13 Δεκεμβρίου 2017

Όλη η αλήθεια για τον Πάσσαρη – Γιατί αφήνουν "ελεύθερο" τον αδίστακτο κακοποιό;;;

Ενώ αναμένεται να αποφυλακιστεί από τη Ρουμανία, υπάρχει κίνδυνος για παραγραφή των αδικημάτων του στην Ελλάδα.Έσκασε «βόμβα» μεγατόνων - Έχουν περάσει 16 χρόνια από την ημέρα που ο κακοποιός, Κώστας Πάσσαρης διέφυγε στο Βουκουρέστι για να συλληφθεί λίγο αργότερα στη Ρουμανία και πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο να παραγραφούν τα αδικήματά του στην Ελλάδα. 
Ένας από τους πιο αδίστακτους κακοποιούς που απασχόλησε έντονα το πανελλήνιο το 2001, όταν σκότωσε δύο αστυνομικούς και τραυμάτισε σοβαρά έναν σωφρονιστικό υπάλληλο φαίνεται πως βρίσκεται ένα βήμα πριν από την… ελευθερία του.


Ο λόγος; Η ασυνεννοησία των Αρχών, όπου οδήγησε σε νέα αναβολή της δίκης του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον Σεπτέμβριο του 2018.

Όπως γράφει η Espresso, ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων που διέπραξε ο διαβόητος κακοποιός, ο οποίος κρατείται από το 2001 στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκέρλα, στη Ρουμανία.

«Η κωλυσιεργία των Αρχών σχετικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη μεταγωγή του στην Ελλάδα μας σκοτώνει ξανά» λέει μέσω των δικηγόρων της στον ΑΝΤ1 η οικογένεια του αρχιφύλακα Διονύση Αλεβιζόπουλου ο οποίος σκοτώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2001 από τον Πάσσαρη κατά τη διάρκεια μεταγωγής.

«Θέλουμε την απονομή της Δικαιοσύνης, για τη δικαίωση της μνήμης του αδικοχαμένου Διονύση μας. Κάθε αναβολή μας σκοτώνει ξανά. Το άκουσμα της γίνεται σφαίρα στην καρδιά μας. Φοβόμαστε ότι η δίκη δεν θα γίνει ποτέ. Κάνουμε έκκληση να γίνει η δίκη, πριν παραγραφούν τα εγκλήματα» λένε οι συγγενείς του.

«Πολλοί μάρτυρες δεν ήταν στη δίκη, κάποιοι έχουν πεθάνει. Οδηγούμαστε σε μία δίκη απόντων με κίνδυνο να μην υπάρχουν στοιχεία αποδεικτικά…» εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας Αλεβιζόπουλου, Αλέξης Αναγνωστάκης.

Να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Πάσσαρης κρατείται σε φυλακές στη βορειοδυτική Ρουμανία. Σύμφωνα με το δικηγόρο του ο καταδικασμένος σε δις ισόβια έχει αλλάξει στάση ζωής, έχει αφιερωθεί στο Θεό και θέλει να δικαστεί στην Ελλάδα.

Ποιος είναι ο Κώστας Πάσσαρης 

Ο Πάσσαρης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 9 Μαρτίου 1975. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας, με καταγωγή από τις Κυκλάδες, ενώ η μητέρα του ήταν Ρουμάνα. Άρχισε να έχει προβλήματα με τον νόμο πολύ νωρίς, καθώς από παιδί είχε παραβατική συμπεριφορά. Σε ηλικία 15 ετών οδηγήθηκε στο αναμορφωτήριο για έξι μήνες, όταν η Αστυνομία βρήκε κλεμμένα αντικείμενα στο σπίτι του μετά από καταγγελίες.

Όταν υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στο 29ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κομοτηνή, κατηγορήθηκε για κλοπές μέσα κι έξω από το στρατόπεδο.

Στις αρχές του 1995 συνελήφθη από την Στρατονομία (πρώην ΕΣΑ), και κλείστηκε στις στρατιωτικές φυλακές Αυλώνα, από όπου όμως κατάφερε να αποδράσει. Κηρύχθηκε λιποτάκτης και καταζητούνταν.

Τότε άρχισε να προβαίνει σε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις. Τελικά η αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει στα τέλη του 1996, μετά από περιπετειώδη καταδίωξη, αφού είχε ληστέψει μία γυναίκα έξω από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στην Καλλιθέα.

Εξέτισε την ποινή του στις φυλακές Κασσάνδρας στην Χαλκιδική. Εκεί γνωρίσθηκε με τον Ρουμάνο κατάδικο Nικολάε Γκόρεα, με τον οποίο έγιναν στενοί φίλοι. Ο Πάσσαρης και ο Γκόρεα αποφυλακίσθηκαν μαζί το 1999 και μαζί με έναν άλλον Ρουμάνο, τον Ίον Βασίλι, ξεκίνησαν εκ νέου τις ληστείες. Την περίοδο 1999–2000 οι τρεις τους πραγματοποίησαν σειρά ένοπλων ληστειών σε ξενοδοχεία, ανταλλακτήρια συναλλάγματος και ταξιδιωτικά γραφεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2000 οι τρεις ληστές εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην Πλατεία Βάθης. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο αστυνομικοί και να σκοτωθεί ο Ίον Bασίλι. Ο Πάσσαρης και ο Γκόρεα κατάφεραν να διαφύγουν. Ο Πάσσαρης μετά τη συμπλοκή είχε τηλεφωνήσει στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και είχε απειλήσει την αστυνομία με αντίποινα, δηλώνοντας, «θα σκοτώσω τρεις αστυνομικούς για να εκδικηθώ».

Τρεις ημέρες αργότερα η Ασφάλεια Αττικής καταφέρνει και συλλαμβάνει τον Πάσσαρη στην Πλατεία Αμερικής. Πάνω του είχε ένα πιστόλι και μια χειροβομβίδα. Το ίδιο απόγευμα, αστυνομικοί σκοτώνουν τον Νικολάε Γκόρεα σε ένοπλη συμπλοκή στην Πετρούπολη, αφού πρώτα είχε αρνηθεί να παραδοθεί.

Έτσι, και οι δύο φίλοι και συνεργοί του Πάσσαρη ήταν πλέον νεκροί από τα πυρά αστυνομικών. Ο Πάσσαρης οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στον Κορυδαλλό ο Πάσσαρης ήταν από τους πιο δύσκολους και απείθαρχους κρατούμενους. 

Μετά από παράπονά του για κρίσεις επιληψίας, στις 7 Φεβρουαρίου 2001 το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ενέκρινε τη μεταγωγή του Πάσσαρη στο νοσοκομείο, σε συνεννόηση με το Τμήμα Μεταγωγών της Αστυνομίας. Στις 16 του ίδιου μήνα δύο αρχιφύλακες του Τμήματος Μεταγωγών, οι Aθανάσιος Δρακόπουλος (47 ετών) και Διονύσιος Aλεβιζόπουλος (49 ετών) και ο σωφρονιστικός υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ανδρέας Φυσέκης (33 ετών) ανέλαβαν να συνοδεύσουν τον Πάσσαρη από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Άγνωστο πως, ο Πάσσαρης είχε καταφέρει να προμηθευτεί ένα πιστόλι. Με την είσοδό στο νοσοκομείο, και ενώ φορούσε χειροπέδες, κατάφερε με γρήγορες κινήσεις να πυροβολήσει και να σκοτώσει τους δύο αστυνομικούς, καθώς και να τραυματίσει σοβαρά τον Φυσέκη, ο οποίος τελικά κατάφερε να επιζήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: