6 Μαρτίου 2024

Δαπάνη φαγητού Τσικνοπέμπτης!!! Τόσον αναγκαία ήταν η ενημέρωση!! Μιχαήλ Στρατουδάκης

 Τσικνοπέμπτη σήμερα. Μια παραδοσιακή ημέρα στην Ορθόδοξη Εκκλησίαν, με ιδιαίτερον φαγητόν που είναι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος. Μία ημέρα που ουσιαστικώς δεν διαφέρει από τις άλλες. Και όμως!! Προ δεκαημέρου άρχισαν οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί να έχουν πολυάριθμα ρεπορτάζ και να αναφέρονται στην Τσικνοπέμπην!  Η αναφορά τους δεν έγκειται σε τίποτε άλλον παρά στην ενοχλητικήν αναφοράν πόσον θα κοστίσει το τραπέζι!!!!!! Μας έχουν ζαλίσει κυριολεκτικώς με το συγκεκριμένον κοστολόγιον! Και τώρα θα αρχίσουν για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού. Μέχρι το Μ. Σάββατον θα ακουσθούν περισσότερα από 1.000 ρεπορτάζ!  Πόσον ικανοποιημένοι είναι οι δημοσιογράφοι του είδους; Ακούσαμεν μεταξύ άλλων.

Τόσον οι χοιρινές μπριζόλες, τόσον τα παϊδάκια, τόσον τα καλαμαράκια, τόσον τα σουβλάκια, τόσον οι πιπεριές, τόσον οι οδοντογλυφίδες!!! Όλα θα έχουν αύξηση από 5%-10% συγκριτικώς με τις περισυνές τιμές!

Εκτός από του ότι το φετεινόν τραπέζι θα είναι πανάκριβον επιβαρυνόμενον και με το γενικόν κόστος ζωής, ακούμεν από τους αδολεσχούντες ρεπόρτερς να αναφέρουν ότι τα πλησιέστερα κέντρα για απόλαυση είναι ήδη συμπληρωμένα από πελάτες!! Μας έδειξαν μάλιστα και ιδιοκτήτην ταβέρνας να ομιλεί στο τηλέφωνον και να απαντά  στον (δήθεν) πελάτην ότι τα τραπέζια είναι όλα κλεισμένα! Πως συνέπεσε προ ημερών, πριν την Τσικνοπέμτην, στο τηλεφώνημα αυτό, να ευρίσκεται και τηλεοπτικόν συνεργείον! Δεν είναι ανεξήγητον;  ΟΧΙ. Απλώς  η τηλεφωνική κλήση προς τον εστιάτορα ήταν πλαστή! Σε αυτό το επίπεδον μας έχουν κατατάξει όσοι μας μεταδίδουν τις συγκεκριμένες ειδήσεις.

Μεγάλη δημοσιογραφική προβολή έγινε  για το ότι με πρωτοβουλίαν της κυβερνήσεως μειώθηκαν αρκετές χιλιάδες κωδικοί και μάλιστα  ο πρωθυπουργός την επομένη εφαρμογής του μέτρου πήγε λίαν πρωίαν σε υπερκατάστημα τροφίμων και διεπίστωσε το θετικόν  αποτέλεσμα! Μειώσεις σε απορρυπαντικά! Τα απορρυπαντικά έχουν ολιγώτερον κόστος παραγωγής. Πολύ ουσιαστικόν και όμως οι τιμές είναι στα ύψη! Και τώρα είναι σε υψηλές τιμές. Άλλα είδη έχουν άμεσην και ταχείαν προτεραιότητα αλλά  μάλλον  δεν εμειώθησαν. Ακούσαμεν από τον καθ’ ύλην υπουργόν να αναφέρει ότι συντόμως θα μειωθούν και τα προϊόντα εμμήνου ρύσεως! Φλέγον το θέμα. Δεν έπρεπε να υποστούν καμμίαν αύξηση. Είναι ταπείνωση για το υπουργείον ανταγωνισμού να βλέπουν την δημοσότητα όμοια θέματα. Και τούτο γιατί σημαίνει πως στον τομέα αυτόν  το κράτος είναι αδιάφορον! Και οι αγανακτήσεις  και διαμαρτυρίες το έφεραν στην επιφάνειαν.

Για το φαγητόν της Τσικνοπέμπτης δεν ήταν τόσον αναγκαίον να μάθομεν το κόστος του, όσον για χιλιάδες άλλα αμέσου και καθημερινής χρήσεως τα οποία είναι στα ύψη! Αυτά πότε θα μειωθούν αισθητώς  χωρίς….. καλαθάκια;;;;;

7/3/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: