14 Απριλίου 2010


Λαμπρή και εφέτος η πανήγυρη της Παναγίας
της Χρυσαφιτίσσης στη Μονεμβάσια

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και την αρμόζουσα ευλάβεια και εφέτος η ιστορική πόλη της Μονεμβασίας πανηγύρισε την πολιούχο της Παναγία τη Χρυσαφίτισσα.

Αναλυτικότερα, την παραμονή της εορτής, (11 Απριλίου) στον Ιερό Ναό της Παναγίας τελέσθηκε αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ενώ παρέστη και
ο Θεοφ. Βοηθός Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος. Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους πιστών που παρέμειναν συμπροσευχόμενοι μέχρι το τέλος , ικετεύοντας την προς τον Κύριο μεσιτεία της Θεομήτορος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 12 Απριλίου, στον Ιερό Ναό του Ελκομένου Χριστού, κατά τον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας. Επίσης, έλαβαν μέρος οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος και Επιδαύρου κ. Καλλίνικος. Το θείο λόγο κήρυξε με χαρακτηριστική ενάργεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας εστιάζοντας στις μοναδικές αρετές που κοσμούν το πανάγιο πρόσωπο της Θεοτόκου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της Παναγίας της Χρυσαφιτίσσης σε δρόμους της πόλης.Τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε άριστα η χορωδία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Κηφισίας υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Δημ. Καλομοίρη.(Διαβάστε περισσότερα στο σύνδεσμο >>>http://www.immspartis.gr/?p=2727)

Δεν υπάρχουν σχόλια: