1 Ιουνίου 2024

«Ξύπνα Παπά ξύπνα Λαέ» Μιχαήλ Στρατουδάκης

 Η φράση αυτή ήταν γραμμένη ως  μότο - σύνθημα στην προμετωπίδα των φυλλαδίων  που εξέδιδε ο μακαριστός π. Γεώργιος Πηρουνάκης, μερικά των οποίων την έκδοση επεμελήθην και ως εκ τούτου τα μελετούσα μετά προσοχής. Ήταν διορατικός, έξυπνος και εξ αυτού  μερικοί ενοχλούντο από τις απόψεις του τις οποίες δεν ηδύναντο να εννοήσουν. Πρώτοι εχθροί του ο κλήρος! Ήταν εφημέριος στην Ελευσίνα  όπου και η οικία του και για να τον τιμωρήσουν τον μετέθεσαν στον Άγιον Στέφανον Αττικής  όπου  για να κάνει αυτήν την διαδρομήν καθημερινώς είναι ευνόητον τι δεινές ταλαιπωρίες υφίστατο! Παρ΄ όλα αυτά φώναζε «ξύπνα παπά ξύπνα Λαέ». Δεν ξύπνησε κανείς.

Η επιταγή  αυτή ανεφέρετο πρωτίστως και στους βουλευτές, όταν εκώφευαν στην διαμαρτυρίαν για διεκδίκηση θεμάτων αφορώντων τις πτωχές κυρίως τάξεις

Σήμερα δεν έχουν ξυπνήσει ούτε οι βουλευτές ούτε ο Λαός.

Ο Λαός  και δη ο ψηφοφόρος δεν έχει σχηματίσει π.χ. σαφή γνώμην για τους Βουλευτές οι οποίοι απείχαν της ψηφοφορίας του Σ/Ν για τον «γάμον» των ομοφύλων. Έχει την γνώμην  ότι όσοι δεν προσήλθαν έπραξαν καλώς!! Όμως  όσοι δεν εψήφισαν ήσαν οι βασικοί παράγοντες επιτυχίας της ψηφοφορίας και  της αδιαταράκτου πορείας της κυβερνήσεως! Έπραξαν λάθος μέγα. Διέδιδαν ότι θα το καταψηφίσουν και,  την ώραν της ψηφοφορίας  εκρύβησαν δια της αποχής!!!!!!

Ουσιαστικώς αυτοί εψήφησαν τον Νόμον. Αν προσήρχοντο και ετηρούσαν όσα διέδιδαν πριν την ψηφοφορίαν και επί ημέρες για να είναι στο προσκήνιον της προβολής, το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικόν.

Τώρα θεωρούνται αθώοι λέγοντες  ότι «εγώ δεν τον ψήφισα»!!! Τον ψήφισες και με  τα δυό σου χέρια λέγομεν εμείς. Αυτό πρέπει να λέει ο ψηφοφόρος, αυτό πρέπει να λέει και ο παπάς που καταφέρεται μόνον κατά των ψηφισάντων. Όλοι εψήφησαν θετικώς και οι παρόντες και οι απόντες!!! Και τους «κρυβομένους απόντες» η Εκκλησία πρέπει να τους θεωρεί εξ ίσου ενόχους.

Είναι αδιανόητον οι κύριοι βουλευτές να μας θεωρούν τόσον ανοήτους και να πιστεύουν ότι όσοι απήχον μας δίδουν την εικόνα του καλώς πράξαντος! Δεν έπραξαν καλώς. Δεν εξέφεραν γνώμην. Θα τους θυμηθούμεν την ώραν που πρέπει. Κάποτε ο Λαός πρέπει να αναθεωρεί τις απόψεις του και να κρίνει επί το ορθότερον Οι βουλευτές είναι «παιδιά» ενός πατρός.  Οι γονείς πρέπει να νουθετούν τα παιδιά. Και στις εκλογές  υπάρχει νουθεσία, οπότε αν συμμορφωθούν, η εκλογική «ποινή» αίρεται στην επομένη φάση.

1/3/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: