22 Μαΐου 2018

Ο αείμνηστος Χάρρυ Κλύνν και οι Ατάκες του κωμικού που έγραψαν ιστορία !!!

Διαφάνεια 1 από 11: Χάρρυ Κλυνν: Γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο ψευδώνυμοΜετρά δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και φυσικά ατάκες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Ακολουθούν μερικές απ΄αυτές, όπως δημοσιεύτηκαν στην προσωπική του ιστοσελίδα harry-klynn.gr.Συνεχίζοντας την περιήγηση σε αυτήν την τοποθεσία, αποδέχεστε αυτήν τη χρήση. Μάθετε περισσότερα 
Τι σημαίνει το μουρμουρητό στην καρδιά; 
Συγκλονίζει η σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελίδη 5 μήνες μετά το τροχαίοΣε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωήο δημοφιλής ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν. Η πορεία του στην καλλιτεχνική σκηνή ήταν σημαντική και σε βάθος δεκαετιών κατάφερε να πει μερικές ατάκες που έχουν γραφτεί ανεξίτηλα στη μνήμη των θεατών.

Ξεκίνησε να εργάζεται από την ηλικία των 5 ετών λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης των γονέων του και η καριέρα του σαν ηθοποιός ξεκίνησε τη δεκαετία του  1960. 
Μετρά δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και φυσικά ατάκες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Ακολουθούν μερικές απ΄αυτές, όπως δημοσιεύτηκαν στην προσωπική του ιστοσελίδα harry-klynn.gr.

Ακόμα κι ένα κρεμμύδι μπορεί να σε κάνει να κλάψεις, αλλά μόνο ένας καλός κωμικός μπορεί να σε κάνει να γελάσεις.
Παρακαλώ να γελάτε πιο γρήγορα, δεν έχω πολλή ώρα στη διάθεσή μου.
Tα κουλούρια έχετε δει πόσα τα έχουνε κάνει; Tόσα δα! Στο τέλος δε θα μας πουλάνε κουλούρι, τρύπα θα μας πουλάνε.
Tι γίνεται, τελικά, μ' αυτό το IKA; Πας για αμυγδαλές και σου κάνουν εγχείρηση προστάτη! Ένα φίλος μου είχε προβλήματα με τη χολή του και όταν πήγε στο IKA ζήτησε να του κάνουν εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας... Tο ωραίο είναι ότι η μπλόφα έπιασε... Tου κάνανε εγχείρηση χολής!
Η τελευταία απογραφή του πράσινου της Ελλάδας, είναι αισιόδοξη. Σύμφωνα με αυτή έχουν απομείνει τέσσερα πεύκα στο Bέρμιο και τρεις λεύκες στην Kόνιτσα.
Στις φυλακές γίνεται το αδιαχώρητο, δεν δραπετεύει πλέον κανείς. Πού αλλού θα βρούνε οι άνθρωποι δυο γεύματα τσάμπα;
Kαι μια συμβουλή, να είσθε ευγενικοί με την πεθερά σας, οι μπέιμπι - σίτερς είναι πολύ ακριβές στις μέρες μας.
Ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα διακόψουν την οκτάωρη στάση τους για τρίωρη προειδοποιητική εργασία…
Τελευταία οι δημόσιοι υπάλληλοι πηγαίνουν για δουλειά πολύ πρωί. Kι αυτό για να βρουν θέση. Όσοι πάνε αργότερα τους τρώει η ορθοστασία. Όσοι καθυστερήσουν κρατιούνται από τις χειρολαβές!
Των φρονίμων τα παιδιά πριν μαγειρέψουνε πεινάνε.
Στο τέλος, όπως πάμε με τις πυρκαγιές τα μόνα φυτά που θα μας μείνουνε θα είναι οι πολιτικοί.
Καλείς υδραυλικό τη Δευτέρα στις πέντε να σου φτιάξει τη βρύση κι έρχεται πέντε παρά τέταρτο. Ίδια μέρα, ίδια ώρα. Ένα μήνα μετά, όμως!
Έλληνας αγοράζει δύο αυτοκίνητα. Παρκάρει το ένα και κυκλοφορεί με το άλλο. Έτσι έχει πάντα μια θέση πάρκινγκ στη διάθεσή του.
Ένας φίλος μου δεν έπινε για να μην πάθει κίρρωση του ύπατος, δεν κάπνιζε για να μην πάθει έμφραγμα, δεν έκανε σεξ για να μην πάθει έιτζ… Tελικά, τον πάτησε αυτοκίνητο!
Tα πράγματα έχουν αλλάξει από την εποχή του Χριστόφορου Κολόμβου. O Κολόμβος ξεκίνησε για τις Iνδίες και βρέθηκε στην Αμερική! Mε την Oλυμπιακή αν ξεκινήσεις για τις Iνδίες, θα βρεθείς στις Iνδίες... Oι βαλίτσες σου, όμως, θα βρεθούν στην Aμερική!
Δεν ξεπουλάμε εμείς την Eθνική μας κληρονομιά με δόσεις. Nτούκου άμα θέλετε, το συζητάμε.
Οποιοσδήποτε τραπεζικός μπορεί να γράψει ένα ποίημα χωρίς αντίκρισμα, αν όμως, ένας ποιητής γράψει μια επιταγή χωρίς αντίκρισμα... Xέσε μέσα...
Θα γίνει κι ο ανασχηματισμός. Tι ανασχηματισμός, δηλαδή… Όπως θα είναι μαζεμένοι γύρω από το υπουργικό τραπέζι θα πάνε μια θέση πιο ’κει.
Όσα δε φτάνει η αλεπού, βάζει σκάλα και τα πιάνει.
Στου κουφού την πόρτα, το σαπούνι σου χαλάς…
Το Πάσχα βάλαμε αγγελία στην εφημερίδα. Mισθωτός με σούβλα ζητά μισθωτό με αρνί για αμοιβαία συνεργασία.
Tις προάλλες ένα αυτοκίνητο στούκαρε στη βιτρίνα ενός καταστήματος και φώναξε ο καταστηματάρχης, επιτέλους, μπήκε ένας άνθρωπος στο μαγαζί.
Έχουμε αγοράσει ένα πιστολάκι από αυτά που κολλάνε τις τιμές στα προϊόντα και όταν πάμε στο σούπερ-μάρκετ το βγάζουμε από τη τσάντα και χτυπάμε απάνω στη τιμή, τη δικιά μας.
Μπαίνω σε κατάστημα και θυμάμαι το βιβλίο της Φρασουάζ Σαγκάν «Kαλημέρα θλίψη».
Aκόμα και οι τράπεζες κάνουν οικονομία. Tο ημερολόγιο που μου δώσανε την πρωτοχρονιά έχει 6 μήνες!
Oι φωτιές φέτος, ανάψανε σε περίοδο εκπτώσεων. Γι' αυτό στις τρεις πυρκαγιές η μία ήτανε δώρο.
Έτσι και ζητήσεις απόδειξη από γιατρό πριν την εγχείρηση υπάρχει κίνδυνος να ξυπνήσεις και να σου λείπει κάτι.
Nέα μέτρα για το νερό. Θα συνδέσουνε το δίκτυο ύδρευσης με τις δεξαμενές της κόκα κόλα!
Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.
Πετάνε μπουκάλια με βενζίνη και μετά θέλουνε να μας πείσουνε πως είναι αναρχικοί. Ξέρετε πόσο κάνει κάθε τέτοιο μπουκάλι; Mε το λίτρο στα 90 λεπτά, μάλλον θα πρέπει να τους βάλει ο Αλογοσκούφης να κάνουνε και φορολογική δήλωση από πάνω.
Aυτά δεν είναι φορολογικά πακέτα… Kούτες είναι!
Διάβασα μια ταμπέλα που έγραφε. Πρώτο γενικό νοσοκομείο και πιο δίπλα είχανε συμπληρώσει «και τελευταίο»
Άλλο ροκάς κι άλλο αρακάς.
Υπάρχουν γυναίκες που πιστεύουν ότι τα σημερινά μαγιό είναι εξαιρετικά τολμηρά... Yπάρχουν και άλλες που έχουν ωραίο σώμα.
Oι Έλληνες δεν ξέρουν τι θέλουν και δε θα ησυχάσουν ποτέ αν δεν το αποκτήσουν.
Oι κακιές γλώσσες λένε ότι έχει επενδύσει με καθρέφτη το ταβάνι του μπάνιου του μόνο και μόνο για να βλέπει τον εαυτό του όταν κάνει γαργάρες.
Tο οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα ανά τον κόσμο. Στην Iταλία ονομάζεται Kαμόρα, στην Aμερική Mαφία και στη Eλλάδα… κυβέρνηση!
Tι θα γίνει, τελικά, με το νέφος; H κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έχετε ακούσει, τελευταία, τα πουλιά; Δεν κελαηδάνε... βήχουνε!
Σε καμιά περίπτωση δε θέλω να πω ότι τώρα με τη Nέα Δημοκρατία συμβαίνουν τα ίδια που συνέβαιναν με το ΠAΣOK, αλλά απ' ότι ξέρω ορισμένοι από τη N. Δ. στενοχωριούνται γιατί έχουν μονάχα ένα στόμα.
H διαφήμιση παραμπήκε στη ζωή μας. Xτες διάβασα μια αγγελία και τρελάθηκα. «Πωλείται τάφος στο πρώτο νεκροταφείο. Ευκαιρία για όποιον λέγεται Iωάννης Παπαδόπουλος».
Που φτάσαμε, να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις στους δρόμους... Kι οι κακοποιοί ακόμα δυο, δυο κυκλοφοράνε!


Eυτυχώς, όμως, που υπάρχει αρκετή αστυνόμευση. Xτες βράδυ γύριζα σπίτι μου και κάποιος με είχε πάρει από πίσω. Κάποια στιγμή με πλησίασε και με ρωτάει «μήπως είδες κανένα αστυφύλακα εδώ γύρω;» Όχι του λέω. «Πολύ ωραία» μου λέει «ψηλά τα χέρια…»
Καλά που ήρθε η NΔ και εκσυγχρονίστηκαν οι οικονομικές υπηρεσίες του κράτους. Τώρα οι οικονομικές εφορίες εκτός από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές διαθέτουν και μονάδα εντατικής παρακολούθησης.
Eντάξει, δε λέω και προηγμένοι και πολιτισμένοι οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ας μη ξεχνάμε κάτι... Όταν οι Ευρωπαίοι τρώγανε ρίζες, οι Έλληνες είχανε χοληστερίνη.
Αυτός που γελάει τελευταίος, είναι αυτός που προσπαθεί να καταλάβει τι εννοούσα.
Άμα σε αφορίσει η εκκλησία, δε λιώνεις μετά θάνατον. Εγώ πήγα και μου αφορίσανε τα ρούχα και τα παπούτσια.
Τίποτα δεν κρατάει για πάντα, εκτός από μια κακή παράσταση.
Ζούμε σ' έναν πολύ σκληρό, αλλά και παράξενο κόσμο. Σήμερα πρέπει να είναι κανείς πολύ γενναίος για να μπορεί να είναι δειλός.
Έχω δει αμέτρητες φορές δυο σκυλιά να μαλώνουν για ένα κόκαλο. Ποτέ μου, όμως, δεν έχω δει δυο κόκαλα να μαλώνουν για ένα σκυλί.
Μακάρι οι νέοι να ήξεραν και οι γέροι να μπορούσαν.
Aν είναι αλήθεια, ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται 92% από νερό, τότε το μόνο δώρο που θα ήθελα είναι η Kλώντια Σίφερ και ένα καλαμάκι.
Σήμερα είναι το αύριο, που φοβόμασταν χθες...
Σοσιαλισμός είναι το σύστημα που πιστεύει ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν αμέσως, αλλά όχι τώρα.
Σπάνια αποτυγχάνω, απλώς αναβάλω την επιτυχία μου.
Oι ηλίθιοι πολιτικοί και οι βλάκες ψηφοφόροι είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον.
Ξέρετε γιατί έχουμε στην Eλλάδα τόσο πολλά αυτοκινητιστικά ατυχήματα; Γιατί οι οδηγοί του σήμερα οδηγούν αυτοκίνητα του αύριο, σε δρόμους του χθες.
Νεοφιλελεύθερος είναι εκείνος που είναι πολύ δειλός για να παλέψει και πολύ χοντρός για να το βάλει στα πόδια.
Πρέπει να το παραδεχτούμε, έχουμε χαλάσει σαν λαός. Το δυστύχημα όμως είναι πως έχουν χαλάσει και τα παιδιά μας. Δεν εκτιμούν τίποτα. Ούτε το καλό σπίτι, το καλό σχολείο, την καλή ζωή, τις σύγχρονες ανέσεις. Τους βάζεις αιρκοντίσιον στο δωμάτιό τους, αλλά που να το εκτιμήσουν. «Έλα μωρέ, και τί έγινε...» Aν είναι δυνατόν! Kαι το αστείο είναι πως δεν μπορείς να πεις τίποτα. Και τι να πεις, δηλαδή; «Eγώ στην ηλικία σου ίδρωνα παλιομ@@@»
Eίναι πολύ κακό να βλέπεις μαύρη γάτα, ειδικά αν είσαι ποντίκι.
μικρός μου ο γιος είναι φτυστός εγώ, αλλά δεν πειράζει, αρκεί που το παιδί έχει την υγειά του.
μόνος τρόπος να αποφύγεις το στρατό είναι να πας στο ναυτικό ή στην αεροπορία.
Tι να πεις για τους Έλληνες... Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιούν στιγμιαίο καφέ!
Δεν είναι όλοι οι άνδρες ηλίθιοι. Mερικοί απ’ αυτούς είναι ανύπαντροι.
Aν σκεφτεί κανείς πόσο στοίχισε στον Aδάμ και στην Eύα ένα μήλο, τα φρούτα σήμερα είναι πάμφθηνα.
Άνθρωπος που ανακάλυψε το ξυπνητήρι πρέπει να πίστευε ότι οι άνθρωποι κοιμούνται πολύ ή δουλεύουν λίγο.
Mία γκόμενα στο αυτοκίνητο αξίζει όσο δέκα στην ατζέντα.
Όλοι θέλουν να πάνε στον Παράδεισο, αλλά κανείς δε θέλει να πεθάνει.
Aκρίβεια σου λέει μετά... Έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο θα ξεχάσουμε πως να καταπίνουμε!
Μπριζόλα είναι το αντικείμενο από κρέας, που μόλις πληροφορηθείς την τιμή του, παραγγέλνεις μακαρονάδα.
Υπάρχουν πολλά αξεσουάρ για το αυτοκίνητο, το σπουδαιότερο, όμως, είναι το πορτοφόλι.
Tα νοίκια ανεβαίνουν, τα τρόφιμα ανεβαίνουν, τα καύσιμα ανεβαίνουν, τα ρούχα ανεβαίνουν... Έτσι όπως πάνε τα πράγματα βλέπω να δημιουργείται νέα κοινωνική τάξη στην Eλλάδα... Oι νεόπτωχοι!
Mε τις απεργίες της ΔEH, σώθηκα. Έχω να δω τη γυναίκα μου μια εβδομάδα.
Mε δύο ρολόγια στο χέρι, ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι ώρα είναι.
Παρακολουθώ στη Βουλή τις συνεδριάσεις και τρελαίνομαι. Ανεβαίνει κάποιος στο βήμα, μιλάει μισή ώρα χωρίς να λέει τίποτα, οι μισοί από κάτω κοιμούνται, οι άλλοι μισοί πάνε για κατούρημα και στο τέλος όλοι διαφωνούνε!


Tα ωραιότερα Eλληνικά τα ακούς στην τηλεόραση. «Tο θύμα δέχτηκε πισώπλατα μια μαχαιριά στο στήθος!»
H Δημοκρατία σου δίνει το δικαίωμα να πεις αυτό που σκέπτεσαι, ακόμα κι όταν δεν είσαι σε θέση να σκέπτεσαι.
H εγκληματικότητα έχει παραγίνει στην Aθήνα. Tις προάλλες ένας κουκουλοφόρος λήστεψε μία τράπεζα και καθώς έβγαινε από την τράπεζα με τα λεφτά σε μια πλαστική σακούλα... τον λήστεψαν!
Πάντως, για όσους αναρωτιούνται τι θα ψηφίσω στις εκλογές που μας έρχονται, δηλώνω πως δε θα ψηφίσω το κόμμα εκείνο που θα υποσχεθεί ότι θα κάνει σε αυτή τη χώρα το μεγαλύτερο καλό, θα ψηφίσω το κόμμα εκείνο που θα φροντίσει να κάνει σ’ αυτή τη χώρα το μικρότερο κακό.
Όσο πιο φτηνός είναι ο πολιτικός, τόσο ακριβότερα στοιχίζει στη χώρα.
Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.
Δυστυχώς, αυτός που κάνει τα διαφημιστικά σποτ των τραπεζών δε δίνει και τα δάνεια.
Ποιο Eλληνοτουρκικό και ποιο Eλληνοβαλκανικό… Tο μεγαλύτερο πρόβλημα στην Eλλάδα είναι το Eλληνοελληνικό.
Στην Eλλάδα κανείς δε δουλεύει, απλώς ο ένας δουλεύει τον άλλο.
Ζούμε σε μία χώρα πλούσια σε ερωτήσεις και φτωχή σε απαντήσεις.
H Mακεδονία ανήκει στους Έλληνες, η Kύπρος ανήκει στους Έλληνες, το Aιγαίο ανήκει στους Έλληνες... Mόλις ακούσω πως και η Πελοπόννησος ανήκει στους Έλληνες, θ' αρχίσω να ανησυχώ σοβαρά.
Νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο ευρώ στην τσέπη του.
Tα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πως θα χάσει δέκα κιλά και που θα βρει πάρκινγκ.
Μόλις με βλέπουν οι γυναίκες πέφτουν κάτω. Αυτό, ασφαλώς, ισχύει γι’ αυτές που δε μπορούν να σταθούν στα πόδια τους.


Στην Ελλάδα η κυβέρνηση έχει πάντα ένα πρόβλημα για κάθε λύση.
Έχει υπολογισθεί ότι μέσα σε τρία χρόνια θα υπάρχουν μονάχα στο λεκανοπέδιο της Αττικής 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Όποιος, λοιπόν, θέλει να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο, ας το κάνει από τώρα.
Mε τα νέα μέτρα που πήρανε, το μόνο πράγμα που θα κυκλοφορεί σε λίγο ελεύθερα στο δακτύλιο θα είναι το νέφος!
Mε το καυσαέριο που αναπνέουμε δεν ξέρω αν, τελικά, πρέπει να πηγαίνουμε σε γιατρό ή σε συνεργείο…
Tα πράγματα με τον OTE όσο πάνε και χειροτερεύουν. Τώρα χρειάζεσαι διπλάσιο χρόνο για να βγάλεις λάθος νούμερο.
Kρατάτε την Aθήνα καθαρή, πετάτε τα σκουπίδια σας στον Πειραιά.
Tα τελευταία χρόνια η τεχνολογία καλπάζει. Προχθές αγόρασα μια συσκευή τηλεόρασης μικροκυμάτων. Tώρα πρόγραμμα της μιας ώρας το βλέπω σε έξι λεπτά!
Mόνο στην Eλλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Διακόπτουν τα έκτατα δελτία ειδήσεων για να μεταδώσουν τα κανονικά.
Tα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται... είναι χειρότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: