27 Απριλίου 2016

«Αποσύρετε το Ασφαλιστικό αν θέλετε να πάτε στα χωριά σας» !!!

2454977Οι κοινωνικοί φορείς κατακεραύνωσαν τον Κατρούγκαλο και αποδόμησαν τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού
Σφοδρά πυρά από τους κοινωνικούς φορείς δέχτηκε ο υπουργός Εργασίας στη Βουλή για τις ρυθμίσεις του νέου Ασφαλιστικού.Για σχεδόν πέντε ώρες ο Γιώργος Κατρούγκαλος άκουσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, των αγροτών και των συνταξιούχων να κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση και τις μνημονιακές επιλογές της και να αποδομούν μια προς μια τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού.Οι κοινωνικοί φορείς έκαναν λόγο για φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους βουλευτές της συμπολίτευσης.
«Αποσύρετε το νομοσχέδιο για να μπορέσετε να πάτε στα χωριά σας. Αν δεν το κάνετε δεν θα μπορέσετε να πατήσετε», προειδοποίησε τους βουλευτές ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Βαγγέλης Μπούτας.


Επίσης, την διαφωνία του με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση εξέφρασε και ο κ. Τάσος Γιαννίτσης. Ο πρώην υπουργός Εργασίας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε στην Βουλή μετά από σχετικό αίτημα του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη για να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου. Ο κ. Γιαννίτσης είπε ότι «το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λύνεται με επιμέρους λύσεις που κρατούν ελάχιστα και δημιουργούν αναταραχή στην κοινωνία». Υποστήριξε ότι οι αλλαγές πρέπει να έχουν βάθος 25ετίας διαφορετικά το μόνο που γίνεται είναι η συνεχής μείωση συντάξεων και μισθών.

Ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσουμπέλης υποστήριξε ότι «το να τα παίρνετε από τους μεσαίους και να τα δίνετε στους πιο χαμηλοσυνταξιούχους δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δίκαιο». Επισήμανε δε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις επιφέρουν σε βάθος χρόνου μείωση κατά 25% στις συντάξεις.

Ο επιστημονικός διευθυντής του του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης εξήγησε ότι «η προτεινόμενη μεταρρύθμιση δεν αποτελεί τμήμα αναπτυξιακής στρατηγικής για αύξηση της απασχόλησης και πάταξη της εισφοροδιαφυγής. Αναπαράγει διακρίσεις ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες και αυξάνει τις εισφορές χωρίς να προβλέπει εισπραξιμότητα άρα περιλαμβάνει κοινωνικές αδικίες επιτείνοντας τη φτωχοποίηση συνταξιούχων».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς υποστήριξε ότι «το νομοσχέδιο πετυχαίνει την πλήρη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης» ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης είπε ότι «οι ασφαλιστικές εισφορές μετατρέπονται σε ασφαλιστική φορολογία» αν και ο ίδιος τον περασμένο Ιανουάριο σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε συμφωνήσει για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής επισήμανε ότι «επιβάλλονται φορολογικές επιβαρύνσεις με απροκάλυπτα δημευτικό χαρακτήρα» ενώ εξήγησε ότι το συνολικό ύψος των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες φθάνει στο 37,95%.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: