29 Νοεμβρίου 2020

Το Στοιχειωμένο Κελί στο Άγιο Όρος

 

Το Στοιχειωμένο Κελί στο Άγιο Όρος (video)

Το Στοιχειωμένο Κελί στο Άγιο Όρος

Από τότε που το Όρος του Άθωνα πέρασε από τα χέρια του Αθώου Διός και της Αρτέμιδος σε εκείνα της Παναγίας και της Μοναστικής Πολιτείας, πολλά έχουν αλλάξει. Πολλά χάθηκαν, πολλά εξαφανίστηκαν, πολλά αποσιωπήθηκαν.

Ωστόσο, αν καθίσει κάποιος να ψάξει με ηρεμία, θα βρει πολλές παράξενες ιστορίες που έχουν υπάρξει για το Άγιο Όρος στο σύνολό του, αλλά και για μεμονωμένα περιστατικά.

Μέσα από διάφορους θρύλους και μύθους που κυκλοφορούν, δεν είναι πάντα εύκολο να ξεχωρίσει το αληθινό από το μη πραγματικό, το υπερφυσικό από το παραπλανητικό.

Όμως, η ιστορία που ακολουθεί φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα και ο καθένας μπορεί να την κρίνει ανάλογα με τα πιστεύω του, το μορφωτικό του επίπεδο και την παιδεία που έχει λάβει. -d-

Λέγεται, λοιπόν, πως…

Υπάρχει στο Άγιο Όρος ένα Ιβιρίτικο κελί, ο Άγιος Αθανάσιος, ανάμεσα στη Μονή Κουτλουμουσίου και στη Σκήτη των Ιβίρων, που “στοιχειώθηκε” από δαίμονες, εξαιτίας της διαμονής ενός ανθρώπου κακού.

Έκτοτε, οι κάτοικοι του υπέφεραν από παράξενα περιστατικά. Όταν μετά από πολλά χρόνια έγινε Αγιασμός στο κελί, οι δαίμονες έφυγαν.

Ιστορίες από το Όρος – Το στοιχειωμένο κελί

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: