6 Σεπτεμβρίου 2017

OTE:ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ 2017 - ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ...;;;

Η ενημέρωση από πλευράς της Διοίκησης ομίλου ΟΤΕ και ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ εξόδου - όπως έχουμε τονίσει καταδικάζοντας και τις προηγούμενες «αποχωρήσεις» , απολύσεις - γίνεται για να δημιουργήσει τις καλύτερες προοπτικές για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της.
ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ» η μόνη ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΕ, παρά τις προσπάθειες να δημιουργήσει «θελκτικά ή έστω αποδεκτά ερείσματα» στους εργαζόμενους, γιατί:

• Μειώνει τα λειτουργικά έξοδα του ομίλου ΟΤΕ ενισχύοντας - αυξάνοντας την κερδοφορία του. 
• Απαλλάσσεται από εργαζόμενους που έχουν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα( μισθολογικά-ασφαλιστικά) χωρίς καμιά αντίδραση , όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υπογράφουν συναινώντας ...την απόλυσή τους. 
• Εκμεταλλεύεται όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχει στα χέρια της για να προσλαμβάνει εργαζόμενους με εργασιακές σχέσεις γαλέρας και μισθούς πείνας και αυτό ολοένα και επεκτείνεται αν λάβουμε υπόψη τους εργαζόμενους στις τρίτες εταιρείες που συνεχώς αυξάνονται( βλέπε Cosmote – evalue και τους 3.500 εργαζόμενους των τρίτων εταιρειών ή δουλεμπορικών).

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΗΝ “ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ”

Παραιτούνται – απολύονται «οικειοθελώς» κυρίως κάτω από εκβιαστικά διλλήματα της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών κατάργησης τμημάτων, της συνεχόμενης υπερεντατικοποίησης όλων των επιχειρησιακών τμημάτων, της τρομοκρατίας για κατάργηση των εννέα μισθών της αποζημίωσης απόλυσης και την ανασφάλεια για «τα χειρότερα ...που έρχονται».
Δεν έχουν καμιά διασφάλιση μπροστά στην ενδεχόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και στο ασφαλιστικό που θα χειροτερέψει περισσότερο τους όρους συνταξιοδότησης. Αυτό το βεβαιώνουν όσοι έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια που βλέπουν συνεχώς μειωμένη σύνταξη και όσοι περιμένουν ακόμα... την προσωρινή σύνταξη.

Οδηγούν σε πλήρη χρεοκοπία –τις ήδη μαύρες τρύπες στα οικονομικά των ασφαλιστικών Ταμείων , ιδιαίτερα όταν κράτος και εργοδότες δεν απέδιδαν χρήματα που προβλέπει ο νόμος ή όταν τα χρήματα της αυτασφάλισης δίνονται απευθείας στους εργαζόμενους. Αναλαμβάνοντας οι ίδιοι και την ευθύνη διαχείρισής τους, σε συνθήκες κρίσης, που οι κατασχέσεις διαρκώς αυξάνονται. Αξίζει να θυμίσουμε ότι από τα 151εκατ ευρώ που θα έδινε η «Αριστερή Κυβέρνηση» στο Ταμείο Πρόνοιας Προσωπικού ΟΤΕ δόθηκαν μόνο τα 41εκατ ευρώ. (Σήμερα εξετάζονται τα αιτήματα από τις προηγούμενες εθελούσιες ,12/ 2014 στο ΕΤΕΑΕΠ, ενώ στο πρ.ΤΑΥΤΕΚΩ για επικουρική ασφάλιση γήρατος 1/2015).

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ στην «οικογένεια ΟΤΕ».
Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την υπερεντατικοποίηση της εργασίας μας , τους ήδη μειωμένους μισθούς και τα επιχειρήματα της διοίκησης που παρά την κερδοφορία της απαιτεί να χαμηλώσουμε τις απαιτήσεις μας μπροστά στην υπογραφή της νέας ΣΣΕ. Επιδιώκουν υπογραφή ΣΣΕ στα μέτρα του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι των παρόχων του κλάδου ,με δεδομένο τον κυρίαρχο ρόλο του ΟΤΕ στις Τηλεπικοινωνίες , οικοδομούν την αύξηση της κερδοφορίας τους. 

Η εργοδοσία θα απαλλαχτεί και σε αυτή την εθελούσια από εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, τα μη μισθολογικά κόστη, μεταφέροντας τις απαλλαγές της στις πλάτες μας, από το τσάκισμα των υπηρεσιών στην υγεία βάζοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη των ιδιωτικών ασφαλιστικών συστημάτων. 
Τέτοιες πρακτικές δίνουν τη χαριστική βολή στις συντάξεις παλιές και νέες , γιατί μετατρέπουν το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης σε πτωχοκομείο και τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα. Στρώνουν το έδαφος για την επαγγελματική ιδιωτική – Ασφάλιση ανοίγουν την πόρτα στην επέλαση των επαγγελματικών ταμείων (ΤΕΑ) και ιδιωτικών συστημάτων ασφάλισης με ότι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Όλες οι εθελούσιες στον ΟΤΕ και στον κλάδο , είναι κύμα «βελούδινων» απολύσεων. Η εργοδοσία για να κάνει επενδύσεις πρέπει να απαλλαγεί από το μισθολογικό κόστος που μειώνει τα κέρδη της. Οι εθελούσιες έξοδοι είναι το «αντίδοτο» για να ξεφορτωθούν από παλιούς και ακριβότερους εργαζόμενους. Ορόσημο αποτελεί για την εργοδοσία η επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΣΣΕ- όπου αναμένεται να γίνει πόλεμος.
Οι επενδύσεις στον καπιταλισμό έχουν την αμέριστη κρατική στήριξη με πολλά προνόμια και ενισχύσεις από τη μια πλευρά και από την άλλη αντεργατικές ανατροπές και βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων με βάση τους ψηφισμένους νόμους της κυβέρνησης. Στόχο έχουν την εξίσωση προς τα κάτω όλων των εργαζόμενων, ακόμα και αυτών που διατηρούσαν ένα σχετικά καλύτερο επίπεδο μισθών και δικαιωμάτων. 

Αυτή είναι η... ανάπτυξή τους!

Πίσω από τη βιτρίνα της «εθελούσιας» βρίσκονται πολλά εκβιαστικά διλλήματα- στοχοποιώντας εκείνους τους εργαζόμενους που θα ενταχθούν στα προγράμματα. Πίσω από την κερδοφορία βρίσκεται η εκμετάλλευση 1.700 εργαζομένων της Cosmote evalue με ατομικές συμβάσεις εργασίας και 3.500 χιλιάδων εργαζόμενων των τρίτων εταιρειών, με διαλυμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μισθούς πείνας που αναγκάζονται να δουλεύουν μέσα σε ευελιξία, υποαπασχόληση και προσωρινότητα

Συνάδελφε συναδέλφισσα, 
στήριξες με τη δουλειά σου και τον κόπο σου την υψηλή κερδοφορία του ΟΤΕ, σε όλα τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, για να βγει η εταιρεία ενισχυμένη στον ανταγωνισμό.
Βοήθησες , χωρίς να θέλεις τον όμιλο ΟΤΕ, με την μείωση των αποδοχών σου 35% από το 2011 και τις συνεχόμενες ΣΣΕ που υπέγραψε, και τώρα θέλει να μονιμοποιήσει, με τη βοήθεια των πλειοψηφιών στην ΟΜΕ –ΟΤΕ.
Μη συμμετέχεις σε μια διαδικασία εχθρική για τα συμφέροντά σου,ιδιαίτερα την περίοδο που πρέπει να οργανωθούμε να συσπειρωθούμε να δώσουμε τη μάχη και να αγωνιστούμε μπροστά στη μάχη της νέας ΣΣΕ.



ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2011 ΩΣ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: