17 Οκτωβρίου 2016

Ντροπή! Φτιάχνουν δέκα νέους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό!!!

737218-diodia3.jpg
Μετά το «πετσόκομμα» μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχουν βαλθεί να φορολογήσουν με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο και τις μετακινήσεις των οδηγών στον οδικό άξονα εντός και πέριξ της Εγνατίας Οδού. Με ποιο τρόπο; Κατασκευάζοντας δέκα νέους σταθμούς διοδίων!
Κι ενώ ήδη το ταξίδι μετ’ επιστροφή με αυτοκίνητο στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης κοστίζει περίπου 70 ευρώ σε διόδια, το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να επιβάλει χοντρό «χαράτσι» ακόμη και σε εκείνους που κινούνται στον άξονα Αλεξανδρούπολης – Ηγουμενίτσας.
Με απλά λόγια, η κυβέρνηση καθιστά τις επαγγελματικές και μη μετακινήσεις των οδηγών ΙΧ και ΔΧ οχημάτων περιττή πολυτέλεια!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η Εγνατία Οδός Α.Ε. προκήρυξε το έργο: «Κατασκευή σταθμών διοδίων Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων επί της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αυτής αξόνων», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τα νέα διόδια μετά το σταθμό του Προμαχώνα.

Ενδεικτικά, από τους δέκα συνολικά σταθμούς διοδίων, οι τέσσερις από αυτούς θα γίνουν στις κάθετες οδούς που συνδέονται με την Εγνατία και οι υπόλοιποι έξι μέσα στον αυτοκινητόδρομο.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 22α Νοέμβριου 2016, ενώ το συνολικό κόστος των τεσσάρων σταθμών προϋπολογίζεται σε 6,9 εκατ. ευρώ.
24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια: