31 Μαΐου 2024

Παταγώδη χειροκροτήματα!! Μιχαήλ Στρατουδάκης

 Μας προξενούν ιδιατέραν περιέργειαν και διερωτώμεθα τι ουσιαστικόν νόημα είναι δυνατόν να έχουν τα ατελεύτητα χειροκροτήματα στο Κοινοβούλιον κατά τις ομιλίες του Πρωθυπουργού;;; Όλους τους αρχηγούς όταν ομιλήσουν τους χειροκροτούν άπαξ τα παρόντα μέλη του Κόμματος τους. Με το Κόμμα της Ν.Δ, συμβαίνει κάτι  το ανεξήγητον. Ο ομιλών αρχηγός τους διακόπτεται συχνάκις, έως απειράκις ενώ ευρίσκεται στο βήμα, κάθε φοράν που θα υψώσει το τόννον για κάποιον θέμα! Για να το παρουσιάσει ως επιτυχίαν ανεξαρτήτως αν όντως είναι! Τότε οι βουλευτές αρχίζουν τα συνεχή χειροκροτήματα και δή όρθιοι.  Τουτ΄ αυτόν συμβαίνει πολλάκις εντός του Κοινοβουλίου και κατά την διάρκειαν της ομιλίας του αρχηγού της Ν.Δ. Τι νόημα έχει αυτή η μάλλον δουλική εκδήλωση; Η αυτή τακτική των παρατεταμένων και εν ορθία στάση βουλευτών της Ν.Δ. παρετηρήθη όταν προ έτους μετά την συμφοράν της Θεσσαλίας από τον τυφώνα «Δανιήλ» ο πρωθυπουργός ανήλθεν στο βήμα για να αναφέρει μέτρα ανακουφίσεως των παθόντων. Η συμφορά δεν απετράπη. Και το πλήγμα αφορούσε ολόκληρην την Ελλάδα.

Οι παθόντες ουδέποτε θα ανακτήσουν τα όσα έχασαν! Άγνωστον δε πότε θα επανέλθει η προτέρα θέση για πολλούς!  Επίσης μίαν τετραετίαν που κυβερνούσε το Κόμμα της Ν.Δ. έλαβε μέτρα για αποτροπήν βλαβών εκ δυσμενών συνθηκών; Τι γνωρίζουν για αυτά οι βουλευτές που χειροκροτούσαν συχνάκις τον Αρχηγόν τους με την εξαγγελίαν των μέτρων ανακουφίσεως της παθούσης περιοχής; Ένα χειροκρότημα κατά τα ειωθώτα στο τέλος της ομιλίας ήτο αρκετόν. Τα χειροκροτήματα έδιδαν έκφραση χαράς και η δεινή συμφορά της Θεσσαλίας δεν επέτρεπε κάτι ανάλογον ούτε ως σκέψη!!! Το συνειδητοποίησαν αυτό οι χειροκροτητές, όταν ένα απλούν χειροκρότημα όπως πράττουν τα μέλη των άλλων κομμάτων όταν ομιλεί ο Αρχηγός τους ή μάλλον όταν τελειώνει την ομιλίαν είναι αρκετόν; Επίσης χειροκροτήματα έδιδαν και δίδουν οι διαφωνήσαντες κυβερνητικοί βουλευτές με το θέμα των ομοφύλων ζευγαριών. Περίπου τριάντα ήσαν αντίθετοι αλλά δεν ετόλμησαν να ψηφήσουν και «διεσώθησαν δια της αποχής από την Βουλήν!» Ήσαν αντίθετοι με την θέση του Αρχηγού τους.  Ότε εψηφίσθη ο Νόμος, Επανήλθον στην Βουλήν και tempore dato, άρχισαν τα παρατεταμένα χειροκροτήματά και δη όρθιοι στον Αρχηγόν τους! Τι χαρακτηρισμός πρέπει σ’ αυτούς; Αλλά και στους λοιπούς για την προσωπολατρείαν; Κινούνται από προσοπωλατρείαν στην σημερινήν εποχήν ή από την ηδύτητα του θώκου;;; Κι εμείς πως τους αντιμετωπίζομεν;;;

10/5/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Υστερογράφημα. Η καθυστέρηση αποστολής αφ’ ης εγράφη, έφερε στην δημοσιότητα μίαν εισέτι απορίαν. Κατά την συζήτηση επί των Αρχηγών στην Βουλήν την 24ην Μαΐου, σε ερώτηση του Κ.Βελοπούλου για την υπόθεση της διαφθοράς των εφοριακών στην Χαλκίδα, αμέσως και πριν ολοκληρωθεί η ερώτηση σηκώθηκε από το έδρανον και απήλθεν! Οι βουλευτές τον χειροκρότησαν; Δεν είδα το στιγμιότυπον. Έμειναν στην συζήτηση ή απεχώρησαν και αυτοί;;Απλώς ερωτώμεν για να μάθομεν πως λειτουργεί το Κοινοβούλιον!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: