18 Απριλίου 2012

O "ωραίος Άκης" στον Κορυδαλλό - Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος...

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έγινε πάμπλουτος από την πολιτική, όταν εισήλθε σε αυτή ξυπόλητος...
Ο Άκης δεν είναι απλά και μόνο ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Ήταν ένας από τους ηγέτες του «Κινήματος» και υποψήφιος αρχηγός του. Ταυτόχρονα είναι μία από τις πλέον προκλητικές περιπτώσεις του μεταπολιτευτικού αχταρμά. Από την εποχή των ζιβάγκο και της «λαϊκής εξουσίας» πέρασε πολύ εύκολα και γρήγορα στην εποχή των offshores.
Ο λαός ήθελε έναν επώνυμο πίσω από τα κάγκελα και εν μέσω προεκλογικής περιόδου η «αόρατη αρχή» του έκανε το χατίρι. Μία και μόνο προφυλάκιση για την μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος του ελληνικού λαού, όμως, δεν είναι αρκετή!
Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε καταδικαστεί στην συνείδηση του ελληνικού λαού και δεν είχε κατορθώσει να βγει καν βουλευτής. Ποιος; Ο άλλοτε πανίσχυρος Άκης, ο γοητευτικός αριστερός που ζήλεψε την τύχη και την περιουσία των πριγκιπικών οικογενειών. Ο κ. Τσοχατζόπουλος έγινε πάμπλουτος από την πολιτική, όταν εισήλθε σε αυτή ξυπόλητος...
Παρ΄ όλα αυτά, κρίνουμε άδικο να εστιάσουμε την προσοχή μας μόνο στον «ωραίο Άκη». Όχι γιατί δεν αξίζει του χλευασμού μας, αλλά διότι ο ίδιος βρίσκεται αυτή την στιγμή σε αδύναμη θέση. Την ίδια ώρα που άλλοι «ωραίοι» πίνουν τον καφέ τους αμέριμνοι πιστεύοντας ότι  η «ανθρωποθυσία» του Άκη είναι ικανή να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα περί δικαιοσύνης.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι ένοχος εδώ και χρόνια στην συνείδηση του ελληνικού λαού, όπως και πολλοί ακόμη πολιτικοί. Μην κοροϊδευόμαστε, όμως, μεταξύ μας. Η προεκλογική περίοδος και η ανάγκη των δύο κομμάτων εξουσίας να αποδείξουν ότι πήραν το μάθημά τους από την κρίση είναι οι αιτίες που οδήγησαν τον Άκη στην φυλακή κι όχι κάποια δήθεν εκστρατεία κάθαρσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα «αθωώσουμε» τον Άκη ή θα του εκφράσουμε την συμπάθειά μας, αλλά από μόνη της η προφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου είναι ένα έργο που δεν πείθει.
Ή αλλιώς, δεν είναι μόνο ο Άκης. Κι ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος. Όταν θα υπάρξει πραγματική κάθαρση θα το καταλάβει. Όταν θα δει όλους τους κλέφτες στην φυλακή, όλους τους ανεπάγγελτους της πολιτικής που έγιναν πάμπλουτοι να λογοδοτούν απέναντι σε μία πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, τότε η χώρα αυτή μπορεί και πάλι να αποκτήσει ελπίδα για το αύριο.
Το γεγονός ότι το σύστημα πυροβολεί έναν «πεθαμένο» και αφήνει δεκάδες άλλους να γυρίζουν ελεύθεροι, είναι πρόκληση. Πρέπει να πληρώσουν όλοι. Όχι μόνο ένας. Η προφυλάκιση του Άκη μοιάζει σαν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας. Υπάρχουν δεκάδες άλλοι υποψήφιοι για να περάσουν την πύλη του Κορυδαλλού. Πόσο ακόμη θα τους αφήσουμε να γελάνε σε βάρος μας;
 
Θανάσης Μαυρίδης/capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: