26 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΑΚΕ (ΝΔ) – ΜΕΤΑ(ΛΑΕ) ΜΑΖΙ!!

Την Κυριακή 27 Νοέμβρη πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρο Καλαμάτας με θέμα εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές του ΕΚ που είναι το επόμενο διάστημα. 
Η παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας  πρότεινε να μπει ως θέμα συζήτησης στην ΓΣ (πέρα των άλλων) και η απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Είναι πολύ σοβαρό θέμα, το πώς το ΕΚ θα δράσει για να έχει επιτυχία η απεργία.
Για άλλη μια φορά, οι παρόντες στην συνεδρίαση του ΔΣ που ανήκουν στην ΔΑΚΕ και στην ΛΑΕ, καταψήφισαν την πρόταση. Είναι συχνό φαινόμενο η ΛΑΕ να συμπορεύεται με την ΔΑΚΕ (άλλωστε έχουν ψηφίσει στο ΕΚ Καλαμάτας τα πάντα μαζί!!!).


Πέρα από το γεγονός ότι θέλουν οι αρχαιρεσίες στο ΕΚ να γίνουν χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση για την επίθεση που εξελίσσεται όλο αυτό το διάστημα στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού, ΝΔ – ΛΑΕ έφτασαν στο σημείο να υπονομεύουν μαζί την απεργία στις 8 Δεκέμβρη

Η αυτοδύναμη ΔΑΚΕ, μαζί με την πατερίτσα τους ΛΑΕ, έχουν δώσει τα ρέστα τους βοηθώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν κάνει τα πάντα με σκοπό να υλοποιείται ανεμπόδιστα η πολιτική της κυβέρνησης. Τα παραδείγματα είναι πολλά : ενώ ψηφιζόταν το 3ο μνημόνιο οι εν λόγο σύμμαχοι δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση, μαζί έφεραν τον ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλο για να πούνε στους εργαζόμενους τι καλό που είναι το ασφαλιστικό, μαζί καταψήφισαν την πρόταση για επαναφορά των ΣΣΕ που έχουν υπογράψει πάνω από 500 συνδικαλιστικές οργανώσεις, ... και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους στο ΕΚ, ανεξάρτητα από το με ποια παράταξη εκλέχτηκαν, σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκουν, να αναλογιστούν ότι είναι ώρα ευθύνης. Ο καθένας είναι ώρα να προβληματιστεί με ποιον θα συμπορευτεί και ποιον θα αφήσει.

Η ψήφος σε αυτές τις εκλογές είτε θα αξιοποιηθεί για την αλλαγή των συσχετισμών, για την ανασύνταξη του κινήματος ως ώθηση νέων πιο μαζικών οργανωμένων αγώνων. Είτε ως εμπόδιο στον αγώνα και ώθηση στο συμβιβασμό, την εργοδοτική τρομοκρατία  και τον παραπέρα εκφυλισμό που επιβάλει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Καλούμε κάθε εκλεγμένο αντιπρόσωπο, που προβληματίζεται για την σημερινή σάπια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εργατικό κέντρο Καλαμάτας να κάνει το βήμα. Να προσπεράσει επιφυλάξεις, προκαταλήψεις και  απειλές. 

Σε αυτές τις εκλογές να συμπορευτεί με την ΔΑΣ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει και το ΠΑΜΕ.

Με την ψήφο του να δώσει χτύπημα στην σημερινή σαπίλα που επιβάλει η αυτοδυναμία της ΔΑΚΕ και η «συγκυβέρνηση» της ΛΑΕ. Η ισχυροποίηση του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ και η κατάκτηση ενισχυμένων θέσεων θα είναι το αποκούμπι του εργαζόμενου λαού της Καλαμάτας, θα είναι ώθηση για τους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Παναγιώτης Κουφαλάκος

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: