1 Ιουνίου 2024

Νόμιμος η ψηφοφορία θανόντων; Μιχαήλ Στρατουδάκης

 Η παρούσα κυβέρνηση καθιέρωσε την επιστολικήν ψήφον. Ήτοι να ψηφίζει κάποιος από το σπίτι του αν δεν μπορεί να μεταβεί  στο εκλογικόν κέντρον, καθώς επίσης να ψηφίσουν και οι Έλληνες που διαμένουν στην αλλοδαπήν, από το σημείον όπου ευρίσκονται. Καλόν και εξυπηρετικόν το μέτρον. Και όπως τονίζεται έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να μη υπάρχει περίπτωση διπλοψηφίας. Μέτρα αυστηρά και άκρως ασφαλή. Ήδη έχουν σταλεί πολλές χιλιάδες επιστολικές ψήφοι ψηφησάντων εντός των φακέλων οι οποίοι θα ανοιχθούν την προβλεπομένην ημέραν. Εξυπηρετήθησαν αρκετές χιλιάδες ΄Ελληνες και θα εξυπηρετηθούν και άλλοι μέχρι την ημέραν υποβολής της επιστολικής ψήφου.

Τίθεται το απλούν ερώτημα. Πλέον των δέκα (10) ημερών πριν την ημέραν ψηφοφορίας,  ήτοι την 9ην Ιουνίου, έχουν ψηφίσει αρκετοί  όπως είπαμεν. Αν στο μεσοδιάστημα κάποιοι απέλθουν από την ζωήν, η ψηφοφορία τους είναι έγκυρη, εφ’ όσον δεν έλαβεν χώραν την 9ην Ιουνίου;;; Η προ επιλογή ψηφοφορίας είναι ορθή;; Θεωρούνται ως ψηφίσαντες νομίμως την 9ην Ιουνίου ως αν ήσαν εν ζωή έστω και αν έχουν αποθάνει; Πως είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί αυτό; Λογικώς; Δεν ευσταθεί,  Βιολογικώς έτι χείρω δεν ευσταθεί. Που στηρήχθησαν οι νομοθετήσαντες για να αποδείξουν ότι η ψήφος του θανόντος είναι νόμιμη;

Οι συντάξεις προκαταβάλλονται στο τέλος του προηγουμένου μηνός.  Αν επέλθει μείωση αυτής για οποιονδήποτε λόγον μετά την  καταβολήν, τα προκαταβληθέντα αναζητούνται προς επιστροφήν στο Δημόσιον ως αχρεωστήτως καταβληθέντα!!  Έχομεν ζήσει την δραματικήν αυτήν περίπτωση. Οι προκαταβολές συντάξεων και η προεπιλογή ψηφοφορίας έχουν διαφοράν;; Ας ενημερωθεί ο ψηφοφόρος επ’ αυτού. Θα του φύγει μια απορία.

31/5/2024                             

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: