Αγαπητοι Φιλοι καλησπερα,
Είναι η τριτη αποστολη ημαιηλ, με θεμα την σφαγη των Τεμπων, εκ μερους μου και οφειλω να ζητησω συγνωμη που γινομαι ενοχλητικος. Παρακολουθω οσο μπορω το θεμα και η αποκαλυψη γεγονοτων και συμβαντων είναι εως σοκαριστικη.
Οι ηγετες μας εκαναν φιέστες για την ταχύτητα σε πανηγυρικο κλιμα ενώ ταυτοχρονα επειδυκνυαν μια απιστευτη αδιαφορία για την ασφάλεια. Γνωριζετε ποσα ατυχηματα και νεκρους εχουμε στον οσε απο το 1973 και μετα;
Επελεξα να σας στειλω δυο αρθρα τα οποια είναι καταλυτικα στην κατανοηση του τι συνεβει. Στο πρωτο εργαζομενοι και συνδικαλιστες εκαναν μπιζνες με την περιουσια του οσε. Ο οσε ηταν το αλτερ εγκω της ολυμπιακης με μια διαφορα. Στην ολυμπιακη διοριζαν τα κομματα με το τσουβαλι. Στον οσε διοριζαν παλι αλλα γινοταν και παρτι από τους ‘καλα ριζομενους’ ενα παρτι που εκανε καποιες τσεπες πολύ φουσκωμενες και τον οσε φτωχο.
Στο δευτερο αρθρο καταλαβαινουμε γιατι το τρενο πηγαινε από το ρευμα καθοδου, και πολύ ευστοχα ο αρθρογραφος λεει ότι το να κλωτσησεις ένα σκυλο (ή να πατησεις μια γατα είναι κακουργημα) αλλα αυτά που οδηγουν σε ανθρωποσφαγη είναι πλημμελημα.
Βλεπω πολλους να προβαινουν σε διαμαρτυριες και αναρωτιεμαι τι νοημα εχουν. Η διαμαρτυρια πρεπει να γινεται από πριν. Πρεπει να ξεκινησει μια διαμαρτυρια τωρα για καθε επικειμενη καταστροφη οφειλομενη στους αδιαφορους απατριδες πολιτικους.
Και βεβαιως, όπως εχουν πει ανθρωποι του πνευματος (με δικη μου διασκευη) το να ψηφιζουμε νδ, πασοκ και συριζα που ευνοησε όλα αυτά, είναι συνενοχη.
Με εκτιμηση
Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
Οι κλέφτες καλωδίων είναι φονιάδες
https://www.newsbreak.gr/apopseis/445710/oi-kleftes-kalodion-einai-foniades/
Παναγιώτης Λιάκος
5-03-2023
Οι συμμορίες των Ρομά που πλιατσικολογούν τους σιδηροδρόμους και οι πολιτικοί που τους καλύπτουν σκότωσαν τα νέα παιδιά στα Τέμπη
Γιατί βρέθηκε το μοιραίο τρένο στο ρεύμα καθόδου και συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία; Επειδή άλλαξε ρεύμα στο Παλαιοφάρσαλο, όπου οι γνωστές συμμορίες είχαν πάλι κλέψει καλώδια. Γιατί δεν δουλεύει στην περιοχή το σύστημα τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης, που λειτουργούσε μέχρι το 2011; Διότι οι ίδιες συμμορίες το λεηλάτησαν.
Τις αποκαλύψεις έκανε περίπου στη 1 τη νύχτα της Παρασκευής, στο δελτίο του Οpen, ο Χρήστος Ρετσινάς, πρώην διευθυντής Ασφαλείας Αμαξοστοιχιών και Κυκλοφορίας ΟΣΕ. Ερωτήθηκε από δημοσιογράφο του δελτίου: «Αλλοι μηχανοδηγοί ή άλλοι σταθμάρχες που βρίσκονται εκεί κοντά μπορούν να δουν από κάποιον πίνακα ότι δύο τρένα βρίσκονται πολύ κοντά;» Ο κ. Ρετσινάς απάντησε: «Οχι. Μόνο ο σταθμάρχης της Λάρισας το βλέπει, αλλά μόνο μέχρι εκεί, γύρω στα 5,5 χιλιόμετρα (σ.σ.: εννοεί 5,5 χλμ. απόσταση από τον σταθμό).
Μετά τα 5,5 χλμ. δεν δουλεύει το σύστημα τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης. Δούλευε μέχρι το τέλος του 2011, κάπου εκεί, και (σ.σ.: έπαψε να λειτουργεί) λόγω δολιοφθορών από τους γνωστούς δολιοφθορείς, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο τους. Γιατί και προχθές κόπηκε…
Γιατί υπήρχε μονοδρόμηση; Το μοιραίο τρένο γιατί το στείλανε από το Παλαιοφάρσαλο μέχρι τη Λάρισα από τη γραμμή καθόδου; Από τη γραμμή καθόδου ανέβηκε στη Λάρισα. Γιατί στη γραμμή ανόδου ήταν κομμένα τα καλώδια της ηλεκτροκίνησης από δολιοφθορείς.
[…] Και προχθές πάλι κλέψανε -μου το έλεγε άλλος συνάδελφος- καλώδια στην Αλίαρτο, που γίνονται για να φτιαχτεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης, που τα φυλάγανε και φύλακες. Και πήγαν οι δολιοφθορείς και κλέψανε και καλώδια. Και εδώ πρέπει η ελληνική Πολιτεία να σκύψει επάνω και αυτά να μην είναι πλημμελήματα. Να είναι κακουργήματα. Οταν κλέβεις την κρατική υποδομή, την υποδομή της χώρας, να θεωρείται κακούργημα και όχι πλημμέλημα. Εδώ, βλέπεις, σε κλέβουνε και την άλλη μέρα περνάνε και γελάνε».
Συμπέρασμα: Η κλοτσιά σε σκύλο στην Ελλάδα 2.0 του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι κακούργημα. Η δολιοφθορά στις δημόσιες συγκοινωνίες, που έχει ως αποτέλεσμα την ανθρωποσφαγή δεκάδων νέων, είναι πλημμέλημα. Κι αυτό δεν είναι αβλεψία. Είναι σχέδιο που υλοποιείται γρήγορα και αποτελεσματικά.
Η ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι ένα απίστευτο αφήγημα σκανδάλων
https://roides.wordpress.com/2023/03/07/7-3-23/
Posted on 07/03/2023 by roidis
Η ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι ένα απίστευτο αφήγημα σκανδάλων, πελατειακών σχέσεων, πλιάτσικου και παραλογισμού. Περιλαμβάνει λίγους Ζηλιασκόπουλους και πολλούς κρατικοδίαιτους παραμηχανισμούς
Ένα άκρως διαφωτιστικό κείμενο του ©Νίκου Φιλιππίδη
Τα Νέα 06.03.2023
Το 2010 όταν η χώρα χρεοκοπούσε,ο ΟΣΕ είχε σωρευμένο χρέος 10,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ετήσιο έλλειμμά του το 2009 ήταν 1,2 δισ. ευρώ. Το 2009 η θυγατρική ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε έσοδα 100 εκατ. ευρώ και έξοδα 340 εκατ. ευρώ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2009 είχε 24% λιγότερους εργαζομένους με το 2004, αλλά αυξημένο κόστος μισθοδοσίας κατά 16%. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, φέρεται εκείνη την περίοδο να μην έχει καν άδεια λειτουργίας. Ο «σκληρός» Πολ Τόμσεν είχε προτείνει στις συζητήσεις για το πρώτο Μνημόνιο ότι η μόνη λύση ήταν να μπει λουκέτο στον οργανισμό.
Τελικά τον Οκτώβριο του 2010 η τότε κυβέρνηση κατάφερε να σώσει ό,τι σωζόταν. Ψηφίστηκε ο νόμος για την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ. Συνδυάστηκε με την οικονομική ενίσχυση του οργανισμού με 120 εκατ. ευρώ ετησίως. Ακόμα δηλαδή και στη χρεοκοπία του οργανισμού – γιατί περί αυτού επρόκειτο – η χρεοκοπημένη Ελλάδα συνέχιζε να τον ενισχύει και μάλιστα τα 70 εκατ. ευρώ ήταν ενίσχυση για τη συντήρηση του δικτύου.
Στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (το μεταφορικό έργο, τα βαγόνια) που αργότερα το 2017 πωλήθηκε – όπως και όσο πωλήθηκε – στους Ιταλούς των κρατικών σιδηροδρόμων της γείτονος, το αποτέλεσμα εκείνης της αναδιάρθρωσης λειτούργησε καλά σε οικονομικό επίπεδο. Η διοίκηση Αθ. Ζηλιασκόπουλου, ο μόνος ίσως άνθρωπος που πάλεψε με το «τέρας του κρατισμού-συνδικαλισμού», εμφάνισε κέρδη για πρώτη φορά το 2013.
Το ενδιαφέρον είχε όμως τι βρήκε ο τότε άρτι αφιχθείς από τις ΗΠΑ, διευθύνων σύμβουλος. Οπως αποκάλυπτε η εφημερίδα «Το Βήμα» (16/1/2011), διαπίστωσε ότι από το 1995 είχε δημιουργηθεί μια εταιρεία από συνδικαλιστές επ’ ονόματι «Πρόοδος». Το σύστημα ήταν απλό: όταν ένας πελάτης ενδιαφερόταν για μεγάλες μεταφορές, οι αρμόδιοι του ΟΣΕ του έλεγαν ότι ο Οργανισμός δεν έχει την κατάλληλη υποδομή και τον έσπρωχναν προς τους ιδιώτες. Αυτοί έπαιρναν τη δουλειά και στη συνέχεια ο ΟΣΕ έβρισκε την υποδομή και διακινούσε τα εμπορεύματα με έκπτωση που έφτανε ως το 87%. Η «Πρόοδος» είχε κέρδη 70 εκατ. ετησίως και ο ΟΣΕ συσσώρευε ζημιές.
Σε μια άλλη περίπτωση διαπίστωσε υπερβολικό κόστος καυσίμων στη γραμμή προς Προμαχώνα. Τις περισσότερες μέρες η κατανάλωση έφτανε τα 5 λίτρα πετρελαίου το χιλιόμετρο, κάποιες άλλες ήταν 30 λίτρα το χιλιόμετρο. Διαπιστώθηκε, παρουσία αστυνομίας, ότι ο μηχανοδηγός σταματούσε στη μέση του δρομολογίου και «ξεφόρτωνε» σε ιδιώτες.
Η πιο ενδιαφέρουσα ωστόσο υπόθεση ήταν αυτή των «μαύρων βαγονιών». Τα βαγόνια οδηγούνταν σε μια αποθήκη έξω από τη Θεσσαλονίκη και χρησίμευαν ως αποθήκες, τις οποίες ένα άλλο κύκλωμα που είχε δημιουργηθεί, τις μίσθωνε για τη φύλαξη εμπορευμάτων αντί 50 ευρώ την ημέρα ανά βαγόνι. Συνολικά στην αποθήκη βρέθηκαν 700 βαγόνια. Τα κέρδη τεράστια.
Η τέταρτη μεγάλη υπόθεση που κατήγγειλε δημόσια ο Ζηλιασκόπουλος ήταν η σύμβαση του 2008 με μια ιδιωτική εταιρεία, με στόχο την υποστήριξη των κλινάμαξων με προσωπικό. Ο υπεργολάβος προσέλαβε 60 άτομα, αλλά δεν τα πλήρωνε ο ίδιος, αλλά ο ΟΣΕ με υπέρογκους μισθούς (ξεκινούσαν από 4.000 ευρώ). Οταν η σύμβαση καταγγέλθηκε οι υπάλληλοι απαίτησαν πλήρη αποζημίωση.
Ο Ζηλιασκόπουλος φαίνεται ότι συμμάζεψε τουλάχιστον τη σπατάλη και τη διαφθορά εκείνη την περίοδο σε ένα κομμάτι του ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το φθινόπωρο του 2015 απομακρύνθηκε από τη θέση του καθώς ο υπουργός Σπίρτζης επανέφερε τους συνδικαλιστές… στη διοίκηση του οργανισμού.
Η ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι ένα απίστευτο αφήγημα σκανδάλων, πελατειακών σχέσεων, πλιάτσικου και παραλογισμού. Περιλαμβάνει λίγους Ζηλιασκόπουλους και πολλούς κρατικοδίαιτους παραμηχανισμούς. Η σημερινή κυβέρνηση απέφυγε να τα βάλει μαζί τους και η υπόθεση έσκασε πάνω της.
⌘
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου