17 Μαΐου 2024

Σχολεία: Τι διδάσκεται και τι αποτρέπεται;;Μιχαήλ Στρατουδάκης

 «Απαγορεύεται η παραμονή των μαθητών εις τα ανάκλιντρα τα μονίμως εγκατεστημένα επί της πλατείας της πόλεως» δηλαδή οι μαθητές του Οκταταξίου Γυμνασίου  όταν ευρίσκονται εις την πλατείαν της Ερμουπόλεως, δεν επιτρέπεται να κάθονται εις τα παγκάκια!!! Επίσης «Απαγορεύεται η κυκλοφορία μαθητών άνευ πηλικίου».

Τι είναι αυτά που ανέφερα,  θα διερωτηθείτε ευλόγως. Είναι μέρος του κανονισμού του Γυμνασίου Αρρένων Σύρου έτους 1958! και έδιδε οδηγίες στους μαθητές πώς να συμπεριφέρονται εκτός του Σχολείου. Ευνόητον πόσον αυστηρός θα ήτο ο κανονισμός εντός του Σχολείου και δη  κατά την ώραν των μαθημάτων. Τα Σχολεία Μέσης Παιδείας εκδίδουν σήμερον αναλόγους κανονισμούς συμπεριφοράς των μαθητών εντός ή εκτός Σχολείου;; Θα ήταν παραλογισμός και δέσμευση της προσωπικής ελευθερίας του ατόμου αν συνέβαινε κάτι ανάλογον! Θα ήταν αντιδημοκρατικόν μέτρον θα προσέθεταν οι «μοντέρνοι» αν κάποιον Γυμνάσιον ή Λύκειον έθετε τέτοιους περιορισμούς; Δεσμεύει την ελευθέραν κίνηση των μαθητών, θα πρόσθεταν οι «εκσυγχρονιστές» καταστροφείς της νεολαίας!

Σήμερον αυστηρότητα και σεβασμός των συμμαθητών δεν υπάρχει. Κυριαρχεί η «εγκληματική» τάση της νεολαίας erga omnes!!!!! Αρπαγή φορητών τηλεφώνων, διαπληκτισμοί  άνευ αιτίας, ξυλοδαρμοί, κτυπήματα με γροθιές στο πρόσωπον ή σε άλλα σημεία του σώματος, κλωτσιές και ό,τι άλλο φαντασθεί τις. Η επίθεση σε άλλους νέους θεωρείται πράξη «παλληκαριάς» και υπεροχής!!!! Και γιατί να μη την θεωρούν έτσι αφού οι δράστες δεν τιμωρούνται! Οι ένοχοι μαθητές αποβάλλονται μίαν ημέραν από το Σχολείον! Αυτό ισοδυναμεί με  κάποιου είδους επιβράβευση! Η ποινή θα έπρεπε  να είναι αποβολή εκ του Σχολείου δια παντός και απαγόρευση  εγγραφής σε έτερον Δημόσιον Σχολείον! Η δε Πολιτεία να ελάμβανε αυστηρά ποινικά μέτρα κατά των γονέων, όχι να διαπιστώνει πως η παραβατικότητα στους νέους έχει αυξηθεί και μελετάμε μέτρα! Τι μελετάτε; Έχει ληφθεί μέτρον αμέσου αναστολής της παραβατικής δράσεως των νέων εντός και εκτός Σχολείου; ΟΧΙ. Κανένα εμπόδιον. Κανένας φραγμός. Ουδείς φόβος έναντι του Νόμου και έτσι δρουν ανενόχλητοι και άκρως επικινδύνως!

Προσφάτως συνέβη ένα δραματικόν φαινόμενον σε Γυμνάσιον εν ώρα μαθήματος! Η καθηγήτρια είχε χωρίσει τις μαθήτριες σε ομάδες και τους ανέθεσε την εκτέλεση εργασίας. Σε κάποιαν στιγμήν «θερμόαιμη» αναιδής μαθήτρια επετέθη στην συμμαθήτριά της με ύβρεις και χειροδικίες και απωθήσεις σε κάποιαν στιγμήν δε της εξαπέλυσε και την καρέκλαν και ασυναισθήτως η αδίκως πάσχουσα σήκωσε το γόνατον και απέφυγε την επίπτωση της καρέκλας στο κεφάλι της!!

Ερωτώμεν

  • Καθηγήτρια που ήσουν;
  • Τι έκανες;
  • Δεν έβλεπες;
  • Γιατί δεν επενέβεις ακαριαίως  στις πρώτες διαμάχες και επιθέσεις;
  • Γιατί δεν πέταγες από την αίθουσα την παραβάτιδα;
  • Φοβήθηκες μη της χαλάσεις τα χρηστά ήθη;
  • Ή μήπως φοβήθηκες τους «αλληλέγγυους» μη σου κάμουν παρατήρηση ότι απρέπησες κατά της απρεπεστάτης μαθητρίας; Οι μαθητές στην τάξη πρέπει να είναι απολύτως κόσμιοι, ευγενείς και φιλήσυχοι.

Καθηγήτρια έσφαλες τα μέγιστα και η  στάση σου αυτή υποθάλπει την παραβατικότητα των νέων. Δεν ενήργησες ως εκπαιδευτικός. Άρα είσαι ακατάλληλη για το σώμα!

Εξ αντιθέτου έχομεν και τις Τηλεοράσεις, οι οποίες όμοιες περιπτώσεις αντί να τις αποσιωπούν τις παρουσιάζουν συνεχώς! Προχθές μας έδειχναν «επί ώρες» δύο νεαρές που διεπληκτίζοντο εν μέση οδώ! Εικόνα άκρως αποτρεπτική! Υπάρχει Ραδιοτηλεοπτικόν Συμβούλιον;;; Πως επιτρέπει επικίνδυνες  για μιμητισμόν πράξεις;;;; Οι παραβατικότητες της νεολαίας δεν έπρεπε να παρουσιάζονται από τις τηλεοράσεις. Η παρουσίαση εξάπτει την δράση μωροφιλοδόξων!!!

Και γενικώς τα εγκλήματα δεν έπρεπε να έχουν θέση στα δελτία ειδήσεων.

Θα ληφθεί κάποια ουσιαστική μέριμνα επ΄αυτού; Πως ανεχόμεθα  τοιαύτην έκταση παρανομίας νέων; Μήπως δημιουργούμεν φυτώρια μεγαλυτέρων παραβατών;;;;

Ως πολίτης και ως γονέας ανησυχώ σφόδρα!!!! Στραφείτε πάντες επ’ αυτών και αφήσετε τις περιοδείες για άγραν ψήφων. Αν «χάσομεν» την νεολαίαν οι ψήφοι είναι περιττοί!!

17/5/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: