17 Μαΐου 2024

Παράδοσης Σκυτάλης Έργου Ζωής

 

May 17, 2024  Δημήτρης Βόγγολης, Υποστράτηγος ε.α.

Ο Ευάγγελος Ρήγος, Πρόεδρος του INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη Διοίκηση του Οργανισμού. Αναμφίβολα, όλοι όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά αναγνωρίζουν το τεράστιο έργο του, τον ευγνωμονούν και τον ευχαριστούν!

Ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη Διοίκηση του Οργανισμού, είχε ως κύριο μέλημά του την βοήθεια προς την Ελλάδα με βαρύτητα τον Έβρο και τα μικρά ακριτικά νησιά. 

Η θητεία του στον Οργανισμό μόνο θετικό πρόσημο θα μπορούσε να έχει. Πέτυχε αρκετά, πολλά εξ αυτών αθόρυβα και με μεθοδικότητα, δίδοντας πάντα όπου χρειάζονταν συμβουλές. 

Ο στόχος του ήταν να εργάζεται αθόρυβα με επιτυχίες, δίχως τυμπανοκρουσίες, άφηνε τα έργα να μιλούν γι αυτόν.

Δεν στάθηκε μόνο στο να οργανώσει διάφορες επιτροπές και να προβεί σε ενέργειες υποστηρίξεως κυρίως Εθνικών ΘΕΜΑΤΩΝ διότι ο κ.Ρήγος είναι ένας άνθρωπος που βοηθά σε πολλά επίπεδα το κοινωνικό σύνολο. Πάντοτε με γνώμονα την ανιδιοτέλεια άκουγε προσεκτικά τους νεότερους και τα όσα είχαν να πουν και να προσφέρουν σε ιδέες. 

Είναι ο Άνθρωπος που πιστεύει στις νέες ιδέες και λύσεις, διατηρώντας πάντα τις ισορροπίες.

Πολλές φορές με πρωτοβουλία του, διοργανώνονταν φιλανθρωπικές δράσεις, για ενίσχυση του τείχους του Έβρου τον εξοπλισμό σε θερμικές κάμερες τον Στρατό μας και την κορύφωση ενός μεγαλόπνοου έργου, ανακαίνισης και επαναλειτουργίας του Δημοτικού σχολείου της Ψερίμου αλλά και ανάπτυξη του νησιού, για το οποίο μέλλουν να γίνουν πολλά που έχουν προγραμματιστεί.

Είχε ακόμη την ιδέα στην Ψέριμο να γίνεται κάθε χρόνο και ένα συνέδριο, πράγμα που για φέτος ορίστηκε το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο να γίνει στις 4,και 5, Σεπτεμβρίου 2024. 

Προσωπικά, του εύχομαι να είναι πάντα γερός ο κ. Ρήγος Ευάγγελος και αρωγός στο ΙΗΑ και να τον συγχαρώ για όλα όσα προσέφερε στον ΙΗΑ και εύχομαι για τον επόμενο Πρόεδρο του Οργανισμού, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και πρότυπο.

Με άπειρη εκτίμηση

Δημήτρης Βόγγολης Συντονιστής και Δάσκαλος του ΙΗΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: