28 Απριλίου 2016

Στο κελί οι απαγωγείς της ανιψιάς του Mr ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ!!!


1
Στο παρά πέντε της παρέλευσης του 18μήνου της προσωρινής κράτησής τους, το Τριμελές 
Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας επιφύλαξε βαριές ποινές στους κατηγορουμένους για την απαγωγή της νεαρής Βαρβάρας Μητσώνη, ανιψιάς του μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη, τον Οκτώβριο του 2014 στην Κυψέλη. 
Οι δικαστές αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στους δύο κατηγορούμενους για αρπαγή και εκβίαση κατά συναυτουργία Χαράλαμπο Φαναριώτη και Σωκράτη Πετρόπουλο, αλλά εξάντλησαν την αυστηρότητά τους καταδικάζοντάς τους σε κάθειρξη 18 ετών τον καθέναν. Επίσης επέβαλαν ποινή κάθειρξης έξι ετών με αναστολή ως την εκδίκαση της έφεσης στον 49χρονο Εμμανουήλ Ντινιωτάκη, ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρίας και φίλο του πατέρα της 29χρονης Τάσου Μητσώνη, που κατηγορούνταν για απλή συνέργεια στην αρπαγή.

Η νεαρή απήχθη στις 31 Οκτωβρίου του 2014 σε απόσταση λίγων μέτρων από το σπίτι της, την ώρα που κατευθυνόταν προς το κλαμπ όπου εργαζόταν, στη Δάφνη. Οι απαγωγείς τη μετέφεραν σε απομονωμένο σπίτι, ιδιοκτησίας της μητέρας του ενός, στη Λούτσα και γνωρίζοντας τη συγγενική σχέση της με τον Γιάννη Καϋμενάκη ζήτησαν λύτρα 10.000.000 ευρώ! Στη συνέχεια «συμβιβάστηκαν» με... 82.500 ευρώ, ποσό που παρέδωσε η οικογένειά της. Εννέα ημέρες μετά την αρπαγή (και αφού πήραν τα λύτρα) άφησαν ελεύθερη την (τότε) 27χρονη. Ωστόσο κάμερες και DNA τούς πρόδωσαν, οδηγώντας τις Αρχές στη σύλληψή τους.
Καταθέτοντας στο δικαστήριο, η Βαρβάρα Μητσώνη περιέγραψε τις στιγμές που βίωσε στα χέρια των απαγωγέων της. Μάλιστα απευθύνθηκε προς τον τρίτο κατηγορούμενο (και μέχρι πρότινος οικογενειακό φίλο) και τον αποκάλεσε «άνανδρο» και «ξεφτίλα»! Τον ιδιοκτήτη της μεταφορικής είχε «δείξει» σε συμπληρωματική απολογία του ως «ενορχηστρωτή» της απαγωγής ο 50χρονος βασικός κατηγορούμενος Χαράλαμπος Φαναριώτης, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός στην εταιρία του.
Το πρόσωπο κλειδί
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο 49χρονος επιχειρηματίας ήταν το πρόσωπο-κλειδί που υπέδειξε στους συγκατηγορουμένους του «την παθούσα (...) ως κατάλληλο θύμα για την πράξη της αρπαγής, καθότι, χάρη στη μακροχρόνια φιλική του σχέση με την οικογένειά της, τελούσε σε γνώση της πολύ μεγάλης οικονομικής επιφάνειας του θείου της». Ο ίδιος πάντως στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, σε αντίθεση με τους συγκατηγορουμένους του, που είχαν ομολογήσει εξαρχής.
«Είμαστε ικανοποιημένοι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού, καθώς και για την αποτύπωση στη δικαστική απόφαση της αλήθειας, που από την αρχή εξέφραζε ο Χαράλαμπος Φαναριώτης» είπε στην «Espresso» ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας τονίζοντας: «Το δικαστήριο αναγνώρισε, αλλά δεν επιβράβευσε την ειλικρινή μεταμέλεια του εντολέα μου. Εκτιμούμε πως η κρίση του εφετείου θα οδηγήσει στην αποφυλάκιση του κατηγορουμένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: