4 Ιανουαρίου 2024

Πόσον θα στοιχήσει το «τραπέζι» τα Θεοφάνεια;;;

 Μεσούντος του Νοεμβρίου παρελθόντος έτους άρχισαν τα….ενδιαφέροντα ρεπορτάζ των Τηλεοπτικών Σταθμών, για το κόστος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζού. Τραπέζι εννούν το γεύμα!  Όσον πλησίαζε ο καιρός προς τα Χριστούγεννα τόσον τα ρεπορτάζ του είδους αυτού αυξανόταν! Φθάσαμεν στο σημείον Τηλεοπτικός σταθμός να έχει τρεις τουλάχιστον δημοσιογράφους στον οδόν Ερμού και να περιγράφουν, ότι ο κόσμος εξήλθε για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια. Μάλιστα στις 20 Δεκεμβρίου που ήταν η πρώτη ημέρα πληρωμής των συντάξεων  ακούσαμεν το μεσημέρι ότι η αγορά αρχίζει να ζεσταίνεται και ότι όσοι πληρώθηκαν ήλθαν για ψώνια! Οι λαβόντες την  σύνταξη είχαν σίγουρα άλλα πολλά έξοδα να πληρώσουν π.χ. ρεύμα, τηλέφωνον κλπ και όχι να τρέξουν αμέσως στην αγοράν.

Οι ρεπόρτερς του είδος ήσαν λίαν αισιόδοξοι χωρίς φυσικά να γνωρίζουν αν υπήρχαν χρήματα για επαρκή ψώνια. Όμως μας «ζάλιζαν» πλειστάκις της ημέρας ότι η κίνηση είναι μεγάλη και ότι αναμένεται ο τζίρος να ξεπεράσει τις εορτές τα  3 δις Ευρώ! Τι σημαίνει αυτό; Τόσον ποσόν θα διατεθεί τις εορτές από τους Ελληνες;;;

Επίσης μηρυκαστικώς έλεγαν τόσον θα στοιχίσει το κρέας, τόσον τα λαχανικά, τόσον οι σαλάτες, τόσον το σέλινον , τόσον τα γλυκά. Είχαν ποσά με μικροδιαφορές μεταξύ τους και επεσήμαιναν ότι θα είναι ακριβώτερον από πέρυσι! Πως το κατάλαβαν!!

Μετά τα Χριστούγεννα και για το πρωτοχρονιάτικον γεύμα τα ρεπορτάζ του είδους αυξήθηκαν υπερβολικώς και κατά πλειονοψηφίαν ακούγαμεν συνεχώς στις ειδήσεις  αυτά και αυτά και αυτά….Την παραμονήν της πρωτοχρονιάς στο βραδυνόν δελτίον ακούσαμεν ότι πολλοί ήλθαν για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής!

Οι τιμές που ανέφεραν ήταν συνεχείς.  Καταιγισμός που μάλλον ήταν ενοχλητικός. Φτάσανε στο σημείον να υπολογίσουν το γεύμα της Πρωτοχρονιάς στα 165,70 Ευρώ!!!! Πρόκειται για εξωπραγματικόν ποσόν όχι στο ύψος αλλά στην λεπτομέρειαν! Είμαι της γνώμης ότι δεν θα βρέθηκε ούτε ένας στο εκατομμύριον που να έχει κόστος πρωτοχρονιάτικου γεύματος 165,70 Ευρώ! Επομένως η αναφορά αυτή δεν είναι είδηση και ένας δημοσιογράφος δεν πρέπει να προβαίνει σε ανακοινώσεις αυτού του είδους.

Εν όψει των Θεοφανείων δεν ακούσαμεν πόσον θα στοιχίσει το γεύμα την ημέραν αυτήν. Θα φάει ο κόσμος ή θα μείνει νήστις;

Καλόν είναι οι ειδήσεις να είναι προσεγμένες και να αφορούν σε συμβάντα που έγιναν ή να προτείνουν την υλοποίηση ορισμένων. Πόσοι πήγαν στις ακτές για κολύμβι, πόσα αυτοκίνητα διήλθαν τα διόδια, πόσον τιμώνται τα φαγώσιμα στην αγοράν δεν προσφέρουν κάτι το ενδιαφέρον στο κοινόν!!

Μάλλον το αποκρούουν να ακούει όμοιες ειδήσεις.

Ας  αντικαταστήσουν   αυτήν την τακτικήν με θέματα ενδιαφέροντος. Οι πηγές είναι άπειρες.

4/1/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: