6 Μαρτίου 2024

Όταν το αυτονόητο γίνεται εμβληματικό. Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 Γιατί επευφημούμε την Δημοκρατία;

Γιατί λαμβάνουν χώρα εκλογές;

Γιατί έχουμε αιρετούς;

 

Για να λύνονται τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών; Σωστά;

Για να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής και το επίπεδο ζωής. Σωστά;

Άρα είναι αυτονόητο το να γίνονται έργα υποδομών και να βελτιώνονται παλαιότερες υποδομές. Σωστά;

 

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Έτσι, αντι οι αιρετοί να εργάζονται αθόρυβα και ταπεινά, κάνουν ανακοινώσεις και βγάζουν φωτογραφίες και καλούν τοπικά και περιφερειακά μμε για κάτι ΠΟΥ ΘΑ γίνει. Όχι για κάτι που έγινε αλλά για κάτι ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

 

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ο χαρακτηρισμός του δημάρχου μας κου Λέντζα για ένα επικείμενο έργο ως εμβληματικό.

 

Σε κάποια δημοτικά διαμερίσματα ακούω ότι το νερό δεν κάνει ούτε για πλύσιμο. Το είδα στο σπίτι ξαδέλφου μου πριν 2-3 χρόνια. Το νερό ήταν χρώματος μπεζ. Έχω ακούσει διαφορά και πιο πρόσφατα.

 

Στο υδραγωγείο μας στην Βάρδα ακόμα και εχτες η διαρροή συνεχιζόταν και τα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί χιλιάδες κυβικά νερού και ίσως δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες. Εμβληματικές ποσότητες αλλά ο δήμαρχος μας δεν είναι ικανός να σταματήσει μια διαρροή.

 

Το αυτονόητο αγαπητοί φίλοι κατάντησε εμβληματικό. Όχι γιατί είναι. Αλλά γιατί κάποιοι παίζοντας με τις λέξεις πετάνε εμβληματικές κουβέντες στα ώτα και τους οφθαλμούς των πολιτών για να πετύχουν εμβληματικές εντυπώσεις.

 

Το αυτονόητο κατάντησε εμβληματικό.

 

Και ερωτώ:

 

Ποιος πληρώνει τις δεκάδες (ή και εκατοντάδες ενδεχομένως) χιλιάδες χαμένου νερού;

 

Εδώ δεν τίθεται περιβαλλοντικό θέμα και θέμα οικονομίας;

 

Και μια τελευταία. Στο φράγμα (όπως το γνωρίζουμε εμείς οι ντόπιοι) πέφτουν διαφορά υλικά όπως ξυλεία εμποτισμένη με χημικά. Αυτά τα χημικά θα απομακρύνονται ή θα τα καταπίνουμε όπως και ποιος ξέρει τι άλλο θα υπάρχει εκεί μέσα;

 

Νοιαζόμαστε ή αδιαφορούμε για τον επελαυνων καρκίνο;

 

 ------------

 

  

Υπεγράφη η σύμβαση για την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ.

https://www.patrisnews.com/ypegrafi-i-symvasi-gia-tin-ydrodotisi-tis-d-e-voyprasias-apo-to-diylistirio-fragmatos-pineioy-proypologismoy-peripoy-10-ekat-eyro/

5 Μαρτίου 2024

 

Το πρώτο από τα εμβληματικά έργα στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

 

Η υλοποίηση μιας σειράς εμβληματικών έργων για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, με την υπογραφή της σύμβασης για την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ.

 

……….

 

Γ. Λέντζας: «Το έργο αφήνει ισχυρό αποτύπωμα για το μέλλον»

«Είναι μία μεγάλη ημέρα για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Είχαμε πει προεκλογικά ότι θα υλοποιήσουμε μέσα στην πενταετία εμβληματικά έργα για τον Δήμο μας. Ένα τέτοιο έργο είναι η υδροδότηση της Βουπρασίας από το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού. Το έργο είναι τεράστιο γιατί δεν θα δώσουμε απλά πιο καθαρό και ποιοτικό νερό, αλλά παράλληλα θα μειώσουμε το κόστος ενέργειας σε μία περίοδο που οι Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι απαιτήσεις των δημοτών αυξάνονται -και καλώς αυξάνονται. 

…………….

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, δήλωσε: «Το έργο αφήνει ισχυρό αποτύπωμα για το μέλλον. Ανεξάρτητα από το εάν θα είμαστε σήμερα ή αύριο Δήμαρχοι, οφείλουμε να βάζουμε το λιθαράκι μας για τις επόμενες γενιές. Προσπαθούμε και πάλι σε συνεργασία με την Περιφέρεια να εξασφαλίσουμε το ίδιο ποιοτικό νερό και για τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου μας, ώστε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα του νερού μέσα σε αυτή την πενταετία, πρόβλημα που ταλάνιζε τις περιοχές του Δήμου μας επί δεκαετίες».

…………………..

………………..

Δεν υπάρχουν σχόλια: