήμους, Εκκλησίαν κλπ Και αυτό είναι άκρως προσβλητικόν για την ανθρωπίνην αξιοπρέπειαν. Πρέπει να εκκλείψει.

Ανεργία: Συμφώνως με τα ανακοινούμενα κατά περιόδους πρέπει να έχομεν 500.000 ανέργους! Γιατί δεν δημιουργούνται θέσεις εργασία δι   αυτούς και γιατί εισάγομεν εργάτες όταν έχομεν τόσους ανέργους;

Είναι πολλά τα μαστίζοντα τον μέσον κυρίως ’Ελληνα και πρέπει να αλλάξουν. Οι μεταρρυθμίσεις που επαγγέλλεται ο Πρωθυπουργός εμπεριέχουν αυτές τις άκρως αναγκαίες και βασικές προς αντιμετώπιση των δεινών του Έλληνα; Η ασφάλεια των κατοίκων οι οποίοι είναι παντελώς απροφύλακτοι θα μεταρρυθμιστεί;

Μερικές προτάσεις θέσαμεν με την παράκληση όπως εγκύψει και σ’ αυτές η Κυβέρνηση.

Ελπίζομεν ΝΑΙ για καλή χρονιά προς πάντας!

1/1/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: