30 Ιανουαρίου 2017

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ Ε.Α.Σ. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΚΑΜΑ ΠΥΡΟΜΑΧIΚΩΝ !!!

Δεκαετίες τώρα Κυβερνήσεις και Διοικήσεις θέλανε να μεταφέρουν τις γραμμές παραγωγής των Ε.Α.Σ.  Ελευσίνας σε νέα εγκατάσταση που θα δημιουργούσαν.
Ο λόγος που επέβαλε την μετεγκατάσταση, ήταν η ανάγκη των ΕΛΠΕ για επέκταση.
Όλοι  όμως στόχευαν στη μεταφορά των γραμμών παραγωγής και όχι στην κατάργηση όπως δυστυχώς γίνεται σήμερα από την Διοίκηση, με την ευλογία της Κυβέρνησης. Η χρηματοδότηση της μεταφοράς, θα γινόταν επί των πλείστων από τα χρήματα που θα ερχόντουσαν  στην εταιρεία, από την πώληση των εγκαταστάσεων.Το 2009 η αξία των εγκαταστάσεων, είχε εκτιμηθεί στα:  56.609.772.
Συγχρόνως, το ίδιο  χρονικό διάστημα και μετά την άρνηση της πώλησης, τα ΕΛΠΕ ζήτησαν να ενοικιάσουν 100 στρέμματα για 25 χρόνια στη τιμή των 25 εκατομμυρίων και το σύνολο των  χρημάτων θα δίνονταν στα  Ε.Α.Σ. τα δύο πρώτα χρόνια.

Λόγω όμως των αντιδράσεων των εργαζομένων (στηρίζοντας τη θέση ότι τα Ε.Α.Σ. προϋπήρχαν από τα ΕΛΠΕ και ότι  το πρόβλημα μετεγκατάστασης θα έπρεπε να το έχουν τα ΕΛΠΕ) δεν υλοποιήθηκε.
Το 2012  νέα εκτίμηση των εγκαταστάσεων ήταν στα:  43.418.438.  
Το 2015  νέα εκτίμηση των εγκαταστάσεων ήταν στα:  40.320.537.  
Οι παραπάνω εκτιμήσεις, δεν λάμβαναν υπ’  όψιν τους την αναγκαιότητα των ΕΛΠΕ για την αγορά των εγκαταστάσεων για τους δύο παρακάτω λόγους:
1. Τη μεγάλη διαρροή πετρελαίου, που είχαν και έχουν από τις δεξαμενές τους και καταλήγουν  στο εργοστάσιο των Ε.Α.Σ. και από εκεί, ένα μεγάλο μέρος
κατευθύνεται  στη θάλασσα.
2. Η ανάγκη προέκτασης και η αποκοπή τους από την πόλη της Ελευσίνας.
      Είναι βέβαιο, ότι τα Ε.Α.Σ. έκλεισαν για να διευκολυνθούν πολύπλευρα τα ΕΛΠΕ!!!
      Σήμερα ξεπουλιέται στα  26.100.000 και χωρίς να είναι βέβαιο αν και αυτά τα χρήματα  μπουν στο  ταμείο της εταιρείας.
     Το παράδοξο είναι, ότι για μία έκταση 550 στρεμμάτων, κυρίως παραθαλάσσια δεν έγινε δημόσιος διαγωνισμός !!! την στιγμή που η εταιρεία εντάσσεται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
     Η ευθύνη της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας  του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας είναι τεράστια!!! Επέτρεψαν στη Διοίκηση των Ε.Α.Σ. να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια με ανυπολόγιστη ζημιά τόσο για την εταιρεία όσο και για την Εθνική  Άμυνα της χώρας .
    Το Σωματείο των εργαζομένων  έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη  με μηνυτήρια αναφορά προκειμένου  να προστατέψει  "αυτό" τα συμφέροντα της εταιρείας!!! 
                                                       
                                                                          Ο.Ε.Χ.Β.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: