12 Οκτωβρίου 2018

«Σχέδιο εισβολής από την Κρήτη» καταγγέλλει η Yeni Safak - «Στραγγαλισμός» της Τουρκίας

«Σχέδιο εισβολής από την Κρήτη» καταγγέλλει η Yeni Safak - «Στραγγαλισμός» της Τουρκίας
Την έντονη ενόχληση της Τουρκίας έχουν προκαλέσει οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου για κήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών στη Μεσόγειο. 
Στον απόηχο της τριμερούς συνόδου Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, εκφράζει την εν λόγω δυσαρέσκεια κάνοντας λόγο για «εισβολή» από την Κρήτη.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, οι φιλοδοξίες Αθήνας – Καΐρου για την οριοθέτηση μίας ευρείας θαλάσσιας ζώνης, η οποία θα ξεκινά από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα νοτιοανατολικά της ελληνικής νήσου, θα περιορίσει κατά μεγάλο βαθμό τις όποιες ευκαιρίες είχε η Άγκυρα στη Μεσόγειο. 
Η εφημερίδα, μάλιστα, καταγγέλλει το ότι το σχέδιο αυτό καταδικάζει την Τουρκία σε περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας. Για την Άγκυρα, η θαλάσσια ζώνη της θα έπρεπε να είναι υπερδιπλάσια, όπως φαίνεται και από τους χάρτες που δημοσιεύει η εφημερίδα. 
Παράλληλα, το δημοσίευμα σημειώνει πως η Τουρκία θα πρέπει να συνεργαστεί με τη Λιβύη, τα συμφέροντα της οποία πλήττονται από τις ελληνικές κινήσεις, ώστε να ανατραπούν τα όποια πλάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: